Śnieżek (adopcja wstrzymana) i Białek (rez. olam)

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

axxk

Re: Śnieżek (adopcja wstrzymana) i Białek (wst.rez. olam)

Post autor: axxk »

transport jest załatwiony :) osobiscie zawioze w piatek nastepny
olam

Post autor: olam »

a jak waga Białka ? Rośnie ? Taka ciekawa jestem czy rokuje ba dużego prośka ? :D Biała torpeda śmigająca po domu z Gizmo i jego kłaczkami normalnie utopia :twisted: ( bo na Apika nie ma co liczyć spontaniczność to zdecydowanie nie jego styl 8-) )
axxk

oj rosnie rośnie, jest zdecydowanie większy od Śnieżka
dzisiaj zważę chłopaków
Asia909

Post autor: Asia909 »

A co ze sniezkiem? :<
Kasia sie odzywa?
elka_w

Post autor: elka_w »

I co z ta wstrzymaną adopcją :D
kasia1

Post autor: kasia1 »

Asia909 pisze:A co ze sniezkiem? :<
Kasia sie odzywa?
No właśnie. Nadal chcę zaadoptować Śnieżka. I co z tą wstrzyaną adopcją???? Jestem bardzo ciekawa
axxk

Śnieżek, jest specyficzna swinką jest sporo mniejszy od Białka, taki delikatny itp, do tego to on jest agresywny i to on wszczyna kłotnie i bójki.
Mam wątpliwości co do Śniezka i dlatego potrzebuje on trafić do domku doswiadczonego, znajacego sie dobrze na świnkach i najlepiej w duzym miescie, gdzie są dobrzy weterynarze znajacy sie na świnkach. Na chwilę obecną Śnieżek zostaje u mnie przez kilka miesięcy, przez ten czas bede próbowala łączyć go z innymi swinkami bardzo młodymi i mam nadzieję, że za któryms razem się uda i do adopcji pójdzie na wiosne już w parze z innym prosiem. Obawiam się, ze łączenie go moze być trudne.
ty miałabys jeszcze dodatkowy problem ponieważ prosiaki są w podobnym wieku, tak jak ci pisałam w wiadomosciach to trudny wiek kiedy hormony szaleją itp.

Kasiu wiem, ze ty chcesz pokochac świneczke i twój prosiek potrzebuje towarzystwa, ale niestety musisz poszukac mu innego kolegi? moze kogos z rodziny chłopaków? sa ich bracia białaski jeszcze :)
Ja oczywiście pomoge ze wszystkim, jak już zdecydujesz sie na jakiegos prośka poszukamy transportu, załatwimy co trzeba.
Nie ukrywam, ze najłatwiej jest z Warszawy, stosunkowo blisko itp.
Ostatnio sporo rozmawiałyśmy, dużo pytałas, ja dużo odpowiadałam, mam nadzieje, ze moje wskazówki przydały się i z czasem bedziesz coraz bardziej doswiadczonym posiadaczem świniaczków. Najważniejsze, ze dużo pytasz i chcesz sie dokształcac. Zawsze służe, rada, pomocą.

AAA i szkoda, ze przez ostatnie 2 dni nie zagladałas na forum ani gg bo wczoraj byłam w okolicach twojego domu i mogłam zajrzec :)
axxk

uaktualniłam wagę w pierwszym poście.
dziisaj chłopkami ważeni przed sniadaniem :)
la ile waża twoje chłopaki??? bo Białek - 897 g
a Śniegulek 851

Nadal myslałam, że jest dużo większa różnica wagi miedzy nimi. Chyba Śniezek jest wiekszy ale chudszy bo Białek ma boczki zaokrąglone jak na świniaczka przystało :buzki:
olam

Re: Śnieżek (adopcja wstrzymana) i Białek (rez. olam)

Post autor: olam »

Białek jedzie do mnie :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”