Kosteczka do adopcji SOLO [Olsztynek]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
Aussie.
Miejscowość: Olsztynek
Kontakt:

Re: Marysia vel. Kosteczka [Olsztynek]

Post autor: Aussie. »

Dopiero dzisiaj odetchnęłam od nawału pracy i obowiązków. Tak jak mówiłyście, puściłam na łóżko Kostkę razem z Grzebykiem.. i dopa. Nie pobiły się wprawdzie ale nie czekałam. Od razu zaczęły szczękać zębami puszyć się i chodzić dookoła siebie. Jak Kostka zaczęła "ziewać" to zrezygnowałam żeby nie zrobiła Grzebykowi krzywdy jak ostatnio.. Nie wiem co robić.. Nie chcę skazywać jej na samotne życie, chociaż nie wiem czy to będzie wyrok bo Ona tak właśnie chyba by chciała.. Roześlę po Domach Tymczasowych pytanie/prośbę, może ktoś będzie czuł się na siłach, ma doświadczenie w takich przypadkach i podejmie się próby łączenia jej z jakąś świnką..

Tymczasem jeśli o samą Kosteczkę chodzi to czuje się świetnie :love: ! Waży w dniu dzisiejszym 920g co niezmiernie mnie cieszy. Wygląda już jak porządna świnka choć ja dałabym jej jeszcze ze 30/40g :D. Jest odkurzaczem na zioła i siano. Jeżeli chodzi o warzywa to ma swoje smaki, nauczyła się już jeść seler naciowy, wczoraj po raz pierwszy zjadła paprykę której wcześniej nie ruszała :D. Najbardziej lubi jabłko, marchew i buraczka, domyślam się, że zdarzało jej się jeść je w starym domu.
Już w DS: Salsa, Rumba, Mamba, Samba, Mała Mi, Panna Migotka, Elwirka, Frania, Lazio, Milky, Poziomka, Marysia +41
Za TM: Pestka [*] Płatek [*] Eklerka [*]
Zapraszam do nas:
Obrazek
wilczurka

Post autor: wilczurka »

Grubaska :love: a co do towarzystwa to ja już pomysłów nie mam :redface: chociaż to troche dziwne że to taka mała agresorka, taki diabełek w tak słodziudkiej śwince...Pocieszeniem jest że świnki aspołeczne szybciej znajdują domy ale i tak mam nadzieje że to jej przejdzie z czasem i będzie łagodniejsza lub inne domy tymczasowe coś zdziałają :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Aussie.
Kontakt:

Chciałabym żeby tak było.. Mi opcje się już skończyły.. Próbowałam zapoznać ją z każdą świnką którą mam w domu i z żadną się nie udało.. :roll: .
Już w DS: Salsa, Rumba, Mamba, Samba, Mała Mi, Panna Migotka, Elwirka, Frania, Lazio, Milky, Poziomka, Marysia +41
Zapraszam do nas:
Obrazek
Chocolate Monster

Post autor: Chocolate Monster »

No Kostka,Duza chce dla Ciebie dobrze a Ty ją olewasz :(
Ale jak to mówią ,,Każda potwora znajdzie swego amatora" i tego się trzymajmy :fingerscrossed:
wilczurka

Post autor: wilczurka »

Ojeju masakra :shock: a słyszałam że jest taki sposób gdy się łączy świnki i jedna odrazu podchodzi agresywnie to się psikaczem lekko psika wodą wtedy po paru próbach świnka odpuszcza bo zle kojaży to doświadczenie(kto lubi gdy się go psika wodą?) chociaż słyszałam tak tylko i czy to prawda i czy to wystarczy? :( po zatym świnka może się obrazić na osobe psikającą bo wkońcu jak tak można? Ale nic na siłe...Trzymam kciuki by wkońcu sobie znalazła koleżankę :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
zwierzur
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: zwierzur »

Aussie. pisze:Chciałabym żeby tak było.. Mi opcje się już skończyły.. Próbowałam zapoznać ją z każdą świnką którą mam w domu i z żadną się nie udało.. :roll: .
Aussie, nie poddawaj się... Z postów mi wynika, że Ma...vel... masz od stycznia... Może to wariatka zwyczajna? Ja mam taką - gryzła wszystko i każdego, kurczę - siebie też gryzła! Łysinki na bokach miała! Latałam z nią po wetach, bo może chora, lokatorzy niechciani są i swędzi, boli coś, cysty, torbiele, tarczyca, albo inne hormony "nie teges", a to podrzutek bez historii choroby i przeszłości - zero wiedzy na temat ewentualnych przyczyn stanu, no szał! Ponad pół roku latała ze stadem "przez kratki", bo każda próba łączenia kończyła się brutalnym "zwarciem" z pierwszą świnią, która się nawinęła pod wściekłe zębiszcza... A dziś? Nie miziak, ale w zgodzie ze wszystkimi i bez kratek. Fajna świnia, ale ewidentnie "psychiczna" - od urodzenia, czy po przejściach - tego już się nie dowiem. Nie żałuję, że została. Myślałam, że będzie "singielką zza płotu", ale nie. Jest dziwna nieco i panikara, ale zaaklimatyzowała się jakoś "po swojemu" i sama być nie lubi - bardzo jest wtedy przerażona i nieszczęśliwa, choć trwa to chwilkę...
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
Awatar użytkownika
Aussie.
Kontakt:

Wiesz co, jest u mnie od stycznia, to prawda. We wczorajszym spotkaniu widziałam znaczną poprawę. Nie rzuciła się na drugą świnkę od razu, jak za pierwszym razem. Grzebyk dobrze ją pamiętał więc sam od początku był spięty i gdy zaczął szczękać zębami, Ona odwdzięczyła się tym samym. Później zaczęły się puszyć ale Grzebyk poszedł w jeden róg łóżka, a Kostka przyszła do mnie na kolana bo siedziałam blisko.. Jest to poprawa, kluczowa wydaje się być ilość świnek, gdy jest ich więcej czuje się osaczona lub przywołuje to jakieś wspomnienia z pseudo i atakuje.. Cynka i Lilka też się jej boją więc atmosfera od początku jest napięta.. Może u mnie pomieszkać. Być może potrzebuje czasu. Dam jej go jeśli ma się przyczynić do jej szczęśliwego życia. Może życie ześle mi jakiegoś tymczasika, z którym Kostka stworzy zgrany duet :).
Zapraszam do nas:
Obrazek
Awatar użytkownika
zwierzur
Kontakt:

Trzymam! :fingerscrossed: Przyznam, że podoba mi się prosina bardzo, ale nie chciałabym przemycać w tajemnicy przed TŻ-tem :D . Jak będziesz miała mega stres, to pogadam z chłopem. Myślę, że zrozumie. Z tego, co piszesz jest ździebko lepiej, więc... :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Aussie.
Kontakt:

Wydaje mi się, że Kosteczka musi po prostu trafić na swoją świnkę :D.
Zapraszam do nas:
Obrazek
Awatar użytkownika
zwierzur
Kontakt:

:levitation: Jest czas - jest szansa! :102:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”