Czarna i Agatka już w nowych domkach. :))

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Shudernight

Re: Czarna z córeczką szukają domku.[Mrągowo]

Post autor: Shudernight »

hanel3 pisze:NO WŁAŚNIE PRZY TAKIM UŁOŻENIU SPRAWY OBA PROŚKI MIAŁYBY DOMEK :fingerscrossed:
CZEKAM NA KONKRETY BO I TAK CHCĘ " JAKĄŚ" :świnka1: ZAADOPTOWAĆ
Dlaczego "jakąś" ? Czarna była moim prosiakiem i znam jej charakter. To typ leniucha ale dosyć zadziornego. Nie podoba mi się podejście chęci adoptowania "jakiejś" świnki. Przy łączeniu też mógł by być problem przez jej dość wyjątkowy charakter.
Zależy mi na tym by Czarna znalazła jak najlepszy dom
Trinia

Re: Czarna(wst. rezer) i Agatka(ws.rez) szukają domku.[Mrągo

Post autor: Trinia »

Ale szybko domki znalazły :buzki:
hanel3

Post autor: hanel3 »

w sprawie Czarnej jak najbardziej możemy pisać na forum, chociaż nie zawsze mam do niego dostęp ale możemy spróbawać.
Myślę że taka forma "dostawy" prośka jaką zaproponowała pani w @ może być.
czekam na dalsze instrukcje
hanel3

Shudernight pisze:
hanel3 pisze:NO WŁAŚNIE PRZY TAKIM UŁOŻENIU SPRAWY OBA PROŚKI MIAŁYBY DOMEK :fingerscrossed:
Dlaczego "jakąś" ? Czarna była moim prosiakiem i znam jej charakter. To typ leniucha ale dosyć zadziornego. Nie podoba mi się podejście chęci adoptowania "jakiejś" świnki. Przy łączeniu też mógł by być problem przez jej dość wyjątkowy charakter.
a mnie nie podoba się łapanie za słówka, bo nie będę pisała elaboratu na forum" że ta jest wspanialsza od tamtej i akurat tę chcę zaadoptować "
chcę pomóc śwince po prostu
ważne żeby tylko była , bez wybrzydzania.
hanel3

a co do łączenia świnek to też mam obawy i mam nadzieję ,że sie uda , ale nie dowiemy się jak nie spróbujemy, no chyba ,że tak profilaktycznie nie próbować w ogóle??
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Shudernight pisze:
A mnie się nie podoba, że czepiasz się ludzi, choć sama wcale nie jesteś w porządku....
Shudernight

hanel3 pisze:
Shudernight pisze:
a mnie nie podoba się łapanie za słówka, bo nie będę pisała elaboratu na forum" że ta jest wspanialsza od tamtej i akurat tę chcę zaadoptować "
chcę pomóc śwince po prostu
ważne żeby tylko była , bez wybrzydzania.
Nie chodzi o wspaniałość świnki morskiej bo to nie o to chodzi c: Chciałabym mieć pewność , że wszystko będzie dobrze i tyle. Martwi mnie to łączenie :c Może akurat do twojej przywyknie lub ją polubi o co mocno trzymam kciuki.
hanel3

niestety nikt Ci nie da takiej pewności.....
ja też chcę by wszystko się udało
ata66

Post autor: ata66 »

ja mysle, że Czarna ze swoim nowym towarzyszem sie zaprzyjazni, z tego co czytam to świnki sa zwierzątkami stadnymi, więc samczyk a do tego kastrat (czyli juz ma troszke zmniejszone zachowanie typowego samczyka jak przypuszczam) napewno bedzie szczęsliwy, ze juz nie jest sam. Moze to nie byc wielka miłosc, ale przyjazń napewno, wkoncu nawet pies z kotem sie zaprzyjazni gdy mieszkaja razem ( no oczywiście sa przypadki na nie, ale jak oba stworzonka sa dobrze wychowane, to powinno byc na tak ;)), ja mysle, że mozna na początek trzymac trzymac je osobno i razem puszcxac do zabawy, czy nawet w klatce oddzielic np. wstawionym kartonem, gdy nie mamy mozliwosci trzymac osobno
U mnie nie powinno byc problemu, gdyz moja Hania ma przypuszczam powyżej miesiąca, a Agatka niecałe 4 tyg (ona musi byc moja ;) bo urodziła sie dokładnie tego samego dnia co mój szczeniaczek u mnie, jak tylko zobaczyłam date urodzenia to pomyslałam to ona :), do tego Agatka - to imie mojej chrzesnicy hahahaha same znaki na niebie ;))
pozdrawiam
Shudernight

@hanel3
Właśnie przez tą niepewnosć jestem troszeczke podenerwowana. Cały czas trzymam kciuki by prosiaki szybko dom znalazły. Mogłaś mnie źle zrozumieć z wiadomością wcześniej. Jestem trochę przewrażliwiona no ale mimo wszystko muszę mieć zaufanie do stowarzyszenia ale zawsze jakieś wątpliwości będą. Nie chciałam żebyś mnie źle zrozumiała w poprzedniej wypowiedzi. Może akurat się polubią. No.. Jedno wiem na pewno : Czarna w 100 % polubi miękkie łóżko lub ciepły hamak :D
@ata66
Mam nadzieję , że adopcja się uda. Miło by było słyszeć , że Agatka będzie mieć koleżankę. To bardzo... Rozrywkowa , jeśli można to tak nazwać świnka. Jest przyjazna i uwielbia zabawę c: Jak jej bracia również c: Muszę przyznać jak inni , że te prosiaki wzięcie mają co mnie bardzo cieszy. Mimo to obawy mam , że coś pójdzie nie tak , że np. Czarna będzie musiała dłużej czekać na nowy dom i tak dalej ale cóż. Ja nic z tym nie mogę zrobić. Wszystko w rękach stowarzyszenia. Fakt faktem świnki lubią towarzystwo ale zdarzają się , że inne wolą samotność. Osobiście się z takim przypadkiem nie spotkałam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”