Dropsio(*) i Cosiek - duet prawie doskonały

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Dropsio

Re: Dropsio i Cosiek - duet prawie doskonały

Post autor: Dropsio »

Drops chyba uważa, że jeszcze bardziej musi zrzucić wagę, bo dzisiaj w nocy wypuścił się z klatki (wyważył drzwiczki :P ) i radośnie biegał po pokoju... Może dąży do tego, żeby tak jak maluszki od Kati móc przeciskać się przez kratki? Mógłby wtedy przenikać do Cośka, wyjadać mu żarcie i uciekać kiedy ten zacznie go denerwować :P
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Jeśli chodzi o rtg to wszystko zależy od zwierzaka. Jeśli będzie leżał nieruchomo to ok ale jeśli będzie się cały czas wiercił to niestety jakoś trzeba zwierzaka ogłupić bo inaczej nie wyjdzie zdjęcie :idontknow:
Dropsiowi powinnaś pokazywać zdjęcia grubych świnek a nie maluszków od Kati :lol:
Obrazek
Dropsio

A na usg kamienie nie wyjdą, tak? :/ Chociaż znajac Cośka, to pewnie będzie siedział grzecznie, bo przestraszony będzie. Bo to nie trzeba wywracać świni do góry brzuchem przy rtg, prawda?
Dropsik mnie martwi. Gdyby to było coś z tarczycą albo z wchłanianiem, to to chyba nie wyjdzie na zwykłej morfologii? Nie wiem, nie znam się na tym kompletnie... Mam nadzieję że ten głupol nie wymyślił sobie jakiegoś poważnego choróbska.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Niektóre kamienie są widoczne na USG a inne na RTG. Ale piasek i stan zapalny wyjdzie. Ja swoim dziewczynom jak robiłam RTG to na boku. Nalę kładłam też na plecach i grzecznie leżała ale Nutka się wywijała i nie można było jej tak strzelić fotki...
Jak Dropsa będziecie kłuć to powiedz od razu, że chcesz morfologię, biochemię (profil nerkowy, wątrobowy, trzustka, glukoza) i tarczycę. Na te badania pobiera się krew do dwóch probówek bo osobno na morfologię i osobno na pozostałe badania.
Obrazek
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

Dropsio.. na pewno Dropsikowi chodzi o to by mógł cichaczem skradać się i wyjadać Cośkowi :lol:

ale tak serio, to niej sobie jaj nie robi :nono:
a narkozy jako takiej już się aż tak nie boję.. o ile to wziewka.. Pigulec co piłowanie idzie pod wziewkę.. gorzej, jak potem wet przynosi takiego flaka :? straszny widok.. leży bezwładnie, oko wywalone.. i nic.. szturchasz, mówisz do uszka.. ehh.. na szczęście po chwili świniol zrywa się na nogi.. gruba zawsze ledwo się rusza.. odzyskuje władzę w przednich i czołga się do mnie ciągnąć tylne.. wciska się i już grucha szczęśliwa :love:

ojj jak tyle badań będzie to 2-3 fioleczki jak nic.. to będzie kwik!
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Dropsio

Myślę, że u wetki na pierwszy ogień pójdzie Drops - żeby był jeszcze choć trochę zestresowany jak będą mu krewki upuszczać... Bo jak się chłop rozkręci, to p. wet może bez palca skończyć :nie_powiem:
Cosiek śpi zwiniety w rogalika. Tak się na boczek wyłożył, że widać mu oba cycuszki :lol:
Dropsio

Oglądałam dzisiaj film przyrodniczy. W pewnym momencie pokazano tokujące głuszce. Jak tylko Cosiek je usłyszał, zaczął turkotać razem z nimi :lol: A później chłopak tak przestraszył się krzyczących orłów, że nie mogłam go uspokoić :P
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Biedny Cosiek :lol:

Co do badań, to tak dokładnie jak mówi Martuś. Fajne by było, gdyby mu tą trzustkę zbadać. Ale to chyba sama biochemia nie starczy. Tylko coś tam specjalnego na enzymy jest osobno badane... w sensie krew. Można podać mu enzymy, bo to nie zaszkodzi, a jak zacznie przybierać na wadze, to może to właśnie nieprawidłowe wydzielanie enzymów. Ale to obgadaj z wetem. :fingerscrossed:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
katiusha

Post autor: katiusha »

:fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Dropsio

Król Drops I zasiadł na punkcie widokowym zwanym Pudłem na Siano i obserwuje swe królestwo :lol
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”