Kostka Cukru, Sztabka i córki - wszyscy w DS-ach :-D

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
bziki2
Miejscowość: kraków
Kontakt:

Re: Kostka Cukru i Sztabka dzielna mamusia Wawa

Post autor: bziki2 »

Cudne prosiaczki, trzymamy :fingerscrossed: za cukrową białaskę, mamę Sztabkę i maleństwa.
Awatar użytkownika
Chrumka
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Chrumka »

Odezwała się do mnie Pani z Rzeszowa w sprawie adopcji dwóch małych samiczek :D Na razie trzeba troszkę się wstrzymać żeby maluszki podrosły- na razie są tak malutkie że naprawdę mało co widać i nie chcę ich stresować zdjęciami podwozia, bo trzeba je do zdjęcia utrzymać w bezruchu- co łatwe nie jest. ;) Rosną zdrowo i to najważniejsze teraz.
loriain

Post autor: loriain »

O mamo nr 4 kremik cudny! No i golasek :love: Duzo zdrowka dla mamusi i dzieciaczkow :buzki:
Awatar użytkownika
Chrumka
Moderator globalny
Kontakt:

Dziękujemy bardzo. Najbardziej bałam się o tego najmniejszego prosiaczka(nr 1) czy wystarczająco mleczka maminego dostaje, bo rodzeństwo większe. Ale dziś go ważyłam i znów w górę- czyli prawidłowo :yahoo: -Sztabka ma cudowny charakter i jest wspaniałą mamusią No jeeeszcze im brakuje do 300 gram :lol:
basia M
Miejscowość: zambrow
Kontakt:

Post autor: basia M »

Aga , czy wiesz już coś w mojej sprawie ?
Maluszki cudne , mam ograniczenia lokalowe ,ale podziwiam na odległość :love: :buzki:
Bo po rudzielce też bym się ustawiła w kolejce , panny oczywiście ;)
Awatar użytkownika
Chrumka
Moderator globalny
Kontakt:

Nie wiem Basiu. Wieczorem mi ich szkoda ciągnąć do MV. Paula miała podjechać aby zajrzeć i zobaczyć płeć, ale jest zajęta, może jutro się jej uda z aparatem przyjechać to od razu byśmy zdjęcia zrobiły jakby jakieś wątpliwości były. Zadzwoniłam do MV ale Pani weterynarz doradziła mi aby teraz z nimi nie przyjeżdżać jak się nic nie dzieje bo one dopiero tydzień mają i nie warto ich ani mamy stresować teraz, i narażać na jakieś wirusy, a mama przecież je jeszcze karmi. Umówiona jestem z nimi na 5 listopada(sobota) do MV
Awatar użytkownika
Chrumka
Moderator globalny
Kontakt:

Przepraszam że post pod postem ale ... najmniejsza świnka waży dziś już 64 gram i z nowości - to chyba chłopczyk- wydaje mi się że Kremik to dziewczynka, skinek to jednak chłopiec, biała dziewczynka, i nr 2 tricolorek to chłopczyk.Dziś ma 100 gram :o Ale pewności nie mam :-) Julcia mi dziś latarką świeciła po charakterystycznych miejscach przy ważeniu i sprawdzałam 8-) I czekam na wsparcie co do rozpoznania jeszcze kilka dni i się wyjaśni na pewno jak podrosną bardziej :love:
Awatar użytkownika
Chrumka
Moderator globalny
Kontakt:

Dziś była u mnie Paula :-) wątpliwości były do tej płci najmniejszej- bo to najmniejsze i słabo widać :mrgreen:i tam jeszcze pół brzuszka czarne pół białe wg mnie może być facecik - Paula dziewczę obstawia, skinek samczyk, a kremik i białasek dziewczynka, rudy nosek samczyk. Potwierdzenie i kontrola u weterynarza za tydzień
basia M
Miejscowość: zambrow
Kontakt:

Post autor: basia M »

No to lipa , strzelę sobie w skroń :szczerbaty:
A tak się cieszyłam ....
Aga , ale jeszcze nie tracę nadziei :pray:
Awatar użytkownika
Chrumka
Moderator globalny
Kontakt:

Skinek wstępnie zarezerwowany tak czy tak. Jeśli się pomylilysmy to samiczka ma rezerwacje dla Basi M, jeśli Samczyk czego jestem raczej pewna to maluch powędruje do naszego forumowego specjalisty od świnek geriatrycznych na próbne łączenie :szczerbaty:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”