Każdy ma prawo do swojego zdania. Oczywiście, że nie trzeba wszystkiego wtłoczyć na siłę, po to, aby tylko było.Olja pisze:A ja się kompletnie nie zgodzę z tym, że w klatce muszą być półki, domki, hamaki, tunele. Umeblowałam pięknie klatkę mojej świnki, a ma to niestety gdzieś. Korzysta tylko z półeczki i kuwety, a reszta mogłaby nie istnieć i zabiera tylko miejsce do biegania podczas gdy nie ma mnie w domu, a więc wyjęłam to wszystko z klatki zostawiając tylko półeczkę i kuwetę i świnka jest zadowolona z wolnego miejsca.
Ja uważam, że dużą można klatkę tak zaaranżować, że półki i hamak dodadzą powierzchni, a nie ją zabiorą, do tego urozmaicą zwierzakom życie. Znakomita większość świnek, które mam okazję obserwować jednak uwielbia półki, hamaki i legowiska- Pago i Abat również. Nie widzę powodu, aby w swoim domu takich udogodnień nie miały.
To do tymczasowy decyduje na jakie warunki wydaje świnki, ponieważ zna ich potrzeby.
Ed.
To wątek adopcyjny Pago i Abata- bardzo proszę trzymać się tematu. Wszelkie posty nie na temat będę usuwała.