a królowa
 a królowa  

Moderator: pastuszek

staram sięFoggy pisze:Hahaha, świetne pomysły masz Anuleczko, uśmiałam się jak dawno nie

Jedyne co mi przeszkadza w tej rasie to to, że nie biegają jak inne psy  za piłeczką.On po prostu nie lubi oddalać się za bardzo od swojego właściciela
 Jedyne co mi przeszkadza w tej rasie to to, że nie biegają jak inne psy  za piłeczką.On po prostu nie lubi oddalać się za bardzo od swojego właściciela   Jest taki dystyngowany.Rasa ta jest bardzo delikatna.Wbrew pozorom waży  3 kg no i oczywiście jeeego włosy są bardzo wymagające.Jeśli chodzi o dzieci to schodzi im delikatnie z drogi, nie zaczepia. Jest neutralny.
  Jest taki dystyngowany.Rasa ta jest bardzo delikatna.Wbrew pozorom waży  3 kg no i oczywiście jeeego włosy są bardzo wymagające.Jeśli chodzi o dzieci to schodzi im delikatnie z drogi, nie zaczepia. Jest neutralny. No ale nie wymaga dużo jak chodzi o pielęgnację.. a psa gubiącego dużo kłaków bym nie chciała ponownie (czyt. mam też huskyego w domu i ''jemy sierść'').
 No ale nie wymaga dużo jak chodzi o pielęgnację.. a psa gubiącego dużo kłaków bym nie chciała ponownie (czyt. mam też huskyego w domu i ''jemy sierść'').Ta rasa nie nadaje się dla osób lubiących aktywność fizyczną w okresie letnim. Nie nadaje się nad jezioro czy plaże , gdzie jest dużo piachu. Współczuje tym, którzy później muszą go z tego piachu wyczesywaćNejvii pisze:Charakterkiem ideał. Mój za piłką szaleje wręcz chorą obsesją, aż do szału doprowadza. Potrafi rzucać mi piłkę pod nogi/ręce i szczeka przy tym bez przerwy.No ale nie wymaga dużo jak chodzi o pielęgnację.. a psa gubiącego dużo kłaków bym nie chciała ponownie (czyt. mam też huskyego w domu i ''jemy sierść'').
 a po za tym po namoczeniu jego sierść jest cięższa o co najmniej 10 kg
  a po za tym po namoczeniu jego sierść jest cięższa o co najmniej 10 kg  potrafi się nawet utopić po wrzuceniu go do wody. Miałam tylko raz przyjemność jak mój piesio wskoczył sobie kawałek za daleko i wpadł jak kamień w wodę. Jego uroda to jego bujny włos, po obcięciu już nie wygląda tak zachwycająco.
  potrafi się nawet utopić po wrzuceniu go do wody. Miałam tylko raz przyjemność jak mój piesio wskoczył sobie kawałek za daleko i wpadł jak kamień w wodę. Jego uroda to jego bujny włos, po obcięciu już nie wygląda tak zachwycająco. ale oprócz tego z charakteru dla mnie ideał
 ale oprócz tego z charakteru dla mnie ideał