Fifi i Otis dwójka kwikających prosi :)
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Bruno waleczny i Lu wiercipięta:D
Płatki owsiane, zwykłe górskie, są tanie, a doskonałe na podtuczenie. Również dobra jest karma Beapharu Care+, ale bardzo droga.
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Na podtuczenie dobry jest też Trovet. Napisz do Cynthii, może ci wyśle trochę Trovetu, jeśli ma. Z darów karmy są dla specjalnych przypadków, ale dla świnek tymczasowanych przez Stowarzyszenie.
A pod łapeczki przydałby się drybed, albo chociaż coś podobnego, żeby rozłożyć nacisk. Może takie "frędzelki" szenilowe? To się nazywa wkład do mopa, mikrofibra/szenila.

A pod łapeczki przydałby się drybed, albo chociaż coś podobnego, żeby rozłożyć nacisk. Może takie "frędzelki" szenilowe? To się nazywa wkład do mopa, mikrofibra/szenila.

Ojej...ten boczek strasznie wygląda
Oby propolis go nie uczulał

Oby propolis go nie uczulał

- dortezka
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
ohh bidul.. mam nadzieję, że szybciutko się zagoi i Bruno będzie mógł zapomnieć o tym bólu..
na podtuczenie możesz jeszcze dosypać do karmy łuskany słonecznik. Płatki owsiane też są niezłe, a Beapharu Care+ jest faktycznie chętnie jedzona przez świnki (moje uwielbiają, nawet świnka z problemami zębowymi próbuje memłać tą karmę).
a może zamiast alantanu lepsza będzie maść z witaminą A?

na podtuczenie możesz jeszcze dosypać do karmy łuskany słonecznik. Płatki owsiane też są niezłe, a Beapharu Care+ jest faktycznie chętnie jedzona przez świnki (moje uwielbiają, nawet świnka z problemami zębowymi próbuje memłać tą karmę).
a może zamiast alantanu lepsza będzie maść z witaminą A?
Wątek moich Pipulek: 
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215

http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy

- natalia.k
- Miejscowość: G.Śląsk
- Kontakt:
Bruno siedzi na polarku i kocyku no i między tym podkład seni dałam. Ja zaraz znowu do pracy
a obudziła się z nadzieją że to już poniedziałek ( mam wolne). O Trovet już napisałam, postaram się kupić ten Beaphar Care+. Płatki owsiane ma i co jakiś czas tam coś ich podje, a słonecznika jutro postaram się dosypać. Widzę że z ranami i tak jest już o niebo lepiej. Tylko taki skulony ciągle siedzi a ważył już prawie 1200g. Był żarłocznym i radosnym prosiakiem. Martwię się też o Lu. Nie potrafi się oswoić a ja muszę więcej uwagi niestety poświęcać Brunowi. Jak był Teodorek to bardzo szybko się zadomowił bo wszędzie towarzyszył Brunowi który chodził za nogami i witał mnie w drzwiach.
Pozostaje mi dalej walczyć o to żeby tylko lepiej było a czas pokaże...

Pozostaje mi dalej walczyć o to żeby tylko lepiej było a czas pokaże...
"(...)nie ma na Ziemi sytuacji bez wyjścia
kiedy Bóg drzwi zamyka...to otwiera okno"
ks.Twardowski
ks.Twardowski
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Oparzenia są najboleśniejszymi obrażeniami, a ziarninująca skóra potem również ciągnie i boli, robią się paskudne zrosty. Poza stałym smarowaniem tej nowej skóry, trzeba mu tez będzie robić rehabilitację, typu delikatny masaż, a najlepszy byłby laser kosmetyczny... To tak, gdybyś miała np. kogos znajomego z dostępem do tego urządzenia.
Poszukałabym w google metod leczenia blizn pooparzeniowych, pewnie niejedno da się przenieść na świnkę.
Poszukałabym w google metod leczenia blizn pooparzeniowych, pewnie niejedno da się przenieść na świnkę.
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Na duże obszary pooparzeniowe stosuje się opatrunki uciskowe i kremy zapobiegające powstawaniu grubych zrostów. Najpierw rana musi się zamknąć, potem można stosować np. Cepan albo Contractubex. Dobry jest też żel kolagenowy.
- natalia.k
- Kontakt:
Smarując tą największą ranę przy lewej tylnej łapce staram się delikanie palcem masować tak żeby nie sprawiać mu bólu.
Dr. Miera i jego towarzysze wspominali coś o tym żelu z koleagenem.
Jednak co dalej okaże się w czwartek na kolejnej wizycie.
Ważłam dziś Bruna i zaś trochę zleciał z wagi a ciągle je. Waży na obecna chwile 891 g.
Obawiam się że odnawia mu się ropień... 
Dr. Miera i jego towarzysze wspominali coś o tym żelu z koleagenem.
Jednak co dalej okaże się w czwartek na kolejnej wizycie.
Ważłam dziś Bruna i zaś trochę zleciał z wagi a ciągle je. Waży na obecna chwile 891 g.

ks.Twardowski
ks.Twardowski
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
Ale czemu myślisz, że ropień się odnawia? Widać coś? Bo spadek wagi może być niegroźny...
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
- natalia.k
- Kontakt:
Bruno przed zabiegiem ważył prawie 1200g. Od zabiegu do dziś stracił z 150g. Będę jechać do sklepu to wstąpię do Kakadu i kupie mała paczkę Beaphar Care+. Jakoś mam wrażenie że coś tam wyczuwam. Chcę już sobotę...urlopu
Muszę odreagować...

Muszę odreagować...
ks.Twardowski
ks.Twardowski