Zdjęcia naszych klatek

Czyli jak powinna mieszkać świnka

Moderator: Pulpecja

ODPOWIEDZ
sysa90

Re: Zdjęcia naszych klatek

Post autor: sysa90 »

u mnie chwilowa zmiana na "kameralnie" wszystkie miekkie maty i legowiska poszły do prania
mamy chwilowy porządek
Obrazek Obrazek
Pati

Post autor: Pati »

Dziewczyny czy ta półka z Ferplastu taka narożna o wym 38x38 pasuje do standardowej 100 tki? czy tylko do klatek ferplastu?
Hahnoto

Post autor: Hahnoto »

W ocenach produktu znalazłam komentarz, że pasuje też do zwykłych klatek ;)
Pati

Post autor: Pati »

dzięki ;)
Ombre1002

Post autor: Ombre1002 »

Tak wygląda teraz nasza klateczka : ) Teraz czekamy na mebelki od Eli i oczywiście na naszego Tośka : ) Byłoby super gdyby udało się nam go adoptować :)

Obrazek
Awatar użytkownika
Monalisa
Miejscowość: Poznań
Kontakt:

Post autor: Monalisa »

Niby nic, lub prawie nic inaczej, a jednak... Czyli podłoga czyni różnicę, że nie wspomnę o luksusie sprzątania itd.
Czemu ja wcześniej tego nie zrobiłam?? :glowawmur: (i to samo mówiłam po przerzuceniu sie z wiórów na żwirek ;) )

Tylko ostateczniewywaliłam tą kuwetę bo straszny grat i Chocuś nie wiedział jak sie tam ruszać. A żadna nie chce tam sikać.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
DS: Śnieżka, Tula i Kokosanka
-------------
Za TM: Filuta, Karmelka, Toffi, Colori, Choco, Blanka, Felicja, Majka, Michasia i Miłka
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Jeśli został ci kawałek maty to wytnij trójkąt i włóż go do kuwety, żeby nie miały różnicy w podłożu. Ja zauważyłam, że świnka sika najczęściej chwilkę po piciu i zawiesiłam poidełko tak, że musi wejść do kuwety żeby się napić. Podziałało w 100% i teraz boby wymiatam codziennie, sprzątam kuwetkę co 2-3 dni, a kuwetę klatkową sprzątam...uwaga...raz w miesiącu albo raz na 1,5 miesiąca!
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
Monalisa
Kontakt:

No ciekawe, tylko że dotyczy jedynie Colori bo Choco nie pije.
-------------
Za TM: Filuta, Karmelka, Toffi, Colori, Choco, Blanka, Felicja, Majka, Michasia i Miłka
ProsiaczkoLub

Post autor: ProsiaczkoLub »

Obrazek

Obrazek

Ciągle jesteśmy w trakcie domeblowywania ale myślę że i tak jest nieźle! ;)
Awatar użytkownika
Monalisa
Kontakt:

ProsiaczkoLub, z czego sobie zrobiłaś tą kuwetkę? Ja próbowałam z pudełka plastikowego, ale za małe to raz, dwa takie ostre brzegi wyszły, trochę niebezspiecznie. Ta wielka kuweta przeszkadza Choco coś trochę mniejsze myślę wykombinować i nie mogę na nic wpaść...
Chociaż nie wiem czy w ogóle sobie łeb zajmować skoro tylko Colorek sika do kuwety i to tylko czasami.

Tak w ogóle to w pierwszej chwili pomyślalam, że masz szczura w tej klatce, a to zabawka :laugh:
-------------
ODPOWIEDZ

Wróć do „Świnkowe mieszkanie”