Lusia, Plamka i Frugo

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Re: Nala, Nutka i Frugo - inspektor:D

Post autor: Asita »

Nie Martuś, nie musisz :lol: Też się cieszymy i czekamy na nowe foty :102:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
Bajlandia
Miejscowość: Bydgoszcz/Włocławek
Kontakt:

Post autor: Bajlandia »

Lustrzanka fajna sprawa :)
Kawał panny z tej Nalci :D Tyle ciałka do kochania :love:
A w czym im myjesz te tyłeczki? Też bym chciała umyć zadek przynajmniej Gburii, ale nie do końca wiem jak się za to zabrać :P
:świnka1: Gburia-Furia i Fanaberia u mnie od 04.10.2015, Dixi od 31.03.2019, Teng od 05.07.2020 :świnka2:
:candle: Fanaberka 05.03.2019
:candle: Gburka 17.05.2020
katiusha

Post autor: katiusha »

Wiesz co to by się działo, jakbym je razem do brodzika (taki głęboki - wanny nie mam..) wrzuciła ??? Szał, miotanie, skoki, piski..Wodne tornado Obrazek I miałabym ze dwie na twarzy, :lol: a reszta pierzchałaby z łazienki zostawiając mokry ślad
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Bajlandia pisze: A w czym im myjesz te tyłeczki? Też bym chciała umyć zadek przynajmniej Gburii, ale nie do końca wiem jak się za to zabrać :P
Fotorelacja z kąpieli jest tutaj http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... start=2820 ;) One tak grzecznie stoją i czekają na koniec tortur... :pocieszacz: Ale warunkiem szybkiej i bezproblemowej kąpieli jest moczenie zadków pojedynczo. Raz tylko kąpałam je dwie to właziły sobie nawzajem na głowy żeby jak najdalej uciec od wody :idontknow:
Obrazek
Awatar użytkownika
Bajlandia
Miejscowość: Bydgoszcz/Włocławek
Kontakt:

Post autor: Bajlandia »

martuś pisze:Obrazek
O matko! To zdjęcie wygląda jakby w misce była tylko pierwsza połowa świnki, a drugą gdzieś wcięło! :lol:

No tak... tylko mi chodziło o to czy używasz do tego mycia czegoś oprócz wody? :D
:świnka1: Gburia-Furia i Fanaberia u mnie od 04.10.2015, Dixi od 31.03.2019, Teng od 05.07.2020 :świnka2:
:candle: Fanaberka 05.03.2019
:candle: Gburka 17.05.2020
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Mamy hexoderm dla gryzoni. Widziałam, że można saszetkę kupić w hipciu. Możesz też poszukać u weta. Mi taka jedna saszetka starcza na dwie kąpiele dziewczyn (tylko ja nie kąpię ich całych tylko tyłki) ;)
Obrazek
katiusha

Post autor: katiusha »

Nutka przyjęła tą pozę, aby jak najmniejsza powierzchnia ciała stykała się z wodą :lol: Ja moim tyłki szoruję w świńskim szamponie dr Seidela. Tyż daje radę Obrazek
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Na większą ekipę dr seidel jak najbardziej. Ja musiałam większe pół butelki wyrzucić bo mi się przeterminował (oczywiście gdybym ja miała myć włosy w przeterminowanym szamponie to nie byłoby problemu ale dziewczyn nie będę w czymś takim kąpała :102: ). Przy moich dwóch pannach aż tyle szamponu nie schodzi. Czasami jak się mocno zaleją to pierzemy tyłki co 2 tygodnie ale za często też nie wolno. Jak już futro jest sztywne, żółte i śmierdzące ;) Z resztą do umycia tylko tyłeczka to mało szamponu schodzi.
Obrazek
Assia_B

Post autor: Assia_B »

Ja ostatnio myłam tyłek Pieszczocha, a dokładniej jego gruczoł, szarym mydłem. Tak mi wet doradził i faktycznie ładnie domyło :102:
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Na przyszłą środę jestem zapisana z dziewczynami do weta. Mam nadzieję, że mam schizy i to nic poważnego w przypadku Nali ale wydaje mi się, że ma powiększone węzły chłonne :( W grudniu mieliśmy morfologię i wszystkie wyniki były ok ale minęły już 3 miesiące :( I do tego przez dwa miesiące przytyła mi 100g gdzie jedzenia mają tyle samo. Mam nadzieję, że nie rośnie jej jakiś guz w brzuszku czy coś :( Eh już dzisiaj w nocy nie mogłam spać bo wczoraj ją wymacałam...
Nali ciężko jest się umyć (nie jest w stanie stanąć na dwóch łapkach...), czasami mam wrażenie, że coś jej przeszkadza w nosku...W zeszłym tygodniu była osłuchiwana u mnie i "na słuch" serce ok, płuca teoretycznie też...Było też robione RTG pod kątem kamieni w pęcherzu ale nic dziwnego nie było na nim widać. Jak się źle położy to wydaje jakieś dziwne dźwięki przy oddychaniu tak jakby miała katar czy coś podobnego...Nosek ma czysty bez żadnej wydzieliny więc to nie jest przeziębienie...

Jakoś przez to wszystko nawet nie cieszę się zamówionym wczoraj aparatem :( Chce mi się płakać bo co ja zrobię jak się okaże, że moja myszka ma raka???????? :sadness:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”