Suchy pokarm

Czyli co powinna, a czego nie może jeść świnka morska

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Re: Suchy pokarm

Post autor: kimera »

http://www.kuchniapupila.pl/gryzonie_i_ ... 2143929780
Obrazek

-Zawiera oset mleczny ( Silybum Marianum ) wspomagający zdrowe trawienie i metabolizm

Profil odpowiada naturalnemu odżywianiu :

-40% Zioła i lucerna siewna

-40% Kukurydza, pszenica, siemię lniane

-14% Owoce

-5% Witamina C z naturalnych źródeł : papryka, Spirulina, owoc dzikiej róży

-1% Witaminy

Skład : lucerna siewna, zioła ( pokrzywa, mniszek lekarski, babka lancetowata ), kukurydza, suszone jabłka, pszenica, marchew, owoce dzikiej róży, siemię lniane, drożdże browarniane, Spirulina, ekstrakt z papryki, mannooligosacharydy ( 75mg/kg ), fruktooligosacharydy ( 50mg/kg ), oset mleczny ( 50mg/kg ), ekstrakt z juki Schidigera ( 45mg/kg )

Składniki analityczne : białko surowe 12,0%, tłuszcz surowy 2,9%, włókno surowe 16,0%, popiół surowy 6,5%, wilgoć 10,0%, wapń 0,5%, fosfor 0,3%, sód 0,05%

Dodatki odżywcze/kg : witamina A 10 200 I.U., witamina D3 1250 I.U., witamina E 70mg, witamina C 80mg, witamina K 0,1mg, witamina B1 1mg, witamina B2 2mg, witamina B3 6mg, witamina B5 3,5mg, witamina B6 1mg, witamina B9 0,12mg, witamina B12 0,02mg, biotyna 1mg, chlorek choliny 200mg, cynk 72mg, żelazo 40mg, mangan 54mg, miedź 10mg, jod 1,8mg, selen 0,21mg
śliwka

Post autor: śliwka »

ania.d pisze:Ktoś widział te karmy Brit w jakichś stacjonarnych sklepach? W kakadu chyba jeszcze nie ma, przynajmniej na stronie.
Są w hipciu :)
olaolaola

Post autor: olaolaola »

Nie wie ktoś czy Cavia Natural zmieniła w jakiś sposób skład? Ostatnio kupiłam i świnki jakby mniej chętnie jedzą niż zazwyczaj a i wielkość granulatu i zapach jakby inny... :roll:
morszczunia

Post autor: morszczunia »

Ja polecam Brit'a! :) od początku moja mała ją dostaje i zajada bardzo chętnie, nigdy nie było z tym problemów :)
trusia

Post autor: trusia »

Rusty pisze:
effcien pisze:Zamówiłam w Hipciu próbkę Beaphar Nature i lipa, nie chcą jeść. Tymczasy trochę poskubały, ale bez rewelacji. A szkoda, bo skład bardzo dobry i nie pachnie tak intensywnie jak JR Farm Grainless Complete.
U mnie też nie chcą ruszyć niestety.
Moje za to aż się trzęsą na jej widok. Ale nie zmieniam z CC bo boję się że zawartość miski będzie znikała z prędkością światła, a jesteśmy na etapie odchodzania:/
paciorowa

Post autor: paciorowa »

Ostatnio przy zamówieniu z hipcia pokusiłam się i o próbkę tego beaphara i brit. Dodałam na razie beaphara do CC, przez pierwsze dwa dni leżał, teraz znika w mgnieniu oka. Nie wiem, czy obie moje dziewczyny go jedzą, bo karma jest jedzona głównie w nocy (najlepiej smakuje koło 3-4 w nocy :glowawmur: ). Brit jeszcze czeka na wypróbowanie. CC też cały czas znika, ale beaphar w pierwszej kolejności. Zdziwiło mnie to, bo rzeczywiście podobna jest wizualnie do JR Farmu grainless, który traktowany jest z największą możliwą świńską pogardą :think:
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

U mnie na pierwszym miejscu jest VL CN Re-balance (bo ma mniej kukurydzy i mniej "żwiru" zostaje w misce), drugie miejsce zwykła CN, trzecie CC, a czwarte typu "da się zjeść, ale lepiej daj co innego" Beaphar Nature.
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
trusia

Post autor: trusia »

my sie jednak przerzucimy na beaphar bo przeliczylam sobie i CC na wage 3kg kosztuje 72zl:/ a bea 35zł w opakowaniu (zamknieta nie traci wartosci)
nitusiek

Post autor: nitusiek »

Kupiłam u mnie na wage VL Prestige wcześniej jadły CN i moje pytanie jak składnikowo odbiega Prestige od CN. W chwili obecnej do Prestige dodaje CC.
ninja332

Post autor: ninja332 »

Witam wszystkich aktywnych na forum
Jestem tu nowa, trochę poczytałam, ale nie sposób przeczytać wszystkiego :D We wtorek jadę po swoją wyczekaną miesięczną świnkę. To będzie mój pierwszy świniaczek, odbieram go z hodowli w Poznaniu. Nie kupowałam jeszcze żadnej karmy dla niego, bo mam nadzieję, że pani od której kupuję ZACa powie mi jaką karmę on najbardziej lubi. Proszę, abyście mi wytłumaczyli co oznaczają skróty karm, np: CC
Pozdrawiam wszystkich aktywnych forumowiczów.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Żywienie”