Lars i Mars - wesołe świnkochłopaki [CIESZYN]w DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

twojawiernafanka

Re: Lars i Mars - wesołe świnkochłopaki [CIESZYN]

Post autor: twojawiernafanka »

Na pewno będzie w porządku - chłopakom minął stres, to zaczynają szaleć, u mnie to samo, ale nie wygląda bardzo groźnie - ot, takie gonitwy.
Leila - białe świnki naprawdę są świetne. A to jeszcze takie maluszki fajne :love: A kiedy wywalą stopę na kolanach, to już w ogóle!
Leila

Post autor: Leila »

Tak, na pewno :) W sumie zawsze jak myślałam o świnkach to o rozetkach kolorowych, no ale przekonuję się powoli do białasków. 8-) Teraz staram się przekonać moją mamę, ale ona ciągle mi mówi żebym kupiła w zoologu :?, że jedną powinnam i, że potem będą konsekwencje jakieś złe jeśli coś im się stanie (co do umowy) Ach na razie czekam na klatkę, ale urzekają mnie chłopaki :102:
twojawiernafanka

To wcale nie jest tak, że lepiej kupić świnkę w zoologu. Tam nigdy nie masz pewności, czy nie trafi ci się chora (często występują wszoły i grzyb, czasem zapalenia płuc i tym podobne) lub ciężarna (nawet kupując samca nie masz pewności, czy sprzedawca dobrze rozpoznał płeć, a oni często po prostu się nie znają). Adoptując świnkę od Stowarzyszenia masz pewność, że jest zdrowa i była dobrze traktowana w domu tymczasowym.
Umowę adopcyjną można potraktować w pewnym sensie jako zbiór wskazówek, których przestrzeganie jest konieczne, by zapewnić zwierzęciu dobre warunki. Ma ona także sprawić, by świnki trafiały do odpowiedzialnego właściciela. A wizyta przedadopcyjna to miła rozmowa przy kawie - masz możliwość zadawania pytań, nie jest to jakiś test. Naprawdę nie ma się czego bać. Nikt nie będzie zaglądał Ci do szafek :)

I powiem to raz jeszcze - białaski są super! Sama adoptowałam dwa samczyki i naprawdę polecam! :)
Leila

hahah ja już się pogubiłam co do tej adopcji jak to wygląda a czytałam dużo o tym i mam namieszane w głowie :redface:
Taak, wyglądają na fajnych chłopaków i mam nadzieję że wszystko z nimi dobrze :love:
speedy

Post autor: speedy »

Twojawiernafanka wyjęłaś mi to z klawiatury :D
Jeszcze dodam, że chłopaki właśnie siedzą razem przytuleni w domku, czyli wszystko z nimi w jak największym porządku ;)
twojawiernafanka

Leila pisze:hahah ja już się pogubiłam co do tej adopcji jak to wygląda a czytałam dużo o tym i mam namieszane w głowie :redface:
Kto pyta nie błądzi! :D

To dobrze, że chłopcy już pogodzeni!
Różyczka94

Post autor: Różyczka94 »

Leila, ja mam Pysia z zoologicznego z Ustronia. Miał być samiczką.. Potem dowiedziałam się że to jednak samczyk. Właśnie na forum CAVIARNIA. Od tej pory postanowiłam bardziej rozlegle zająć się tematem świnek morskich, i ich płci. Teraz jestem pewna. Zaadaptowałam mu kolegę ze Stowarzyszenia. To jest milion razy pewniejsze niż sklepy zoologiczne gdzie tylko trzepią kasę na zwierzakach.. Tu ludzie kochają świnki i na prawdę się na tym znają, to jest więcej niż pewne źródło. Zrobisz dużo lepiej adoptując niż kupując w zoologicznym i napędzać biznes
Leila

Myślę, że to bardzo dobry argument w rozmowie z moją mamą. A mogę wiedzieć w jakim zoologicznym kupowałaś?
Awatar użytkownika
AQQ
Miejscowość: Będzin
Kontakt:

Post autor: AQQ »

Kolejne piękne białaski i to znów całkiem niedaleko.. :glowawmur:
Chłopaki, powodzenia :) :fingerscrossed:
J. [*] [/b][/color][/size]
Różyczka94

Post autor: Różyczka94 »

Mój chłopak mi go kupił. Sklep ARA na ul. Daszyńskiego, stamtąd jest Pysio. I podobno mają gdzieś jeszcze jeden sklep.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”