Lilith - JD lubi się czasem pochwalić zupełnie nie w temacie, nie zwracaj uwagi na niego.
Jasne, moglibyśmy opisywać negatywne wyniki WPA, ale tak naprawdę czy to właśnie nie byłoby naruszenie prywatności tych osób? Nie wyszło to nie wyszło, my to wiemy, ale np. rodzina czy przyjaciele, którzy są na forum - nie.
Nie da się jednoznacznie odpowiedzieć, ile osób rezygnuje z adopcji. Odpisuję na maila adopcyjnego i ze swoich doświadczeń mogę powiedzieć, że na pewno po opisaniu warunków ponad połowa kontaktów się urywa. Ale często są to maile typu "dzieńdobry chce bardzo adoptowac swinke. mieszkam w <tu wstaw nazwę naprawdę malutkiej miejscowości>, musicie mi ją jakoś dowieść. ma byc mloda i najlepiej samjiczka oraz rudo-biala". To jest wymyślony przykład, ale tak jest na prawdę. Albo nawet mail to jedno zdanie. Nie wiem, dzieci te maile piszą? Jak się okazuje, że my jesteśmy serio i też mamy swoje wymagania to kontakt się urywa...
joaś - niektórzy zarzucają nam zbyt formalne podejście do sprawy (patrz - gacek) a Ty chcesz nas bardziej sformalizować? Bo tak zrozumiałam