Becia i Nati, Fija, Łusia, Rybka- wszystkie w DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Re: Becia [Sztum]- wstrz.___ Łusia - DS ____ Rybka- DS

Post autor: martuś »

Coś cicho na wątku :think: Jak biedna Becia znosi upały? Ona chyba za niedługo powinna rodzić? :think:
Wiadomo coś na temat Rybki? Jak się odnalazła z nową koleżanką?

silje składam reklamację na Lusię :lol: Miała przyjechać świnka a tymczasem mam w domu kanarka :lol: Dotychczas dwa razy dała popis w nocy a dzisiaj o 6 rano zechciało jej się śpiewać :szczerbaty:
Obrazek
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Rybcia dogadana z koleżanką w nowym domu. Daje sobą rządzić
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Post autor: silje »

martuś pisze:(...) Jak biedna Becia znosi upały? Ona chyba za niedługo powinna rodzić?
Wiadomo coś na temat Rybki? Jak się odnalazła z nową koleżanką?
(...)
Becia (i inne tymczasy) mieszka w suterenie, w której kiedyś była letnia kuchnia. Przy tych upałach jest tam temperatura idealna, czyli 22 stopnie:) . Jest to obecnie jedyne pomieszczenie w moim domu, gdzie da się żyć i mogę tam siedzieć nawet cały dzień :levitation: .
Termin porodu się zbliża. Już nawet zaglądam do niej parę razy dziennie, ale że nie jest jakoś mocno gruba to myślę, że nawet i 10 dni jeszcze może sobie pochodzić w tej ciąży. Uwielbia siedzieć w norce.
Szkoda mi, że sama siedzi, ale jak próbowałam połączyć ją z inną świnką (Kreską), to po trzech minutach się pobiły. Nie zdążyłam dostrzec, która zaczęła, ale obawiam się, że mogła to być Becia właśnie. Ma charakterek. Jak sprzątałam jej klatkę, to chwilę musiała posiedzieć w kartonie. Potem chciałam ją złapać, by przełożyć z powrotem do klatki... to mnie zołza uciapała.
Nie mocno , ale pokazała, że nerwowe z niej stworzenie. Jak będzie miała córkę, to dobrze by było, gdyby razem do adopcji poszły- może się okazać, że to zwierz trudny do łączenia. Choć nie wykluczam również, że jest aktualnie nerwowa ( nie mam pojęcia, czy świnki też tak mają, że są rozchwiane emocjonalnie w ciąży?)
Obstawiam, że maluchy są dwa- nie więcej. Tak mi się wydaje. I byłoby dobrze, gdyby nie było ich mniej, bo jeden płód jest zwykle duży, czasem zbyt duży i samiczka nie daje rady go urodzić. Z lekkim niepokojem wyczekuję rozwiązania.

martuś pisze: silje składam reklamację na Lusię :lol: Miała przyjechać świnka a tymczasem mam w domu kanarka :lol: Dotychczas dwa razy dała popis w nocy a dzisiaj o 6 rano zechciało jej się śpiewać :szczerbaty:
Nie lubisz kanarków? ;)
Dzima pisze:Rybcia dogadana z koleżanką w nowym domu. Daje sobą rządzić
Ale nie wiesz, czy koleżanka Rybki stosuje jakieś środki przymusu bezpośredniego? Czy raczej są to łagodne i zrównoważone rządy?
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +20 w DT
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Becia mi trochę zdziczała. Przemyka między norką a tunelem z prędkością światła, nie sposób jej zrobić jakiegokolwiek zdjęcia.
Pewnie się boi, że ją będę chciała dotykać lub (co gorsza!) brać na ręce, a niedotykalska się zrobiła ogromnie. Jak to się mówi potocznie: broni brzucha ;) . Nie ma miętolenia bez potrzeby.
Takie mam widoki przeważnie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
HA! Przyłapana na otwartej przestrzeni:
Obrazek
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +20 w DT
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Faktycznie nie ma dużego brzucha. Oby poród przebiegł bez komplikacji :fingerscrossed: Myślę, że po porodzie Becia się uspokoi i nie będzie taka nerwowa. A co do gryzienia innych świnek to widziałaś jak było z Lusią - taka gówniara a tak się stawiała :lol:
22 stopnie... też bym tak chciała! :szczerbaty:
Kanarki lubię pod warunkiem, że śpiewają w dzień a nie budzą po nocach :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
zwierzur
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: zwierzur »

:love: Za mamuśkę! :fingerscrossed:
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
Awatar użytkownika
Beatrice
Miejscowość: Lublin
Kontakt:

Post autor: Beatrice »

I jakie wieści z sali porodowej?... :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Moje świnki - Belinda i Pernilla :
Obrazek
oraz mopsik Bella
Pamięci ukochanego Icunia i poprzedzającej go Wielkiej Czwórki...
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Na razie żadne, choć wczoraj minęło 60 dni jak Becia jest u mnie.
Grubaska jest całkiem żwawa- nie mogąc się doczekać trawy bez problemu wskoczyła na dość wysoko zawieszony polarowy domek :shock:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Dziś nad ranem Becia urodziła dwa maluszki :D
Krąg poszukiwań potencjalnego ojca w celu ściągnięcia alimentów jest mocno zawężony, gdyż maluszki są... zupełnie białe i z czerwonymi oczkami. Byłam kompletnie zaskoczona :lol:
Mój tż na to: "biedne małe" ( :lol: ). Osobiście zupełnie nic nie mam do białych świnek (a wręcz przeciwnie!) więc uważam, że są przepiękne :love:
Wg mnie są to dwie samiczki, ale to się może jeszcze "zmienić".
Awatar użytkownika
Świnkolub
Miejscowość: Ostrołęka
Kontakt:

Post autor: Świnkolub »

Gratulacje :jupi:
No i prognoza była słuszna - urodziły się 18 :102: , szacunek!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”