Dropsio(*) i Cosiek - duet prawie doskonały

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Dropsio

Re: Dropsio i Cosiek - duet prawie doskonały

Post autor: Dropsio »

Siedzę i ryczę. Pigi nie żyje :cry: ... Ostatnimi czasy mieli z Dropsikiem kryzysy w podobnym czasie... Teraz jeszcze bardziej boję się poniedziałkowej wizyty u weta. A jak coś będzie nie tak? Jak się okaże, że są przeżuty? A jeśli stan nerek nagle przestał się poprawiać? Jak wetka coś znajdzie? :? :(
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Nic nie znajdzie Dropsio. Teraz w bramie tm stoij 2 silne swinki: Pigi i Alfik. I nikogo wiecej juz nie wpuszczaja. Dla Dropsika jeszcze sporo czasu jest zapisane ;)
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Dropsio

Wróciliśmy, wszyscy żyją. Ale kurcze, nie było szans żeby się w tym tygodniu kiedy indziej na inną godzinę wybrać i nie mogłam iść do Bieniek ani do Piaska... Trafiłam (chyba) do Gandeckiej - tzn. dzisiaj o 11 dyżur miała mieć ona i Stanicka, ale Stanicką kojarzę i to na pewno nie była ona.
Pomimo, że przyjechałam ze świnką która podejrzanie odrobinę schudła, zaczęła jej strasznie lecieć sierść (zwracałam jej na to uwagę kilka razy!) ona chciała na podstawie badania krwi robionego 3 tygodnie po operacji (gdzie jeszcze wtedy poziom hormonu może się wahać) chciała od razu podawać tyroksynę, bez żadnych badań! Nie ważne że badanie robione ponad miesiąc temu... No kurde... Kiedy powiedziałam jej co o tym sądzę stwierdziła że "w sumie mam rację i chyba faktycznie przydałoby się zrobić te badanie" :glowawmur: :evil:
Jutro mają być wyniki. Mam nadzieję że będzie ok
balbinkowo

Post autor: balbinkowo »

No kurcze, to Ty jej musiałaś to uzmysłowić? Nie wierzę... :angry:
Trzymamy kciuki za dobre wyniki :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Trzymamy kciuki :fingerscrossed:
To niemożliwe jak trzeba uważać u weterynarza i patrzeć mu na ręce.
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Miłasia
Miejscowość: Włocławek
Kontakt:

Post autor: Miłasia »

:fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Dropsio

I to kurde Zwierzyniec!
Ja wiem, dziewczyna w zeszłym roku studia skończyła, ale kurcze... Serio, dzieciak z gimbazy ma uświadamiać weterynarza że chyba warto byłoby zrobić badania zanim poda się hormon, tym bardziej że świnka trochę zleciała z wagi i sierść jej leci? No raczej to nie są objawy niedoczynności... Tym bardziej że świnka nerkowa, nie wiem, nie znam się, ale chyba w takim wypadku tym bardziej trzeba się zastanawiać 10 razy zanim przepisze się jakikolwiek lek? :roll:
Dropsio

Dzwoniła Bieniek. Tarczyca w normie, nie trzeba podawać tyroksyny ( :roll: ). Płuca czyste, węzły chłonne w normie, nerki pracują idealnie, weci są w szoku ze jest aż tak dobrze! Niezniszczalny Dropsik :love:
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Dropsik się zregenerował :jupi:

Aż się zdenerwowałam jak przeczytałam o tej wetce...całe szczęście że masz większą wiedzę od niej. Może niech by ona się zajęła kosmetyką psiego futra lepiej?
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Eris

Post autor: Eris »

Cudowne wiadomości :jupi: :yahoo: Pokrzepiające. Dropsiku, oby tak było dalej :fingerscrossed:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”