Moje szyneczki ;)

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Moje szyneczki ;)

Post autor: sosnowa »

Znamy niestety. Łata rqz zdemolowala gabinet w czasie szczepienia :laugh:
Mk1609

Post autor: Mk1609 »

Tam mała demolka to pikuś, co powiecie na opuszczenie gabinetu za psem który pod łapami że stresu i złości ma kafelki podłogowe oderwane z podłogi? Tego nie da się opisać, to trzeba wiedzieć.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Co wyszło na przeglądzie?
Obrazek
boe22

Post autor: boe22 »

Bryś:
Ogólny stan dobry, świnia zdrowa. Górne ząbki osiągnęły Prawie normalną długość...jeszcze parę dni. Dolne minimalny przerost o 1 max. 2 mm- korekta zbędna, tym bardziej że jedne do drugich znajdują się w odpowiednim położeniu umożliwiającym gryzienie. Skoro od 3 dni zaczyna powoli jeść normalnie, czyli zaczyna korzystać z siekaczy, to sam to zetrze. Trzonowce ok. Zęby ładne i białe.
Porter:
Świnia zdrowa jak rydz, więc kaszlnięcia i kichnięcia sporadyczne wynikają raczej z nurkowania w sianie, tym bardziej że w nozdrzu rzeczone kawałki siana odkryto :lol: .
Po prawej stronie minimalny przerost trzonowców w kierunku do języka. Do obserwacji.

U Brysia będziemy robić krew, ale to następnym razem, musiałabym pojechać w tygodniu, bo dziś znów siedziałam tam jeszcze 2 godziny po zamknięciu, jutro mają zamknięte, a nie chcą przechowywać, tylko na świeżo wysłać. To tak oczywiście odnośnie jego dziwnego wzrostu i przyrostu wagi.
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

No to jestem ucieszona, że Porter nie ma kataru, a Brysiowi ząbki odrosły po prostu błyskawicznie!
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
boe22

Dobrze je! :lol:
No i zapomniałam, bom nieprzytomna :szczerbaty:
Porter 835
Bryś 612
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Też sobie znalazł miejsce na przechowanie siana :nono: Wytłumacz mu, że nos do tego nie służy.
Dobrze, że Brysiowi nie przerosły siekacze. U Toli rosły bo u niej każdy ząb żyje własnym życiem :roll:
Porterowi dawaj więcej siana. Jaką masz dla nich karmę? Trovet jest polecana dla świnek, które mają problemy z zębami.
Obrazek
boe22

Więcej siana już się nie da dawać! I wszyscy pochłaniają je w dużych ilościach. Stąd mam podejrzenie, że po prostu lubi sobie lewą stroną jeść, a prawa jest używana mniej.
CN tylko żrą. Nic innego nie chcą :idontknow: Ewentualnie z łaską CC, ale też nie wszyscy.
Zobaczymy za miesiąc. Przerost jest tyci tyci. Problemu nie ma. Jeżeli przerost na kontroli będzie większy, wtedy będziemy się denerwować i zmuszać do jedzenia bardziej specjalistycznego.
Porter walczył jak wąż(Bryś się nauczył walczyć tak samo w ciagu ostatnich dni). Zbadać stwory było ciężko, a szczególnie obejrzeć zębiska. Ale przypadkiem odkryliśmy sposób! Otóż z lewej strony Porter miał przyklejoną skórkę jabłka i nie można było obejrzeć, więc odbyło się płukanie pyszczka za pomocą strzykawki i oto....świnia przestała się rzucać, nie chciała oddać strzykawki, a jak oddała, to na jej miejsce zostało natychmiast wprowadzone ustrojstwo do oglądania zębów, a świnia grzecznie sama stała! :roll: :shock: Stąd wniosek, że najpierw należy dać strzykawkę, a później podmienić na sprzęt i już!
Niech mi ktoś powie, że to nie lekomani! Strzykawka :like:
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Ale cwaniak :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Obrazek
Anulka1602

Post autor: Anulka1602 »