Zdjęcia naszych klatek

Czyli jak powinna mieszkać świnka

Moderator: Pulpecja

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Re: Zdjęcia naszych klatek

Post autor: Dzima »

Klatka super :ok: Dużo ma miejsca :D
Prosiaczek może nie chce wchodzić na górę, bo nie ma tam nic ciekawego :idontknow: najlepiej górę urządzić jako część sypialniano-zabawową :szczerbaty: dodaj tunel, jakieś legowisko i świnka zacznie szaleć góra-dół ;)
Pleksa jest na pewno wygodna, bo trociny się nie wysypują, ale fakt może tam być trochę duszno :think: Ja bym ucięła ją np. do połowy i przykleiła do niej kratki,(albo dała je na zawiasach) wiesz..."od dołu" płyta pleksi, a od połowy w górę kratki.
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
ebedebe

Post autor: ebedebe »

na gorze ma teraz dana mate lazienkowa a na niej lezanki z miekkiego materialu bo norek zadnych na obecna chwile nie mam .
probowalem natomiast dac mu tam cale siano, jedzenie i picie ale siedzial na dole i nie chcial isc tam mimo to ( moze jeszcze za wczesnie ? :idontknow: ) .
obecnie skubaniec biega tam kolo 6 rano dzien w dzien i smiesznie piska i skacze a z tego co czytalem to chyba forma zabawy / zadowolenia :)

co do wentylacji : plexy od gory ma szczeline na mniej wiecej 2 palce ( jest lukowato wsadzana ze odstaje od plyty meblowej ). doplyw powietrza jest praktycznie z 4 na 6 scianek dolnego pietra. dodatkowo mysle jeszcze wzgledem tych pomyslow o siatce zeby zdemontowac ten maly kawalek plyty meblowej nad plexa od dolnego pietra a pod podloga pietra gornego... da to szczeline 7cm ktora bedzie juz w zupelnosci wystarczajaca ;)
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Jak najbardziej zdemontuj i zastąp chociaż to siatką lub kratkami, bo naprawdę tobie może się wydawać, że wentylacja jest ok, (na pewno sprawdzana była "na sucho" czyli bez załatwiającego się tam prosiaczka), a jednak sprawa wygląda trochę gorzej kiedy prosiak się tam porządnie załatwi. Od dużej ilości moczu jest zaduch.
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
ebedebe

Post autor: ebedebe »

zdemontowane :)
emgie

Post autor: emgie »

ebedebe pisze:ps. mam ci zrobic konkretne zdjecie tych otworow wentylacyjnych zebys widzial/widziala?
jeśli to nie problem to mogłabym prosić? Bo jakos tego nie widze a zastanawiam sie, jak to rozwiazałeś
ANYA

Post autor: ANYA »

To ja sie pochwale moja klatka tzn Ryana i Diabelka. Cala klatka nie zmiescila sie w kadr ale wiekszosc widac.
Obrazek
Wera

Post autor: Wera »

Śliczne macie klateczki.
Awatar użytkownika
Monalisa
Miejscowość: Poznań
Kontakt:

Post autor: Monalisa »

Anya a nie sisiają ci na ten polarek?
DS: Śnieżka, Tula i Kokosanka
-------------
Za TM: Filuta, Karmelka, Toffi, Colori, Choco, Blanka, Felicja, Majka, Michasia i Miłka
ANYA

Post autor: ANYA »

Monalisa pisze:Anya a nie sisiają ci na ten polarek?
Pewnie, ze sikaja, ale moje swinie mi wszedzie sikaja na w kuwecie spia. Ryan mi nawet w szafie nasikal bo zostawilam otwarta jak sprzatalam. Mam z 15 takich mat, wiec im czesto zmieniam, a pod spodem klade te maty dla dzieci.
Świniomaniaczka

Post autor: Świniomaniaczka »

To ja też się pochwalę :szczerbaty: . Mam zamiar na trociny żwirek położyć matę łazienkową. Mebelki oczywiście od pastuszka.
A więc tak mieszkają moi chłopcy:
Obrazek
Obrazek
PS: Trzy minuty przed zrobieniem tych zdjęć położyłam w żółtych miseczkach ogórka. Niestety nie przetrwał on do czasu zrobienia zdjęcia. Zginął śmiercią tragiczną, a mianowicie został pożarty przez wielkie potwory, zwane również Moris i Muchomorek. Dla niepoznaki owe potwory do misek nasypały trocin. Dla ogórka :candle:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Świnkowe mieszkanie”