Golępachy i giglacze czyli historia (nie)całkiem normalna.

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Re: Golępachy i giglacze, czyli historia (nie)całkiem normal

Post autor: Lilith88 »

Pierwsza panika z nowej sytuacji minęła to najważniejsze ;) Ja jak ostatnio Feliksa dołączyłam to pierwsza noc była straszna tzn. tak mój brat twierdzi który spał na kanapie, bo był akurat w gościach i później każda noc ciut spokojniejsza, teraz już jest w ogóle spokój, nawet Dzima dziś jak była to się dziwiła, że oni tacy grzeczni :D
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

No wiesz? A czemu Dzima się dziwiła? Powinna się cieszyć a nie dziwić :lol: :lol: :lol:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Oj tam bo aż ciężko uwierzyć że 3 świnki panów tak może się ładnie dogadywać. Ja tam się cieszę :D
Pani Strzyga

Post autor: Pani Strzyga »

Lilith88 pisze:Oj tam bo aż ciężko uwierzyć że 3 świnki panów tak może się ładnie dogadywać. Ja tam się cieszę :D
Bo to zgodni, i kochani chłopcy :)
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Post autor: Siula »

(Nie tak znowu) dawno temu, (nie) za górami, (ale) za lasami jest sobie pałac trzech świnek, który za dotknięciem magicznych łapek zmienia się w chlewik. Żyją w nim trzy łaciate świnki: Misia, Tosia i Bromba... lub jak kto woli Bromba i inni.
Bromba jest specjalistą od zadań werbalnych. Pełni funkcję rzecznika klatki. Chodzi i marudzi albo marudzi i chodzi... czasem też leży i marudzi, a innym razem skacze.
W klatce mieszka też Tosia. Jej rola do końca nie jest jeszcze znana. Obserwatorzy domyślają się, że pełni ona funkcję alarmową... Dla przykładu: Folia - alarm, trawa - alarm, Duzi się zbliżają - alarm... Może być jednak i tak, że Tosia pełni rolę delikatnej księżniczki, albo inspektora kanalizacji i nawodnienia. Sprawa ustalania jest w toku.
Misiek, trzecia świnka. Oto przed wami prosiak-odkrywca. Świnia co pokoju się nie boi. Jak każdy podróżnik jest nieco zdziecinniała, a poza tym na tyle zmanierowana, że inne świnki mają problem, aby ją zrozumieć. Misia ma skłonności przywódcze, a przynajmniej tak się jej zdaje. Czasem szturcha swoje koleżanki, a gdy one obrażone uciekną, dziwi się, że nie chcą wraz z nią udać się w bezkres planety MIESZKANIE DUŻYCH 13.
Tak oto mieszkają ze sobą te różne świnki, zaskakując swoich Dużych. Czasem się pogonią, a czasem tylko fikają radośnie, gdy jedna drugą w tyłek cmoknie.
Duzi są szczęśliwi widząc wyrazy wzajemnej tolerancji. Bądź co bądź poddanym zawsze łatwiej, gdy ich królowe się nie kłócą.
No może jedynie księżniczka Bromba czasem nie zgadza się ze starszymi, ale takie już prawa młodzieży.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pani Strzyga

Post autor: Pani Strzyga »

Jakie one piękne :love:
Fionka2014

Post autor: Fionka2014 »

Mina świneczki pod pojnikiem :rotfl: I to oczko :lol:
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Ale sobie leżakują :love:

Księżniczka albo inspektor kanalizacji i nawadniania? Straszna rozbieżność funkcji :laugh:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Świetne są! I pasują do siebie idealnie :love: Musiały się zgodzić ze sobą i tyle, bo gdzie by Misia lepsze stado znalazła :buzki:
Arya90

Post autor: Arya90 »

Super, że panuje zgoda między dziewczynami :mrgreen:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”