Baranek i Leonek znowu razem [*]

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Re: Przygody Baranka i Leonka

Post autor: Siula »

Słodka dupka :love: Chyba nie będę tego moim dziewczynom pokazywać bo jeszcze im się chłopa zachce :lol:
Awatar użytkownika
Kropcia
Miejscowość: Pruszków
Kontakt:

Post autor: Kropcia »

O matko! Ale Baranek urósł :love: Z resztą obaj panowie piękni i dorodni :)
TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)
Val

Post autor: Val »

Pora na kilka fotek :) Chłopaki mają z grubsza 8 miesięcy (Leonek już skończył, Baranek skończy w sobotę). Wydaje mi się, że burza hormonów mija. Bywają kłótnie, to prawda. Czasem pogrożą sobie pyszczkami, zazgrzytają na siebie i się pogonią, ale to zdarza się raczej rzadko i zwykle jest jakiś powód (jedzenie!). Co jednak rozwija się niezależnie od tych kłótni, to wielka miłość i spokój. Chłopcy bardzo lubią być brani na kolana lub do łóżka, przytulają się wtedy do człowieka i do siebie nawzajem, takiego szczęścia na pyszczkach jeszcze nie widziałam... pieszczochy straszne, po prostu nic tylko kochać!

Na zdjęciach widać, że Leon niestrzyżony od 2 miesięcy, jeszcze dodatkowo wyczesany ;) Może powinnam go już ostrzyc, ale tak chłodno ostatnio... w domu wprawdzie jest 21-22 stopnie, ale nie wiem, czy się z tym strzyżeniem spieszyć. Mój autobusik niskopodłogowy (z tym mi się kojarzy, kiedy biega) :love:
Na ostatnim zdjęciu Baranek zaczyna "chować się w Leonka", zawsze to robi - jakby Leon był stogiem siana :lol:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Kropcia
Miejscowość: Pruszków
Kontakt:

Re: Przygody Baranka i Leonka - fotki przytulaków

Post autor: Kropcia »

Ile miłości :love: Kurcze, dawno tych panów nie widziałam i zdążyłam się stęsknić za nimi :) Cudni i miziaści.
TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)
katiusha

Post autor: katiusha »

Jacy oni piękni!!! :o :love: :love:
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Post autor: Siula »

Cudni :love: Żeby moje się chciały tak przytulać, a to ostatnie zdjęcie to w ogóle słodkie :love:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Zdrowych, radosnych i spokojnych Świąt spędzonych w rodzinnym (i świnkowym ;) ) gronie :buzki:

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Wesołego po świętach :102: Co tam u Baranka i Leonka?
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Val

Post autor: Val »

Dziękujemy za życzenia! Okres świąteczny wciąż trwa, więc nawet jeśli się nie załapaliśmy na Święta, życzyć wciąż można. Najlepszego dla Was wszystkich!

KapiBaran i Leonek-Galeonek dostali od moich rodziców pod choinkę domek z siana :D Ale nie chcieli przemówić ludzkim głosem. Mogłam nie ciachać bujnego włosa Leosia, pewnie się o to obraził... ale już musiałam, bo kołtuny na pupie miał.

Jest raczej miło, cicho i zgodnie, choć kłócą się czasem. Ostatnio niby nic Leon nie zrobił... nie dziabnął, nawet bardzo nie pogonił, ale chyba powiedział po świńskiemu coś niemiłego, bo Baranek... zapłakał. Kwiknął bardzo głośno i żałośnie. Widać, że mu było przykro. Oczywiście złapał go jego niezawodny człowiek i wymiział porządnie, Baran przespał się u niego na kolanach i wrócił po takiej terapii już udobruchany, a stęskniony nieco Leoś mu odpuścił. Czasem się okwikują nawzajem, czasem się pogonią. Trzeba pilnować jedzenia, bo o to chyba głównie są te konflikty. Ale za to przy poidle - pełna kulturka. Nawet gdy obaj są spragnieni, każdy czeka grzecznie, aż kolega się napije.

Do mnie Baranek też pyskuje czasem, niedawno zaczął na wybiegu wyszarpywać jakiś zapomniany ręcznik papierowy z koszyka. Zawołałam do Baranka, żeby przestał. A on posłusznie odbiegł, odwrócił się i do mnie z mordką: "kłikłikłikłikłiiii!".

Ale przecież nie same tu mamy kłótnie, chłopki są też bardzo uczynne i pomocne. Dzisiaj zrobili mi barszczyk... tzn. naszczali do miski z burakami. Nawet doprawili pietruszką! Byłam wzruszona. Szkoda, że na Wigilię nie opanowali tego przepisu, byłby w sam raz :ups:
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Barszczyk :rotfl: Już tak ładnie, słodko i miło wszystko pięknie opisywałaś a tu nagle na koniec "naszczali" :laugh:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”