Opowieści Świńskiej Treści -Pąszunio kombinuje

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Re: Bunia, Majka i Blanka - świńska przyjaźń

Post autor: joanna ch »

kurde, tak patrzę że ta martwica Buniowa po zastrzykach coś się nie zmienia wcale, nie wygląda za dobrze, ktoś wie czy coś z tym robić czy tak zostawić?
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Zostawić raczej. Po odpadnięciu strupa (wygląda brzydko, ale nie boli) będzie kółeczko łyse, średnicy ok 5 mm, najpierw różowe, potem zblednie, na tym kawalku nie ma mieszków włosowych, więc zostanie łyse. I tyle :idontknow:
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
joanna ch
Kontakt:

wiem, ona już takie jedno ma, ale mam wrażenie że tamte się jakoś ładniej zagoiło, to jest większe.
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Kurteczka, nic nie wiem o takich sprawach, ale mimo wszystko trzymam kciuki, żeby ładnie się pogoiło u Buniolca wszystko :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
joanna ch
Kontakt:

Strasznie wielki ten strup i taki grubo narośnięty - drugi mniejszy na karku już właściwie odpadł i jest gładka łysa skóra. A ten ma z centymetr długości na 8 mm szerokości tak na oko. Wydaje mi się że jest gruby tak na 4 mm co najmniej. Na krawędziach troszkę odstaje. Biedny Buniaczek-baniaczek.

Dzisiaj wszyscy w zagrodzie pili ziółka żółciopędne Buni, bo taaakie dobre z dodatkiem herbikeru :102: Do poidła im dałam zaparzonej mięty, zobaczymy czy ktoś się skusi.

Majka biedna boi się Blanki, jak wskoczy do tej samej kuwety to Blanka ją od razu terroryzuje samym wzrokiem i wymachem głowy, nawet bez dotykania. Troszkę ją też chyba odpędza od poidła. Ciężki jest los Podpodnóżka... Z drugiej strony jak Majka coś je to nie odda tego nikomu, choćby miała zginąć :102: A świńska przyjaźń M&B już powoli wygasa, Bunia dziś Majkę widowiskowo wypędziła spod półki :102:
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

To są bardzo ciekawe obserwacje, trochę możesz wpływać na sytuację, ale tylko trochę. Wygląda na to, że sobie kobitki ulożą stosunki międzyświńskie.
Biedna Bunia z tym strupem, na pewno możesz kapać niezawodnym aloesem, ja smarowałam też ozonellą.
Awatar użytkownika
joanna ch
Kontakt:

aloes porcellowy znów się przyda :102: kocham tego kwiatka i sama się czasem smaruję :102:

Za bardzo się im nie mieszam, prawie wcale, szczególnie teraz kiedy mamy tylko terror psychiczny bezzębowy. Blanka perfidniak mały nauczyła się już od starszych świń że od ludzi się ucieka :szczerbaty: A pierwszego i drugiego dnia tak ładnie dawała się łapać... No cóż, peszek :102: Mam teraz 3 świnie które ode mnie uciekają, chyba że mam w ręku żarcie. Jak tu ich nie kochać...
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Zejdź do parteru i dopiero łap :-) To trudniejsze, ale świnie doceniają zniżenie się do ich poziomu :laugh: a poważnie, to wtedy nie uważają nas za kondory. :idontknow:
Beatrycze
Miejscowość: ok. Warszawy
Kontakt:

Post autor: Beatrycze »

Ale masz pole do obserwacji :) Ciekawa jestem, jak to się wszystko ułoży. No, Blanka to zupełnie chowanie bezstresowe jest :lol:
TM - Peppa, Matylda, Zosia i Rysia, Lusia, Carmen, Gloria, Rozalka, Tequila
Awatar użytkownika
Pulpecja
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: Pulpecja »

Chwilę nie wchodziłam i proszę - 6 stron do nadrobienia + bezcenne zwierzenia panienek na fb i zdjęcia. Ale się udało :tired: i jestem na bieżąco :jupi:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”