Owieczki -Lukrecja, Vanilia, Cremona /Mińsk Maz./ DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Beatrycze
Miejscowość: ok. Warszawy
Kontakt:

Re: Owieczki -Lukrecja, Vanilia wolne/ Mińsk Maz. / Cremona

Post autor: Beatrycze »

Ja chcę zdjęcia owieczek :D
Moje na trawę chodzą tylko w godz. 18-20, może kiedyś się ochłodzi :pray:
TM - Peppa, Matylda, Zosia i Rysia, Lusia, Carmen, Gloria, Rozalka, Tequila
Gaja
Miejscowość: Mińsk Mazowiecki
Kontakt:

Post autor: Gaja »

Beatrycze pisze:Ja chcę zdjęcia owieczek :D
Ok, więc, żeby nie wyszło, że z owieczek zrobiłam skinny i nie chcę pokazać ;) , to coś ze zdjęć "na szybko". Efektu spektakularnego może nie widać, bo to nie było golenie, a jedynie podcinanie nożyczkami, ale możecie mi wierzyć na słowo, że świneczki mają teraz na sobie duuuuuużo mniej włosów :szczerbaty: . Oczywiście fryzury "krzywe", ale cóż, trudno - ważne, że teraz jest im trochę chłodniej, a zdjęć do kalendarza, ze względu na brak dobrego sprzętu, i tak nie będę robić :|
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Ależ one piękne są.
katiusha

Post autor: katiusha »

:lol: Na rekruta podcięte!
Gaja
Kontakt:

katiusha pisze::lol: Na rekruta podcięte!
Prawie - tak zupełnie na rekruta to by było, gdyby mi się maszynka do golenia nie popsuła :szczerbaty:

A wiecie co zauważyłam? Damy Lukrecja i Vanilia, niegdyś bardzo, ale to bardzo porządne i korzystające z toalety ( nawet bobki, co do jednego, lądowały w kuwecie ), latem zupełnie się rozleniwiły i teraz "niespodzianki" zostawiają wszędzie.
Musiałam matę kupić we wzór "maskujący", coby mniej bobków było widać ...zresztą one to nie problem - chciałabym, aby owieczki wróciły do eleganckich zwyczajów i chociaż siusiu robiły do kuwetki - wiecie, jak to upraszcza życie przy sprzątaniu? Niestety, teraz co najwyżej załatwiają się do "nocnika" przypadkiem, gdy jedzą siano lub piją ( paśnik i poidełko jest na boku klatki, gdzie stoi kuweta )... Tak sobie myślę, że przyczyna tkwi w tym, iż latem, przy sprzyjającej pogodzie, świnki sporo czasu zaczęły spędzać na wybiegu na zielonej trawce, a tam już kuwety nie stawiałam ( no bo wiecie - naturalny nawóz to fajna sprawa :102: ) i stąd ten zanik dobrych obyczajów :think: Cóż, świnie z nich się zrobiły :lol:
Gaja
Kontakt:

A tak Vanilka śpi z głową na poduszeczce z wkładu z lodówki turystycznej :D
Obrazek

uff...byle te upały minęły, to wrócą do klatki ulubione mebelki Vanilki - polarowy hamaczek i norka ( zabrałam, bo się boję, że mi się świnki "ugotują" :roll: ). Co ciekawe - z hamaka korzysta tylko Vanilia. Lukrecja weszła na niego kilka razy, gdy skusiłam ją, kładąc na nim świeżą trawkę, ale zaraz, gdy zjadła, uciekała z tego "dziwnego czegoś". Lukrecja preferuje bowiem płaskie powierzchnie - lubi spać w drewnianym domku lub na tarasie.
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

ja te świnie uwielbiam po prostu. :love:
Gaja
Kontakt:

Trochę chłodniej się zrobiło :D. Dziewczyny mają się dobrze. Upały zniosły nieźle, jedynie Vanilka, mam wrażenie, więcej wypoczywała i częściej wyciągała nóżki, co jest rozkoszne :love: . Szkoda, że przez te upały trawa powysychała - musimy poczekać z wybiegami na świeżym powietrzu, jak trochę się u nas zazieleni, bo to co można było, świnki już wyjadły :|
katiusha

Post autor: katiusha »

Ja to bym obie zabrała..Ale miałabym rozwód... :? Guciem już nagięłam granicę :roll:
Harvejowa

Post autor: Harvejowa »

Katiusha w sumie owieczek w stadku nie macie ;p ale masz rację, że obie są piękne :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”