Dzielna Lena - znalazła swój azyl w Warszawie :)

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

misia6319

Re: Dzielna Lena - wstępnie zarezerwowana :) [BYDGOSZCZ]

Post autor: misia6319 »

Dzielna Lena nigdy nie była świnką atakującą!!!!!!
odeta89

Post autor: odeta89 »

misia6319 pisze: A mianowicie że ja odebrano, a została oddana ze względu na dziecko które jest chore na alergie i astmę,przebywała z trójką dzieci przez ponad 3 lata więc nie była sama. Miała duży wybieg 100/50 , wychodziła z klatki i chodziła miedzy nogami dosłownie jak piesek.Odżywiana była warzywami(uwielbiała ogórki świeże ,marchewkę sałatę),siankiem , a opisano że niedożywiona, mała waga 700gr
przekazanie do nas świnki to odbiór, to forma używana tutaj.
świnka bez drugiej świnki jest sama, dzieci to nie towarzystwo świnki, a wraz z rodzicami opiekunowie.
normalna, zdrowa świnka waży powyżej 800 g.
Vitapol to śmieciowa karma, wstyd ją zwierzęciu podawać.
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Sama oznacza, że przebywała przez trzy lata bez towarzystwa przedstawiciela swojego gatunku. Trójka dzieci to nie jest towarzystwo dla świnki morskiej, to nie ten sam gatunek. Świnki to zwierzęta stadne, potrzebują towarzystwa własnego gatunku.
Świnka ważyła stanowczo za mało, a karmienie świnki Vitapolem, to jak skarmianie ludzi non stop hamburgerami.
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

duży wybieg 100 na 50 cm? To chyba rozmiary klatki a nie wybiegu? :) Jeżeli nie to hmmm...
misia6319

Post autor: misia6319 »

Jeżeli karma Vitapol to śmieciowa karma to dlaczego jest sprzedawana, a nie miała towarzystwa innego osobnika z tego gatunku bo jak była mowa dziecko było z alergia i astma to chyba samo mówi za siebie, są osoby co mają po kilka gryzoni ale oni mieli 1-ą to to nie jest powód żeby mówić że ta świnka jest sama, a waga dorosłej świnki to minimum 800 gr a ona napewno nie ważyła 700gr jak p.Iza napisała brałam ją nie raz na ręce i wcale nie była malutka,ale za to bardzo grzeczna i nie agresywna
Awatar użytkownika
Iza
Miejscowość: Bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: Iza »

Droga misiu6319, nie wnikam w powody oddania. Jako Dom Tymczasowy interesuję się wyłącznie zwierzęciem, które mi podlega, a nie czyimś życiem. Na temat pokarmów świeżych nie pisałam nic, ponieważ nie dostałam informacji na ten temat. Nie napisałam także nigdzie o niedożywieniu (to zostawiam już ocenie lekarza weterynarii), napisałam jedynie jaką miała wagę w momencie przejęcia, ponieważ zawarcie w wątku informacji w ostatnie zdrowia jest moim obowiązkiem. Nie wydałam także publicznej oceny sposobu opieki byłych właścicieli nad tym zwierzęciem, ograniczyłam się jedynie do faktów z którymi mam do czynienia od momentu, gdy świnka trafiła pod moją opiekę. Jeśli nadal ma Pani zastrzeżenia do moich działań, proszę złożyć oficjalną skargę do prezesa Stowarzyszenia.
lubię

Post autor: lubię »

Misiu, naprawdę uważasz, że wszystko co jest sprzedawane jest dobre? Butki na obcasie dla dzieci na ten przykład? Tablety dla trzylatków? :think:
Nie było innej świnki, czyli świnka była sama, dlaczego mam tak nie mówić? :think:
Awatar użytkownika
Iza
Miejscowość: Bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: Iza »

5.01.2015 - 698g
6.01.2015 - 710g
11.01.2015 - 732g

5 minut temu: Obrazek
Ulek

Post autor: Ulek »

misia6319 pisze:Jeżeli karma Vitapol to śmieciowa karma to dlaczego jest sprzedawana, a nie miała towarzystwa innego osobnika z tego gatunku bo jak była mowa dziecko było z alergia i astma to chyba samo mówi za siebie, są osoby co mają po kilka gryzoni ale oni mieli 1-ą to to nie jest powód żeby mówić że ta świnka jest sama, a waga dorosłej świnki to minimum 800 gr a ona napewno nie ważyła 700gr jak p.Iza napisała brałam ją nie raz na ręce i wcale nie była malutka,ale za to bardzo grzeczna i nie agresywna
przepraszam że się wtrącę ... ale karma Vitapol jest jak zupka chińska,bądz sos w torebce.jest bo jest ale nie zawiera żadnych składników odżywczych potrzebnych świnkom :( sama wiem coś o tym a vitapol to pamiętam jak byłam jeszcze dzieckiem że było dobrą karmą... ale teraz? cóż ... mi Nasz sprzedawca w zoologu który sam jest wetem doradza, pokarm,witaminy ziółka... a co do opieki nad prosiami co do Izy nikt nie ma zastrzeż i oby jak najwięcej takich ludzi... :ok:
katiusha

Post autor: katiusha »

Ulek pisze:a co do opieki nad prosiami co do Izy nikt nie ma zastrzeż i oby jak najwięcej takich ludzi... :ok:
Podpisuję się wszystkimi kończynami.
misia6319 pisze:Jeżeli karma Vitapol to śmieciowa karma to dlaczego jest sprzedawana, a nie miała towarzystwa innego osobnika z tego gatunku bo jak była mowa dziecko było z alergia i astma
To tak samo, jak sytuacja, w której w sprzedaży są parówki z nie wiadomo czego ( tylko nie z mięsa), chińskie zupki i.t.p.
Ktoś chce zarobić, ktoś nie doczytał, co jest dobre, albo nie patrzy na skład i interes się kręci. No i widać na zdjęciach, ile waży Lenka :| A co do alergii - nie widzę jaką różnicę czyni tej chorobie ilość świnek ( w sensie dwie, czy jedna) Albo jest kontakt z alergenem , albo nie :?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”