Berta i Elma

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Re: Fretka, Balbinka, Fifi&Rifi

Post autor: dortezka »

Assia.. ja już nie pamiętam, że gdzieś byłam :szczerbaty:

Trzymamy się, trzymamy :buzki: zoobotanica trochę naładowała baterie ;) maleńka w niedzielę wspominałam Twoje słowa o tym, co się robi na weterynarii.. rzeźnia i te sprawy.. mnie to też czeka :shock:

wstyd przyznać, ale ostatnio nie robiłam paskudom żadnych zdjęć i nie mam co wstawić :redface:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
maleńka

Post autor: maleńka »

Okropne to jest ale w końcu o to chodzi nie ? Potem byłoby trochę głupio jako weterynarz nie chcieć czegoś zrobić bo to obrzydliwe, dlatego dużo osób po tych zajęciach rezygnuje bo stwierdza ze nie dla nich taka praca... :?

A jeśli chodzi o zdjęcia to naprawdę wstyd. Do jutra proszę to nadrobić :angry:
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

ale ja myślałam, że technik będzie bardziej... lajtowy.. a tu rzeźnia, laboratoria, stadniny i inne takie.. skąd ja wezmę gumowce? :think:
ale póki co staram się nie zrażać. Co do rzeźni wspominali o badaniu przed ubojem i po.. czy przy uboju będziemy.. mam nadzieję, że nie :roll: też póki co inseminacja w tym semestrze nas ominie, bo przerabiamy konie a to nie czas.. za to w przyszłym będzie bydło i już pewnie nas to nie ominie :szczerbaty:
na razie się nie poddaję 8-)

zdjęcia postaram się nadrobić, obiecuję.. ale nie obiecuję kiedy :lol: Ładnie jedzą kolacje właśnie, ale mówią, żebym się nie ważyła robić zdjęć bo takie nie uczesane są....
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Dropsio

Post autor: Dropsio »

A ja zapomniałam zapytać jak długo już robisz tego technika... :D
Właśnie zajęcia z hodowli bydła mnie przerażają. Mogę grzebać w tkankach i ratować zwierzaki, ale inseminacje i zabijanie... nie dla mnie, niestety. Dlatego też zastanawiam się nad medycyną sądową :szczerbaty: Ale jeszcze się zobaczy...
maleńka

Właśnie nie wiem jak to jest z samym momentem uboju, bo tego nigdzie nie znalazłam. :?

Dropsio ale medycyna sądowa to chyba jeszcze gorsze rzeczy niż ubijanie bydła nie ? :szczerbaty:
Izma

Post autor: Izma »

Wybaczcie, że się wtrącam, ale jestem w temacie i czuję się do tego zmuszona. ;) Medycyna sądowa to specjalizacja po ukończeniu medycyny, ale na studiach już są z niej zajęcia. W Warszawie to chyba były najfajniejsze zajęcia z całych sześciu lat studiów. Lekarze mają nieźle zryte głowy od tych trupów. A moim zdaniem mięsko, takie jeszcze ciepłe, pachnie gorzej niż rozkładający się topielec. Ale ja już jestem medycznie zboczona. :lol:
maleńka

Jednak po coś to jest - żeby wykluczyć tych którzy nie dają sobie z tym rady. Wiadomo że lekarz czasem ma momenty gdzie przyjeżdża ktoś np z wypadku i widzi straszne rzeczy. Weterynarze mają do czynienia z różnymi chorobami zwierząt które nie raz są obrzydliwe jak np larwy much. Ktoś to musi robić. Wiadomo że to nie jest przyjemne, ale trzeba to jakoś znieść dla dobra innych :) Nie wiem jak na medycynie ale słyszałam że na wecie biorą te najbardziej śmierdzące i w najgorszym stanie zwierzęta :?
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

dortezka pisze:ale ja myślałam, że technik będzie bardziej... lajtowy.. a tu rzeźnia, laboratoria, stadniny i inne takie.. skąd ja wezmę gumowce? :think:
...i rękawice długie do ramion :rotfl:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
balbinkowo

Post autor: balbinkowo »

Gumowce? A Huntery nie stykną? :lol:
Taaa, ta rękawica to dobry pomysł jest :102: Ty poszukaj takie na obie ręce... może nawet z głową :laugh:
maleńka

Kup sobie od razu taki przynajmniej będziesz bezpieczna :lol:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”