Pipi juz w nowym domku! :)

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

patrycja

Re: Pipi juz w nowym domku! :)

Post autor: patrycja »

No jest różnica w wadze między Pulpecią, a Rozunią, ale powiem Ci, że Rozuś jest bardzo cicha i spojona, nie jest świnką biegającą jak Arabelinka, drze się okrutnie tylko na jedzenie, a nauczyła się tego dopiero kilka miesięcy temu, a ma 3 lata, wcześniej tak nie robiła, a tak to leży cichutko i nikomu nie wadzi...zupełnie jak Pulpecia. Petroncia też uwielbia norkowanie, ale w samej postawie widać, że jest odważniejsza i, Arabelka to ciekawska świneczka, wszędzie zajrzy, mnóstwo energii ma. Także w sumie gdyby nie waga, to u Rozuś i Pulpeci 100% to samo.
Awatar użytkownika
lunorek
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: lunorek »

No to jeśli tak, to 100% tak samo. Pulpecinka nauczyła się głośniej kwikać dopiero pod koniec swojego życia. Początkowo - a wiadomo, że najpierw była przerażona przeprowadzką - w ogóle nie wydawała żadnych dźwięków, ja już myślałam że malutka ma coś z krtanią i się z wadą strun głosowych urodziła. Potem pojawiło się delikatne gulganie, a jak ją tuliliśmy, gładziliśmy i delikatnie masowaliśmy, to takie rozkoszne kwilenie :) Kwiczeć nauczyła się od Lilutka, na widok żarcia, ale nigdy nie robiła tego zbyt długo, myślę że się bidulka męczyła. A zdjęcia Rozuni są boskie, ktoś ma u Was rękę do aparatu i kadrowania :yahoo: No i strasznie się cieszę, że trafiła na Was, bo ma naprawdę cudny, kochający i ciepły domek :buzki:
Awatar użytkownika
Kara
Miejscowość: Warszawa - Sadyba
Kontakt:

Post autor: Kara »

Nie wiem czy Pati pamięta,ale to troszkę dzięki mnie są dwie skinny. Miała być jedna,ale ja usilnie namawiałam na dwie :) Skinnki są przytulaśne i grzeją jak małe kaloryferki. Wystarczy dać im kocyk,a zakopują się jak kreciki. Są przekochane.
ObrazekFiona [*][/color][/b]ObrazekIgo [*][/color][/b]

Rozalia :candle:
Arabelka :candle:
Petronia :candle:
Ludwinia :candle:
Chocolate Monster

Post autor: Chocolate Monster »

To teraz niech dzięki Tobie będą dwie puchate i dwie skinny :szczerbaty:
patrycja

Tak też było Kara. Zawiła historia, ale początkowo miała być 1 skinny i 1 ze SPŚM, wyszło jak wyszła, a potem... po 2 latach zobaczyłam Pipi szukającej domu i tego samego dnia wysłałam maila do Meg, zakochałam się na amen. Arabelka jest przekochana, wspina się po mnie dosłownie żeby się wgramolić do głaskania, sama na mnie włazi, jest mega "pro ludzka". Nie wyobrażam sobie stadka bez niej.
@Chocolate Monster - nie kuś, nie kuś ;).
@lunorek- Czekamy na powiększenie Twojego stadka :D.
Chocolate Monster

Będę kusić.Po za tym nie ma co mówić,ale u Ciebie mieszkać to by wszystkie swinie chciały :buzki:
Awatar użytkownika
lunorek
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: lunorek »

Też czekam, oj czekam... Pewne kroki już zostały poczynione, ale nie zapeszam :pray: Tak się napatrzyłam na te Wasze pindurindy, że też bym docelowo chciała dwie takie śliczne bakłażankodziewczynki :buzki: Nie ujmując nic Arabelce oczywiście, bo też jest przecudną i przekochaną świneczką. Ja kudłacza już mam :szczerbaty: Fajnie moim zdaniem, że macie siostrzyczki, bo na pewno jest między nimi jednak pewna magiczna więź ;)
@Chocolatemonster, masz rację, do nich stałyby świńskie kolejki jak po książeczkę mieszkaniową za PRLu :laugh:
Chocolate Monster

Już jest nowy rok.Czekamy na wątek :P
Awatar użytkownika
Meg
Moderator globalny
Miejscowość: Kraków
Kontakt:

Post autor: Meg »

Aaaaa właściwie Patrycjo, to nie chcesz przejąć pierwszego posta? :)
patrycja

@Chocolate Monster i lunorek - dziękuję za miłe słowa :), ja dla moich świnek, to fakt, zrobiłabym wszystko, niczego im nie odmawiam, są najważniejsze.
@Meg - myślę, że to byłby dobry pomysł, ale to się jeszcze spiszemy, w następnym tygodniu bo w tym mam dużo pracy i i tak nic nie stworzę :lol:.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”