Suchy pokarm

Czyli co powinna, a czego nie może jeść świnka morska

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jack Daniel's
Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
Kontakt:

Re: Suchy pokarm

Post autor: Jack Daniel's »

Ja ogólnie uważam, że Vitakraft nie robi za dobrych karm ;) Skrobia oczywiście na nie.
Podpis usunięty przez administratora.
Awatar użytkownika
effcien
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: effcien »

Jasne, że najwyższa półka to nie jest, ale i tak te dwie, które podlinkowałam, mają lepszy skład i formę niż większość karm Vitakrafta właśnie, o Vitapolu nie wspominając. Zastanawia mnie, po co ta skrobia w składzie i co zaważyło na tym, że w wersji dla młodych zwierząt jej nie ma. Obie wersje mają w składzie inulinę... Cały czas próbuję znaleźć coś godnego uwagi na miejsce CC, stąd moje pytania, a wychodzę z założenia, że lepiej zasięgać wiadomości z różnych źródeł.
Rusty

Post autor: Rusty »

paciorowa pisze: Rusty, gdzie dostaliście tą karmę? Moje prosiaki CC stawiają zawsze na pierwszym miejscu, dodatkowo dostają kapuszkową (jedna lubi i wyjada całość, druga się nie interesuje się w ogóle). Ale ile można jeść tego samego, chętnie bym im dała do spróbowania tą nową.
Kupione w sklepie stacjonarnym w Kołobrzegu i nigdzie indziej nie mogę tego znaleźć. Nawet na stronach firmowych VL nie widziałam.
Dzima pisze:To chyba nie jest nowy pokarm tylko nowe opakowanie, bo u mnie w zoologu pan powiedział, że poprzedniej wersji nie miał do kupienia.
To na pewno nie jest tylko inne opakowanie, zwykła CC ma inny skład, bardziej warzywny. W tym jest więcej owoców i nawet zapach jest bardziej owocowy. Teraz po przeprowadzce chyba nie uda mi się już kupić tego cuda.
Dziś dotarła zamówiona JR Farm Grainless Complete, akurat dziewczyny zrobiły się takie pazerne na żarcie, że jedzą wszystko, to może uda się je przestawić na zdrową, bezzbożową dietę.
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Kontakt:

Post autor: jolka »

Dziś kupiłam- ponoć nowosć- co o tym myslicie? Jak na razie moje dziewczyny tylko wąchają, mała pogryzła troszkę

Obrazek
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
lubię

Post autor: lubię »

Sądzę, że ma ładne opakowanie ;) Wrzuć skład, bo poza tym, że ma tymotkę i zioła, to w sumie niewiele wiadomo :)
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Kontakt:

Post autor: jolka »

lubię pisze:Sądzę, że ma ładne opakowanie ;) Wrzuć skład, bo poza tym, że ma tymotkę i zioła, to w sumie niewiele wiadomo :)
:D

http://www.hipcio.sklep.pl/produkt/beap ... -pig-125kg
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
lubię

Post autor: lubię »

Nie lubię granulatów, ale ten mi się podoba :) Spróbujemy przy okazji.
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Też mam, dziewczyny testują :D
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Talia

Post autor: Talia »

Odebrałam wczoraj na psiej wystawie paczkę karmy Brit dla świnek. Od soboty zaczynam testować. Ktoś z Was już przetestował? Smakuje prośkom?
Jak one cenowo w sklepach stoją?
Rusty

Post autor: Rusty »

jolka pisze:Dziś kupiłam- ponoć nowosć- co o tym myslicie? Jak na razie moje dziewczyny tylko wąchają, mała pogryzła troszkę

Obrazek
Skład: Produkty pochodzenia roślinnego (siano z tymotki łąkowej 49%, cykoria 5%, siano łąkowe 10%, inulina 0,2%, Yucca Schidigera 0,05%, ekstrakt z pestek winogron 0,01%), roślinne ekstrakty białkowe, nasiona, owoce (jabłko 5%), minerały, drożdże, oleje i tłuszcze, glony (Spirulina 0,01%).

Analiza: Białko surowe 17%, oleje i tłuszcze surowe 3,3%, włókno surowe 23%, Ca 0,8%, P 0,49%, Na 0,5%, Mg 0,2%, popiół surowy 8,4%, K 1,4%.

Dodatki dietetyczne na kg: witamina A 25.000 IE/j.m., Oregano (Origanum vulgare) 120 mg, witamina E 50 IE/j.m., witamina D3 1.000 IE/j.m., witamina K3 3,1 mg, witamina B1 7 mg, witamina C 590 mg, witamina B6 8 mg, witamina B2 9,1 mg, niacyna 45 mg, witamina B12 27 μg, biotyna 250 μg, kwas foliowy 1,2 mg,kwas pantotenowy 17 mg, E4 Cu (Miedź) 4,2 mg, E5 Mn (Mangan) 10,5 mg, cholina 1.000 mg, E2 I (Jod) 0,53 mg, E6 Zn Cynk) 21 mg, E8 Se (Selen) 0,02 mg.

Robiąc zakupy w HIPCIU można zamówić darmową próbkę, więc wypróbuję tego Beaphara Nature.

Niestety moje dziewczyny, mimo wielkiego głodu na granulat jaki ostatnio przejawiały JR Farm Grainless Complete olały całkowicie. Obojętnie czy podawane samodzielnie, zmieszana z ziółkami, czy z karmami VL CC i VL CN, zawsze wszystko znikało a grainless zostawał w misce. Zamówiłam zatem nowe porcje VL i dodatkowo próbkę Beaphara. Ciekawa jestem czy się skuszą na tę nowość.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Żywienie”