Tamara [*], Puffy [*], Zając [*] 6.12.16, Milky[*] i Toffi

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Tamara i Zając - świnkowa parka

Post autor: sosnowa »

Zając w tej trawie faktycznie wygląda jak zając. Uwielbiam takie kolory u prosiaków.
Awatar użytkownika
diefenbaker
Miejscowość: Piaseczno
Kontakt:

Post autor: diefenbaker »

Martwi mnie trochę zgryz Zająca. Wcześniej były inne problemy, więc specjalnie się tym nie przejmowałam, ma raz na jakiś czas piłowane zęby. Ostatnio 2 tygodnie temu miał, ale miał mieć kolejne, bo nie można było krócej. Zastanawiam się czy teraz da się coś przyciąć, czy nie są za krótkie. Rozdwajają się nieładnie dolne :( Nie wiem, je normalnie, mają co gryźć... może to przez wiek...?
Obrazek

i jeszcze w stonkę się bawi ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: porcella »

A to sadzisz ziemniaki w takim małym czyś? :-P
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Kontakt:

Post autor: jolka »

Ha ha jaka dorodna stonka :lol: No trawa chyba nie zaszkodzi, tez słyszałam, żeby nie podawać koniczyny i mniszka :) Zając jest śliczny :love: Zresztą jego żonka też :buzki:
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

:love: Biedne zębiskal Euzebiusz miał takie, jadł powoli i dostajnie, ale jadł. A co na to doktory?
Awatar użytkownika
diefenbaker
Kontakt:

Koniczyny nie daję, ale trawę i trochę mniszka z umiarem, w końcu dostają na stałe rodicare uro i Tama dodatkowo shilintong, zurawinę (ale już koncowka), nie jestem więc mocno nadgorliwa w kwestii diety. Po za tym jest pod stałą kontrolą, jakby coś było nie tak z piaskiem to wtedy pewnie bym bardziej uważała. W każdym razie wakacji na wsi z codziennym wypasem niestety nie będzie...
Porcella ziemniaków w tym nie sadziłam, ale ta stonka chętnie by pewnie sobie ich podjadła. To nowy gatunek, takiej co owies je, ale może się mylę co do nazwy ;)
Sosnowa, a co mówili o tych zębach Euzebiusza? No mi właśnie nic, poza tym, że trzeba co jakiś czas piłować... dzisiaj jedziemy na 21:30 (znowu się nasłucham, że nie wyspany) to może coś więcej się dowiem. Tydzień bez wizyty w Medicavecie tygodniem straconym ;) W każdym razie on jakoś specjalnie wolniej nie je, nie zauważyłam... Tama od zawsze jadła jakby ją ktoś gonił, a Zając w swoim tempie.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Faktycznie zęby ma dziwne :think: Widziałam na fb Medicavetu, że założyli aparat za dolne siekacze u królika bo mu się rozchodziły. Najważniejsze, że chłopak sam ładnie zajada :ok:
Ja zamówiłam specyfik dr Ziętka na pęcherz i nerki. Jak wypróbujemy to dam znać. Dzisiaj dostały pierwszą dawkę i widzę, że jest mega smaczna bo chciały wciągnąć razem ze strzykawką :lol:
Obrazek
katiusha

Post autor: katiusha »

Może to trochę jak z człowiekami? Nie wszyscy mają ząbki równiutko na baczność, ale do pewnego zniekształcenia da się z tym żyć :idontknow:
Awatar użytkownika
diefenbaker
Kontakt:

martuś a jak ten specyfik się dokładnie nazywa to sobie poczytam, to jakieś ziołowe?
Dla mnie może mieć sobie krzywe byleby jadł bez problemu. Po wczorajszej wizycie faktycznie zaczął mieć pewien problem z tym, bo miał piłowane ząbki :szczerbaty: Po poprzednich razach nie było takiego problemu, ale to podobno normalne. Dałam im dziś jabłuszko to męczył i męczył a jabłko nie naruszone, przyszła Tama zaczęła je jeść, a Zając ją przegonił i sam wcinał... za gruba skórka widać...
Katiusha tylko, że on takie ząbki ma od jakiegoś czasu, kiedyś miał normalne. Ma przerost szkliwa tego większego siekacza i być może dlatego się rozłażą i górne się krzywo ścierają... dostał też jakieś kropelki na mocne kości, ale dr Kasia była zaganiana i zapomniałam w końcu w stresie, dziś jadę dokupić. Nie ma sensownej odpowiedzi dlaczego tak się robi, może być wiek z tego co pytałam :idontknow:
Za to miał kontrolę glukozy, teraz była wyższa 60 (wcześniej 35 było podejrzenie że znowu im źle wyszło), choć najlepsza nie jest. Póki co ma jeść jak do tej pory, czyli nie odmawiamy słodkości takich jak marchewka itp. Zaczynam się przyzwyczajać, że ciągle coś.. byle takie mniej poważne.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

To jest coś takiego http://hipcio.sklep.pl/produkt/dr-ziete ... 8-kapsulek. Chyba joannach to też stosuje :think:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”