Furkan i Anex zamieszkali w Częstochowie___ Moher (*)

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Grido

Re: Furkan i Moher [Sztum]- rezerwacja

Post autor: Grido »

Witamy. To właśnie my czekamy na naszych nowych domowników - prześlicznego Mohera i Furkana :D . Zwierzaki :świnka1: :świnka2: urzekły nas bardzo, zwłaszcza naszych dwóch synków, którzy będą się nimi opiekować. I już nie możemy się na nich doczekać. Póki co kompletujemy im nowy dom, żeby mieli wygodnie i przytulnie. Mamy nadzieję, że droga do Częstochowy będzie krótka i jak najszybciej będą z nami :D .
wilczurka

Re: Furkan i Moher [Sztum]- rezerwacja

Post autor: wilczurka »

Mam nadzieje że będą mieli u państwa dobrze :redface: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Re: Furkan i Moher - w drodze do DS

Post autor: silje »

Chłopaki wczoraj wyruszyli w drogę do swojego domku :)
Na razie mają przystanek w Łodzi- u Pulpecji. Jak zameldują się u siebie w Częstochowie- przeniosę wątek do Uratowanych.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +20 w DT
Awatar użytkownika
Pulpecja
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: Pulpecja »

Właśnie, chłopaki meldują się z Łodzi. Na razie głównie siedzą w norce. Posadzone na kolanach nie ruszają się. Myślałam, że towarzystwo innych świnek w sąsiedniej klatce ich rozrusza, ale na razie nie reagują na zaczepki Onigiri.

Na pierwszym planie Moher, Furkan maskuje się :lol:
Obrazek

Widok z góry na pierzaste koguciki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Oni są przyzwyczajeni do towarzystwa innych świnek po sąsiedzku ;). Mam nadzieję, że w miarę szybko się rozkręcą, nieśmiałki.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +20 w DT
wilczurka

Post autor: wilczurka »

:fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Grido

Piękne te nasze świnki :) . Co zdjęcie, to ładniejsze. Jeszcze mała chwilka i będą w swoim nowym domku. :yahoo:
Awatar użytkownika
Pulpecja
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: Pulpecja »

Wczoraj wieczorem chłopaki odbyły 45 minutowe kolankowanie. Byli bardzo dzielni i grzeczni. Początkowo siedzieli nieruchomo, ale później nawet się obracali :szczerbaty: .
Po odstawieniu do klatki Furkan nawet z zainteresowaniem zaglądał do Totoro i Onigiri. Na kolację dostali jabłko, pomidora, czerwoną paprykę i jarmuż. Papryka rano ciągle była.
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

A widzisz- obracali się, czyli się rozkręcają :). Zuchy!
Z tego co pamiętam, to oni lubią pomidora, jabłko, marchewkę i seler naciowy. Papryki nie próbowałam nawet, bo mało która świnka lubi i przeważnie wyrzucałam.
Grido

Furkan i Moher meldują się z Częstochowy, ze swojego nowego domu :D . Właśnie przyjechali, mocno zestresowani podróżą. Siedzą ukryci w norce i póki co nie wystawiają nawet nosków. Choć zdążyły już nas poznać, całe popołudnie przesiedziały na kolanach moich synków - a swoich nowych opiekunów. Damy im czas, by oswoiły się i dobrze u nas poczuły. ;)

Ps. Dziękujemy Pulpecji za opiekę kilkudniową nad Furkanem i Moherem w drodze do DS i wyprawkę :buzki:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”