Holik i Enzo- w DS :)

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
doma2005
Miejscowość: szczecin
Kontakt:

Re: Holik i Enzo [Sztum]- wolni

Post autor: doma2005 »

:buzki:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Post autor: silje »

Enzo ma się świetnie. Utuczył się... jak świnia :ups: . Czyli wygląda idealnie.
Holikowi troszkę opada łepek na jedną stronę. Wcześniej tego nie zauważyłam, ale też on zwykle ukrywał się pod hamakiem, a teraz zachowuje się bardziej swobodnie. Kiedy stoi nieruchomo, to właśnie mu ten łepek opada. Delikatnie, ale jednak. Obawiam się, że może być nosicielem ec (takie prawdopodobieństwo dotyczy z resztą wszystkich świnek z pseudo i innych przybytków tego typu).
Poza tym zachowuje się zupełnie normalnie. Tzn. chyba nie do końca, bo nie umie przestać zarastać futrem. Kiedy był łysy, to łamał wszystkie serca, a teraz chyba wszyscy o nim zapomnieli...
Domku na horyzoncie nie widać kompletnie.

Zdjęć na wątku mają chłopcy sporo, ale dorzucę jeszcze:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +20 w DT
Awatar użytkownika
pucka69
Wiceprezes ds. finansowych
Miejscowość: Warszawa - Ursynów
Kontakt:

Post autor: pucka69 »

ale on brał profilaktycznie leki na EC?
Obrazek
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Tak, dostawał Zentel.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +20 w DT
Awatar użytkownika
doma2005
Miejscowość: szczecin
Kontakt:

Post autor: doma2005 »

Przecudni są :buzki:
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Czu Holik przechyla głowę na stronę niewidzącą? Pytam, gdyż moja bezoka Otonia skanuje i przechyla i podobno to typowe dla problemów ze wzrokiem. On jest absolutnie przepiękny, tak na marginesie. Koniecznie trzeba rozpropagować go jako żywą reklamę dobrego traktowania i żywe oskarżenie dla pseudo. ta transformacja powala.
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Tak, przechyla głowę na stronę niewidzącego oka, ale nie tylko wtedy, gdy patrzy. Nie wiem zatem, czy to ma związek.
Wg niektórych nowych zaleceń świnka z objawami ec powinna być przeleczona Fenbendazolem co pół roku. Inni weterynarze twierdzą, że to nic nie daje, czyli zdania są podzielone.
Nie wiemy na pewno, czy Holik jest nosicielem, ale jest to dość prawdopodobne- jak u wszystkich świnek z konińskiej interwencji oraz ogólnie z pseudo. Po konsultacji z dr Judytą dla spokojności dostał ponownie Zentel (14 dni, dziś ostatnia dawka). Enzo też.
Chłopcy nadal czekają na swój dom. Fajni są, kontaktowi. Holik- niezależny, ciekawski, Enzo- miś do przytulania- duży i pogodny.
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Kogut od Joanki pojechał do ds do samca z ec, stwierdzonym ale mało wykręcony :roll: , i faktycznie co parę miesięcy dostaje fenbendazol.
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Ostrzygłam trochę Holika, bo mu obfite futro ograniczało funkcjonowanie. Np... nie mieścił się do puckowego kapciocha :)
Teraz wygląda trochę niewyjściowo, ale już się mieści.
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Miejscowość: Gdynia
Kontakt:

Post autor: Ewa i Michał »

:laugh:
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka :candle:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”