Ona może byc w ciąży?

Regulamin forum
Regulamin forum
1. Przed utworzeniem nowego tematu sprawdź przy pomocy wyszukiwarki czy temat był już poruszany na forum - jeśli temat już istnieje postaraj się kontynuować wątek
2. Określ rzeczowo tytuł nowego wątku - tematy w stylu: "Pomocy !!!", "Mam problem ..." utrudniają innym użytkownikom korzystanie z forum
3. Do bezpośredniego kontaktu z innymi użytkownikami używaj skrzynki prywatnych wiadomości, ewentualnie shotbox'a.
Asia909

Re: Ona może byc w ciąży ?

Post autor: Asia909 »

Ja brałam Tosie tak:
włożyłam rękę pod przednie łapki i druga rękę pod pupę :)
Trinia

Post autor: Trinia »

Dalej mi się wydaje że moja jest w ciąży . Tuje i tyje :lol: I ma brzuszek jak balonik pomimo tego że ogór został wykreślony :think: Poczekam 2 tyg i wtedy się okaże ... Bo za 2 tyg miną 2 miesiące odkąd ją mam 8-)
Libra20

Post autor: Libra20 »

Sprytne 8-)
Trinia

Post autor: Trinia »

Ciąża na szczęście to to nie była :tired: Jest już u mnie od 2 mies i 2 tyg i nic z niej nie wychodzi :yahoo:
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

To nic nie znaczy ciążą świnek nawet do 80 dni może trwać, daj jej jeszcze parę dni :D
Peruna

ciąża

Post autor: Peruna »

witam. mam problem. w wrześniu kupiłam świnkę łatkę. miała się dobrze ale kupiliśmy jej kulkę do towarzystwa ( świnka). dogadywały się ze sobą świetnie, ale łatka miała tyłeczek w kształcie moreli i kręciła nim przy kulce. ( wcześniej go nie miała) i wczoraj kulka zrobiła się straaaasznie gruba. myśleliśmy że utyła. dziś rano wzieliśmy i odkryliśmy że jest w ciąży! :shock: mamy już gdzie oddać małe. ale co muszę zrobić by to się nie powtórzyło? ( i żeby ani kulki ani łatki ( łatka) nie oddawać)

:świnka1: dodam też że świnki są w 85x48x40cm klatce :świnka2:
Awatar użytkownika
pucka69
Wiceprezes ds. finansowych
Miejscowość: Warszawa - Ursynów
Kontakt:

Re: ciąża

Post autor: pucka69 »

wykastrować samca?
Peruna pisze:i wczoraj kulka zrobiła się straaaasznie gruba
Peruna pisze:dziś rano wzieliśmy i odkryliśmy że jest w ciąży!
ale to już są jakieś czary zdaje się
Obrazek
Peruna

Post autor: Peruna »

tak ale wiem że z kastracją wiąże się też ryzyko śmierci.
Awatar użytkownika
pucka69
Wiceprezes ds. finansowych
Miejscowość: Warszawa - Ursynów
Kontakt:

Post autor: pucka69 »

no to rozdzielić i zrobić dwa stada jednopłciowe? Inaczej nie upilnujesz. kastracja - TYLKO u weta od gryzoni. każdy zabieg z ryzykiem się wiąże.
Obrazek
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

Możesz jeszcze adoptować kolejną parkę i rozdzielić świnki tak, żeby Łatek miał kolegę, a Kulka koleżankę. Będą mieszkać w osobnych klatkach, ale będą u ciebie. Tylko więcej nie puszczaj ich razem.
Najlepiej zaczekaj, aż urodzą się małe i sprawdź ich płeć. Synka możesz zostawić z Łatkiem, a córki z Kulką.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ciąża i wychowywanie młodych”