Naleśnikarnia: Florek i Zdzisio

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Naleśnikarnia bez Naleśnika[*]: Nicek, Wicherek i Florek

Post autor: sosnowa »

Ach piękny Naleśniku, takim Cię zapamiętam.
piju

Post autor: piju »

Biegaj sobie tam wesolutko Naleśniczku, już nic Cię nie boli, możesz brykać do woli :swieca:
Awatar użytkownika
Marikaaa
Miejscowość: W-wa
Kontakt:

Post autor: Marikaaa »

Hm, zbliżają się urodziny Florka. Jego lista życzeń jest taka sama jak w zeszłym roku: chce dostać (w swoje zęby) Nicka. :roll: Ten akurat też jest za, bo bardzo by chciał do kolegów, do kolegów! Tylko Wicherek pragnie po prostu świętego spokoju. :levitation: A więc, jeśli Duzi się wstrzymają od głosu, mamy 2:1 - chyba wypróbujemy najprostsze rozwiązanie, mimo iż szansa jest nikła w porównaniu do ryzyka... Ponoć nawet psychopaci potrafią po latach nabrać cierpliwości do innych przedstawicieli swego gatunku, u nas od ostatniej próby łączenia minął prawie rok... Tylko jak wytłumaczyć Nickowi, że gdy widzi drugą świnkę, której teoretycznie można obwąchać pyszczek i tyłeczek, skacząc jej po plecach, to niekoniecznie zawsze można ów plan wykonać. :glowawmur: No bo kto to na dłuższą metę zniesie? Może z Wicherkiem by i przeszło, ale na pewno nie z panem Florkiem-Agresorkiem. Na razie krótka próba przez kraty: Nicek wsuwał nos bokiem tak jakby cały się chciał przecisnąć, w ogóle nie uważając na ewentualne ataki z drugiej strony. Florek bardzo się zdenerwował, naszczękał zębami, ale nie udziabał wroga. Hm, zawsze coś. :think:
Teraz: Grunia od 19.07.2023 + ...
Nasz wątek: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5805 :)
Dawniej: Mała, Orzeszek, Czarnulka, Naleśnik, Nicek, Wicherek, Florek, Zdzisio, Grusia
Awatar użytkownika
Marikaaa
Kontakt:

Próbujemy z łączeniem. Tyle, że tak się martwiliśmy, żeby terytorialnym samcom nie było za ciasno więc przesadziliśmy w drugą stronę. Nicek nie wyobraża sobie zejść z koca więc sytuacja jest dość dziwna. Ale może dzięki temu jeszcze krwi nie było?
Pierwsze sekundy spotkania: :102:
https://youtu.be/ZGoXg3qLZbE

Streszczenie akcji:
Nicek: Kochać! Kochać! Kochać!
Florek z Wicherkiem: Uciekać! Uciekać! Uciekać!
Nicek: Ups, lawa! :o Gdzie wy lecicie? Wracajcie koledzy! Proooszę! Kwii! Kwii!
Florek: Ale jestem wkurzony, nie będzie mi się żaden typek dobierał do tyłka. Siądę sobie w najdalszym kąciku i niech nikt mi nie waży się wejść do łazienki, nawet Wicherek. :angry: Cyk! Cyk!
Wicherek: Ech, to ja posiedzę sobie w przedpokoju pod taboretem. Z każdej strony wariat. Jeden gryzie, drugi przytula bez opamiętania. No i co by tu zrobić? Oczywiście, pojeść! Wiem, może uda mi się gwizdnąć listek kalarepy z kocyka. :szczerbaty: Omniom mniom...

Zastanawiamy się czy dać im kilka dni czasu, a więc jeść gdzieś dalej czy też wrzucić na ogrodzony kocyk, żeby musieli szybko ustalać hierarchię... Hm, ta druga opcja już nam kiedyś nie wyszła... :think:
Dawniej: Mała, Orzeszek, Czarnulka, Naleśnik, Nicek, Wicherek, Florek, Zdzisio, Grusia
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

A może teraz wyjdzie?Bo tak to trochę głupiego robota, co dzień od początku. W końcu się znają, zapach stada też ten sam.
Ale rozumiem wątpliwości i mocno trzymam.
Awatar użytkownika
Marikaaa
Kontakt:

Uważaj czego sobie życzysz, bo może ci się spełnić. :P Florek przez rok wykrzykiwał: Puśćcie mnie do niego! Urwę mu głowę i nabobkuję do szyi! A teraz? Co parę godzin świnka podkrada się w kierunku kocyka i: Co? On jeszcze tu jest? Ratuj się kto może! Aż w poślizg wpada na zakręcie. :lol: Za to Wicherek statecznym krokiem odbywa spacery w tę i wewtę. Ech, agutek pogodził się z powrotem z kolegą i razem siedzą w łazience, jednak na Nicka bardzo szczęka zębami. Liczę, że może się oswoi z jego obecnością, ale wygląda na to, że marne szanse. Nicuś zachowuje się trochę inaczej niż wcześniej, bo już nie jest chorobliwie zazdrosny o każdego kto zbliży się do jego Naleśnika, ale to może być wciąż za mało, bo nie ma również komu okazywać czułości i przywiązania (czytaj próbować zdominować szefa).

Nie chciałabym czwartej świnki, nie wyobrażam sobie, żebym sobie w przyszłości poradziła z takimi czterema chorymi Naleśnikami na raz. :? Raczej decydując się na trzecią świnkę, myśleliśmy, że z racji różnicy wieku, wrócimy wkrótce do dwóch (unikając sprytnie depresji z powodu osamotnienia). Jednak trafiłam na damę, która zapakowała mi do transportera wszystkie świnki jakie miała na tamten moment pod ręką (czyli sztuk dwie) więc wylądowaliśmy z naszą kochaną czwóreczką. Przez te prawie dwa lata nie kupiliśmy drugiej klatki, traktując sprawę dwóch stad tymczasowo... W tej chwili za nikim się nie rozglądamy, ale zajrzałam do działu adopcje... :roll: I co? Tylko jeden DT ma wolnych kawalerów, znowu Dawenna i to sztuk pięć! 3 + 5 = 8! O nie! Nawet nie będę się zbliżać w kierunku MIńska... ;)
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: porcella »

A moze tak: pożyczcie klatkę 80 i niech Nicek oswoi się z nową sytuacją? Dość długo może czekać na powrót Naleśnika.
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
Marikaaa
Kontakt:

porcella pisze:i niech Nicek oswoi się z nową sytuacją? Dość długo może czekać na powrót Naleśnika.
O jakim czasie mówimy? Nicek siedział sam 10 dni i wydawało mi się, że to jest już strasznie długo. Depresji nie wykazuje, ale chce do kolegów. Zmiana, o której wspomniałam, to tylko tyle, że nie musi wykonywać gestów odstraszających od Naleśnika, obecnie jedynie chce skakać po innych. I to nic nowego u niego. W tej chwili Wicherek go odwiedza na kocyku. Jednak Florek Nicka nie trawi więc agutek teraz najbardziej zestresowany jest. :idontknow:
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: porcella »

Każda świnia inaczej znosi osamotnienie. Jeden nawet się nie obejrzy, inny będzie siedzial w kącie parę tygodni, aż zachoruje. On ma kolegów tuż obok, więc pewnie masz rację.
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”