Opowieści Świńskiej Treści -Pąszunio kombinuje
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- jolka
- Wiceprezes ds. adopcyjnych
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Opowieści Świńskiej Treści - Buniak będzie piratem
O boże..nie wiem jak ja bym to przetrzymala ...Buniu co Ci zrobili... trzymaj się maleńka..
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
- lunorek
- Kontakt:
Że co???! Ponad 8 stów? What?! Za co ja się pytam?! Za taką obsługę? Za takie cyrki, przeciąganie sprawy i w rezultacie męczenie zwierzaka? Sorry za szczerość, ale mi się ciśnienie podniosło. Ja rozumiem rachunek na 250, maks 400 zł (tyle zapłaciłam za wyciągnięcie swojej małej jeszcze wówczas żółwicy z zapalenia płuc, to był tygodniowy pobyt w szpitaliku Salvetu, leczył ją Łukasz Skomorucha, a wcześniej poratowała nas telefonicznie sama dr Maluta, codziennie kilkakrotnie podawane leki, w tym kroplówki w systemie 24/7...) Teraz za operację chomiczki (otwierany praktycznie cały brzuch, wysuszane torbiele, ok 4 dniowy pobyt w Kajmanie, jeszcze od ręki o wszystkim informowali jak tylko zadzwoniłam, a jak nawet nie byli czegoś pewni, to oddzwaniali dosłownie w kilka minut z najświeższymi informacjami) zapłaciłam ok 300. W Canfelisie, który jest kolo mnie i współpracuje z Kajmanem, mala ale b. dobra moim zdaniem lecznica, wizyta z nią kosztowała mnie - w zależności od tego co było robione - od 20 do 40 zł jednorazowo, w tej cenie wliczone już wszystkie leki na cały tydzień, dostawałam zestaw gotowych strzykawek z odmierzonym antybiotykiem i/lub środkami przeciwbólowymi czy sterydami. USG zrobiono nam gratis, bo Mała Duża przyniosła zwierzaczka i jeszcze trzymała do badania...Aż mi głupio było, miałam ochotę chociaż piwo lekarzowi postawić. A tu taki biznes?! To niejeden zabieg w normalnym prywatnym szpitalu tyle kosztuje...
Kasa kasą, mnie najbardziej żal w tym wszystkim zwierzaka i ogromu cierpienia, który na takiego malucha spadł. Włos się na plecach jeży...
Kasa kasą, mnie najbardziej żal w tym wszystkim zwierzaka i ogromu cierpienia, który na takiego malucha spadł. Włos się na plecach jeży...
- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
I to jeszcze po taniości, bo ząb był usunięty gratis
Buniaczek trochę zjadł mazi, i dzielnie walczyła z kawałkiem liścia kapusty pekińskiej. Teraz śpi.

Buniaczek trochę zjadł mazi, i dzielnie walczyła z kawałkiem liścia kapusty pekińskiej. Teraz śpi.
- lunorek
- Kontakt:
Eeee? Dobra, ja już tych gratisów nie będę komentować... Ugryzę się w język.
Dobrze, że coś je bidula. W sumie samo miękkie albo papki Wam zostają. Podstawiaj jej może też wodę do picia, nie wiem z czego pije zwykle, ale z poidła raczej nie da rady, o ile używacie w ogóle. Teraz się tylko modlić, żeby ładnie i bezinfekcyjnie się jej to wszystko wygoiło.
Dobrze, że coś je bidula. W sumie samo miękkie albo papki Wam zostają. Podstawiaj jej może też wodę do picia, nie wiem z czego pije zwykle, ale z poidła raczej nie da rady, o ile używacie w ogóle. Teraz się tylko modlić, żeby ładnie i bezinfekcyjnie się jej to wszystko wygoiło.
- sosnowa
- Kontakt:
Bardzo jesteście dzielne, dziewczyny. Zainteresowanie jedzeniem to dobry znak.
- joanna ch
- Kontakt:
karmiłam ją po kropelce do 3ciej, o trzeciej zjadła chętnie gdzieś 4 ml, potem od wpółdo siódmej, zjadła może 2mm pasek ogórka, teraz ją napchaliśmy, kilkanaście insulinówek się udało wepchnąć. Najpierw bardzo z oporami, kręciła głową, dopiero gdzieś po trzeciej załapała. Jeszcze Teżet nie chciał wstać mi pomóc, musiałam się na niego drzeć i teraz jestem wkkk...
jest dużo żwarsza, łazi, posadziłam jej koleżanki za kratą to było wzajemne zainteresowanie i całuski.
ma od rana napuchniętą jedną górną wargę, pewnie to od dzióbka strzykawki prawda?
stara się jeść przy koleżankach siano, ale jej się nie udaje. Dodatkowo ma złe wyczucie odległości i nie trafia w jedzenie...
Bobków nie ma!!!
jest dużo żwarsza, łazi, posadziłam jej koleżanki za kratą to było wzajemne zainteresowanie i całuski.
ma od rana napuchniętą jedną górną wargę, pewnie to od dzióbka strzykawki prawda?
stara się jeść przy koleżankach siano, ale jej się nie udaje. Dodatkowo ma złe wyczucie odległości i nie trafia w jedzenie...
Bobków nie ma!!!

- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
Może do ratunkowej dodawaj probiotyk na te boby? Jaką ratunkową dajesz? Albo ciupinkę startego jabłuszka na rozruszanie bobków. Na pewno boby zaraz pójdą i to w mega ilości
Buniaku, trzymamy z chłopakami za Ciebie mocno
Warga mogła spuchnąć od czegokolwiek, ale na pewno też zejdzie szybciutko

Buniaku, trzymamy z chłopakami za Ciebie mocno

Warga mogła spuchnąć od czegokolwiek, ale na pewno też zejdzie szybciutko

Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
- joanna ch
- Kontakt:
zrobiła takie cztery chomicze boby. na razie daję czysty ziętek żeby chciała go jeść. W sumie biolapis mogę dodać tylko wtedy pewnie jej nie będzie smakować. następne karmienie gdzieś za 2 godziny myślę.
poza tymi bobami to zachowuje się bardzo dobrze, i tamte ją zaczepiają non stop zza krat
poza tymi bobami to zachowuje się bardzo dobrze, i tamte ją zaczepiają non stop zza krat
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
No to cudnie, że koleżanki ją wspierają. Chomicze boby to już coś. A może kup w aptece biopron1000? Po pół kapsułki byś mogła dodać do porcji ziętka.
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
http://www.wetfarma.pl/produkty.php?produkt=265 U nas taki probiotyk robi furorę. Prosiaki szaleją za nim i ryje wyciągają, żeby dostać. Kot też 
Bobki się pewnie rozkręcą. Usunięcie oka jest straszne. Miałam niestety okazję być przy takim zabiegu

Bobki się pewnie rozkręcą. Usunięcie oka jest straszne. Miałam niestety okazję być przy takim zabiegu