Blanda i Cri [Warszawa] już w DS
Moderator: silje
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Blanda i Cri [Warszawa] już w DS
Aż tu się przyjemnie zagląda 

- effcien
- Kontakt:
Prawda?
Ja sama mam chęć wyciągnąć nogi, gdy na nie patrzę. 

- Yavii
- Miejscowość: Leighton Buzzard
- Kontakt:
Ostatnio mam sporo do zrobienia/nauczenia i jakoś nie mogę się zebrać, by zrobić obiecane zdjęcia. Jednak dla ozdobienia posta wrzucę jedno z wieczornego głaskania:D

U dziewczyn wszystko w porządku. Prawie cały dzień spędzają na zewnątrz, tylko tak mniej więcej co 2h przenosi się im klatki - wykaszają równo trawę
W końcu ładna pogoda dopisuje, więc trzeba z niej korzystać
Wieczorem kolacyjka - CN i warzywka (z którymi CN przegrywa rywalizację), a potem oglądanie (w ich wypadku naleśnikowanie i spanie) filmu/serialu/anime. Tak mniej więcej wyglądają nasze ostatnie dni 
Macie jakieś sprawdzone patenty na wybiegi dla świnek? Chodzi mi o takie podwórkowe
Ja połączyłam starą klatkę po innej śwince i drugą mniejszą, po chomiku. Na razie to się sprawdza, ale chciałabym pomyśleć nad czymś większym.
Edit: Właśnie zobaczyłam, że dziś mija nasza pierwsza świnkowa miesięcznica

U dziewczyn wszystko w porządku. Prawie cały dzień spędzają na zewnątrz, tylko tak mniej więcej co 2h przenosi się im klatki - wykaszają równo trawę

Macie jakieś sprawdzone patenty na wybiegi dla świnek? Chodzi mi o takie podwórkowe

Edit: Właśnie zobaczyłam, że dziś mija nasza pierwsza świnkowa miesięcznica

- effcien
- Kontakt:
Myślę, że najwięcej osób korzysta z góry klatki, to najprostsze rozwiązanie. W tym wątku jest od groma zdjęć klatek samoróbek, jakaś inspiracja na zagrodę z pewnością się znajdzie.
Grunt, żeby taka zagroda miała zadaszenie - ptaki czasem upatrują świnki jako potencjalny obiad.
Dobrze widzieć maciorki wygłaskane i zadbane.
Proszę o jakiś filmik z nimi. 

Dobrze widzieć maciorki wygłaskane i zadbane.

- Yavii
- Kontakt:
Przepraszam za długą nieobecność, ale nowa praca (na dwie zmiany, więc jakoś planu dnia nie mogę sobie ułożyć :/ ), przygotowania do ślubu i sam ślub zajmowały ogrom czasu. Teraz dwa tygodnie po mogę coś spokojnie w końcu naskrobać.
U dziewczyn w porządku, choć pewnie gdyby nie te upały byłyby szczęśliwsze mogąc spędzać więcej czasu na zielonej trawce. Z nowości w klatce dokupiłam im drugą kuwetę, więc teraz sprzątanie jest bardzo wygodne, bo kawiorki (ach te dziwne nowe nazewnictwo) załatwiają się tylko w dwóch rogach klatki (w pozostałych mają miseczki na jedzenie).
Filmik mam przygotowany już od jakiegoś czasu
Postaram się go wrzucić w tym tygodniu (będzie z cyklu świnki i jedzenie
), a na pewno po 14 września. Ten tydzień mam dość zapchany ze względu na nieszczęśliwą drugą zmianę, a na dodatek przygotowania do weekendowego turnieju rycerskiego, gdzie z mężem hobbistycznie gotujemy dla 110 rekonstruktorów
Dlatego proszę o cierpliwość i wyrozumiałość 
U dziewczyn w porządku, choć pewnie gdyby nie te upały byłyby szczęśliwsze mogąc spędzać więcej czasu na zielonej trawce. Z nowości w klatce dokupiłam im drugą kuwetę, więc teraz sprzątanie jest bardzo wygodne, bo kawiorki (ach te dziwne nowe nazewnictwo) załatwiają się tylko w dwóch rogach klatki (w pozostałych mają miseczki na jedzenie).
Filmik mam przygotowany już od jakiegoś czasu

- sosnowa
- Kontakt:
Kawiorki
Kupuję!

Kupuję!
- effcien
- Kontakt:
Czekam niecierpliwie na fotki i filmik.
Miło będzie po takim czasie zobaczyć prosiaczki, które siedziały ze mną tyle czasu. 

- Yavii
- Kontakt:
I przez złośliwość rzeczy martwych na filmik trzeba poczekać :/ Telefon w serwisie i ciągle przedłuża się termin jego zwrotu.
A co u kawiorków? Spędzają czas na jedzeniu i spaniu, w tym, że jedzenie stało się priorytetem (to zimowe futrowanie jak widać nie dotyczy tylko ludzi). Jadłyby cały czas i wszystko (no prawie), ale jakiś rozsądek trzeba zachować
Ze zdrowiem też w porządku. Wczoraj było przycinanie pazurków i Kapibarus (jak mój mąż nazywa Kapi) oczywiście spisała się na medal, za to Cri kwiczała w niebogłosy jakbym jej nogę co najmniej obcinała. A przecież to nie był ich pierwszy raz. No ale już przywykłam, że Cri jest bardziej...wylewna w tym co myśli
Choć na początku wydawało mi się, że będzie odwrotnie. Relaksowanie też nie należy co jej mocnych stron, a zanim się wygada i uspokoi mija nieco czasu. I nie daj Boże ją wtedy znów dotknąć, bo znów zacznie narzekać
Za to Kapi...oceńcie sami:

Myślę nad jakimś zmajstrowanieniem pięterka do klatki, by miały na zimę nieco więcej atrakcji. Ale na razie jest to w fazie projektów bo pomysłów jest kilka i trzeba na jakiś się zdecydować
A co u kawiorków? Spędzają czas na jedzeniu i spaniu, w tym, że jedzenie stało się priorytetem (to zimowe futrowanie jak widać nie dotyczy tylko ludzi). Jadłyby cały czas i wszystko (no prawie), ale jakiś rozsądek trzeba zachować

Myślę nad jakimś zmajstrowanieniem pięterka do klatki, by miały na zimę nieco więcej atrakcji. Ale na razie jest to w fazie projektów bo pomysłów jest kilka i trzeba na jakiś się zdecydować

- sosnowa
- Kontakt:
STOOOOOOOOOOOOOOPYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY

- Yavii
- Kontakt:
Ja też jestem kawiorkową footyszystką
Uwielbiam