Kresia, trochę litości, Duzi mają święta za pasem.
Bardzo trzymamy i myslimy.
Puchate Siły Tormund chory
Moderator: silje
-
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Puchate Siły z Kresydą kiepsko
DS:Matka Venda i Córka Via
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =62&t=5422
Ronek [*2004] Grubcia [*2020] Volta [*2020]
DT im. Grubci: Julek, Pszczoła, Rudosław i Płochacz, Mercedes i inne
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =62&t=5422
Ronek [*2004] Grubcia [*2020] Volta [*2020]
DT im. Grubci: Julek, Pszczoła, Rudosław i Płochacz, Mercedes i inne
- jolka
- Wiceprezes ds. adopcyjnych
- Kontakt:
Kciukam za zdówko
Patryś tez na Prilium i furosemidzie
zapalenie płuc przeszedł, dacie radę

Patryś tez na Prilium i furosemidzie

zapalenie płuc przeszedł, dacie radę

Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Nieustannie

Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Lotka +21 w DT

- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
jakie wieści???
- sosnowa
- Kontakt:
Noc ok. Stan niezły. Da radę moim zdaniem. Twarda jest. Choć miękka i puchata. Serce jakieś zdeformowane, jedna komora i przedsionek wielkie drugie płaskie i wgniecione.
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Ojej to aż tak jej się zmieniło serce po zapaleniu płuc? A może ta bakteria którą ma tak uszkodziła serce?
Świnie fajnie reagują na prilium. Będzie dobrze
Moja Nutka kiedyś dostawała bo miała zmienione serce (a do tego była obciążona genetycznie bo matka i jeden albo dwóch braci też odeszli na serce) ale 1,5 roku temu przy okazji operacji w mv odwiedziliśmy dr Kraszewską i mówiła żeby odstawić bo serce jest już ok. Także mam nadzieję, że i u Was na tyle się polepszy, że będzie można z czasem odstawić leki
Nieustannie trzymamy!

Świnie fajnie reagują na prilium. Będzie dobrze

Nieustannie trzymamy!

Ważne, że lepiej, i oby teraz już tylko się poprawiało

- sosnowa
- Kontakt:
Jest naprawdę lepiej.
istotny fragment wczorajszego echa brzmi tak:
"W badaniu echokardiograficznym uwidoczniono powiększenie prawej komory i prawego przedsionka znacznego stopnia. Na skutek powiększenia widoczny ucisk na lewa komorę i lewy przedsionek. Prawdopodobnie jest to stan wtórny do przewlekłego zapalenia dróg oddechowych."
Natomiast u Wiedźmina, po bardzo długiej i szczegółowej laurce, z której wynika, że tak zdrowego świnia ze świecą by szukać, następuje ten to uroczy akapit kończący (dziwne rzeczy są tym razem autorstwa Pana Doktora, nie mojego
):
"Deformacja owalna, ok 1,5x0,8cm leżąca w żuchwowej prawej, o cechach zmiany litej, nieelastycznej, o nieco nieregularnej strukturze, echogenności dość wysokiej, krawędź zmiany regularna, z widoczną torebką, brak cech naciekania tkanek otaczających, brak odczynu zapalnego wokół, zmian labilna, drobno unaczyniona. Obraz wskazuje na zmieniony przerostowo zapalnie przewlekle węzeł chłonny, choć brak uchwytnej typowej budowy węzła chłonnego. "
Jak ja bym miała w żuchwowej prawej deformację litą o tych rozmiarach to bym miała cholerny dyskomfort. No fakt, ja nie mam zwisającego do ziemi podbródka (i dzięki Bogu, zwłaszcza włochatego) ale jestem jednakowoż wyraźnie większa od Geralta. Jak on sobie z tym radzi i co to do cholery ciężkiej jest?
zapisałam się na 2. 01 do dr Kasi i raczej będziemy to wycinać i oglądać.

istotny fragment wczorajszego echa brzmi tak:
"W badaniu echokardiograficznym uwidoczniono powiększenie prawej komory i prawego przedsionka znacznego stopnia. Na skutek powiększenia widoczny ucisk na lewa komorę i lewy przedsionek. Prawdopodobnie jest to stan wtórny do przewlekłego zapalenia dróg oddechowych."
Natomiast u Wiedźmina, po bardzo długiej i szczegółowej laurce, z której wynika, że tak zdrowego świnia ze świecą by szukać, następuje ten to uroczy akapit kończący (dziwne rzeczy są tym razem autorstwa Pana Doktora, nie mojego

"Deformacja owalna, ok 1,5x0,8cm leżąca w żuchwowej prawej, o cechach zmiany litej, nieelastycznej, o nieco nieregularnej strukturze, echogenności dość wysokiej, krawędź zmiany regularna, z widoczną torebką, brak cech naciekania tkanek otaczających, brak odczynu zapalnego wokół, zmian labilna, drobno unaczyniona. Obraz wskazuje na zmieniony przerostowo zapalnie przewlekle węzeł chłonny, choć brak uchwytnej typowej budowy węzła chłonnego. "
Jak ja bym miała w żuchwowej prawej deformację litą o tych rozmiarach to bym miała cholerny dyskomfort. No fakt, ja nie mam zwisającego do ziemi podbródka (i dzięki Bogu, zwłaszcza włochatego) ale jestem jednakowoż wyraźnie większa od Geralta. Jak on sobie z tym radzi i co to do cholery ciężkiej jest?
zapisałam się na 2. 01 do dr Kasi i raczej będziemy to wycinać i oglądać.