Krokiecik solista już w DS w krakowie
Moderator: silje
- jborooowa
- Miejscowość: Kraków
- Kontakt:
Re: Krokiet, smakowity samczyk [Bielsko-Biała] - wst. rezerw
Nooooo to czekamy na zdjęciaaaaa!!! 

Mamy kilka newsów.
Krokiet od czasu przyjazdu do mnie nie wykazywał zainteresowania niczym, mało jadł (warzyw po dwa gryzy, troszkę karmy i siano - na szczęście to ostatnie w ilościach rozsądnych), a po wstępnych oględzinach w lecznicy okazało się, że w pyszczku zbiera się ślina. Zrobiliśmy więc pakiet podstawowych badań - krew, USG, mocz.
Jeśli chodzi o krew - wszystkie parametry w normie (i to nie zbliżającej się do granic dolnej ani górnej). Cukier 133, czyli także w normie (Krokiet dużo pije, więc podejrzewaliśmy cukrzycę). Dziś rano na USG wyszły niestety lekko powiększona wątroba i dość znacznie powiększony pęcherzyk żółciowy. Dostaliśmy leki, za dwa tygodnie powtórka badań. Czekam jeszcze na wyniki moczu (powinny być wieczorem). Sam zainteresowany nadal nieco apatyczny, może świnkowe towarzystwo go rozrusza. Dostał od pani doktor zielone światło, jeśli chodzi o łączenie z kolegami
A to zdjęcia Krokieta-kadeta po spotkaniu z nożyczkami. Nie cięliśmy zbyt dużo, ale świniaka od razu ubyło. Dodajcie do tego jeszcze brzuchol wygolony do badania:

Wycięliśmy piękną grzywę, ponieważ zasłaniała mu oczka

Krokiet od czasu przyjazdu do mnie nie wykazywał zainteresowania niczym, mało jadł (warzyw po dwa gryzy, troszkę karmy i siano - na szczęście to ostatnie w ilościach rozsądnych), a po wstępnych oględzinach w lecznicy okazało się, że w pyszczku zbiera się ślina. Zrobiliśmy więc pakiet podstawowych badań - krew, USG, mocz.
Jeśli chodzi o krew - wszystkie parametry w normie (i to nie zbliżającej się do granic dolnej ani górnej). Cukier 133, czyli także w normie (Krokiet dużo pije, więc podejrzewaliśmy cukrzycę). Dziś rano na USG wyszły niestety lekko powiększona wątroba i dość znacznie powiększony pęcherzyk żółciowy. Dostaliśmy leki, za dwa tygodnie powtórka badań. Czekam jeszcze na wyniki moczu (powinny być wieczorem). Sam zainteresowany nadal nieco apatyczny, może świnkowe towarzystwo go rozrusza. Dostał od pani doktor zielone światło, jeśli chodzi o łączenie z kolegami

A to zdjęcia Krokieta-kadeta po spotkaniu z nożyczkami. Nie cięliśmy zbyt dużo, ale świniaka od razu ubyło. Dodajcie do tego jeszcze brzuchol wygolony do badania:
Wycięliśmy piękną grzywę, ponieważ zasłaniała mu oczka
Re: Krokiet - solista-niejadek [Bielsko-Biała] - wolny
Niestety - Krokiet nie dogadał się z moimi chłopcami i wraca do adopcji. Szczegółowa aktualizacja w pierwszym poście 

twojawiernafanka pisze: Wycięliśmy piękną grzywę, ponieważ zasłaniała mu oczka
Nie chcę być nietaktowna ale czy Krokiet przypadkiem nie przeobraża się w emo- świnkę

A nie dogaduje się z Twoimi prosiulami czy ogólnie jest solistą?
Żył trzy lata samotnie, dlatego ma spore problemy w kontaktach z innymi świnkami - na początku był bardzo spłoszony, później tak bardzo męczył chłopców, że nie mieli chwili wytchnienia.
Dodatkowo przez wzgląd na jego kaprysy, jeśli chodzi o jedzenie (wszystko w pierwszym poście), uznałam, że lepiej będzie, jeśli pozostanie solistą.
Nie widać po nim zanadto, aby wpłynęło na niego rozdzielenie z chłopcami.
Dodatkowo przez wzgląd na jego kaprysy, jeśli chodzi o jedzenie (wszystko w pierwszym poście), uznałam, że lepiej będzie, jeśli pozostanie solistą.
Nie widać po nim zanadto, aby wpłynęło na niego rozdzielenie z chłopcami.
Wiesz może akurat mu to na dobre wyjdzie, świnka solista to "towar deficytowy"
a jest sporo ludzi, którzy chcą jednego prosiaczka.
No i jedynaka zawsze można bardziej rozpieszczać
a jest sporo ludzi, którzy chcą jednego prosiaczka.
No i jedynaka zawsze można bardziej rozpieszczać

Mam nadzieję - chociaż serce mi krwawi 

Byliśmy dziś na kontrolnym USG - w brzuszku już dużo lepiej, więc odstawione wszystkie leki.
Pani doktor zaleciła, żeby w okresie zimowym dodatkowo podawać witaminę C (latem je świeżą zieleninę, więc nie trzeba),
Chłopak zdrów, gotowy do adopcji
Pani doktor zaleciła, żeby w okresie zimowym dodatkowo podawać witaminę C (latem je świeżą zieleninę, więc nie trzeba),
Chłopak zdrów, gotowy do adopcji