Suchy pokarm

Czyli co powinna, a czego nie może jeść świnka morska

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Re: Suchy pokarm

Post autor: Dzima »

Dropsio pisze:Może ta karma faktycznie ma jakieś "działania niepożądane"?
No chyba...u mnie też szał na tą karmę minął mimo, że była mieszana z CN, CC, selective i Beapharem. Tylko Burgess zostaje w misce..i to jeszcze tak odsiany, że mogę go z powrotem zapaczkować :lol: Beaphar chętnie jedzą :ok:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

O właśnie! Dokładnie! Odsiany jest, świniaki się w kopciuszka bawią :roll:
Sambojka

Post autor: Sambojka »

Nie dawałam kilka dni i znów był szał.. ale zjedli niewiele i olali cała trójka!

Za to dziki świński szał na CN trwa zwłaszcza jak domieszałam do suszki :).

Najgorzej kiedykolwiek jedzona karma to Care+ i Selective... Testowałam na 8 sztukach i żadno nie chciało tego jeść -.-"
Baolinaa

Post autor: Baolinaa »

U nas szału może nie ma, ale panny Burgessa wcinają. Może to tez dlatego, że nie mieszałam go im z niczym innym.
Dropsio

Post autor: Dropsio »

U nas Care + też nie poszło, granulat zostawał, tylko groch i soja znikały :|
Świnka Morska

Post autor: Świnka Morska »

Chciałabym dowiedzieć sie co sądzicie o karmie CRISPY PELLETS GUINEA PIG firmy Versele Laga

Skład:
http://animalia.pl/produkt,26132,105,ve ... ej-2kg.htm
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2015, 14:39 przez Świnka Morska, łącznie zmieniany 1 raz.
MEMOrySTICKer

Post autor: MEMOrySTICKer »

grenouille pisze:Ja zamówiłam moim 4 KG. Jedzą chętnie a karmę polecono mi w MV :)
Dziwię się, że tak renomowana lecznica poleca co najwyżej przeciętną karmę, zachwalając m.in blisko 40% zawartość włókna, które rzeczywiscie stanowi ok.5 % składu (40% w 15%)
Awatar użytkownika
Jack Daniel's
Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
Kontakt:

Post autor: Jack Daniel's »

To może zapytaj w tej renomowanej lecznicy DLACZEGO poleca tę karmę, a nie siejesz defetyzm?
MEMOrySTICKer

Post autor: MEMOrySTICKer »

Jack Daniel's pisze:To może zapytaj w tej renomowanej lecznicy DLACZEGO poleca tę karmę, a nie siejesz defetyzm?
Niczego nie sieję. Zwróciłam się z pytaniami do MV równolegle do przedstawienia moich zastrzeżeń na grupach Fb, niestety - mimo upływu czasu liczonego już w tygodniach - odpowiedzi brak. Dla odmiany mam propozycję dla Ciebie: podziel się, co Ty usłyszałeś podczas rozmowy nt. Burgessa (nawiązując do Twojej zapowiedzi, że porozmawiasz ze swoją lekarką)
Uznanie, marka to także odpowiedzialność. Przynajmniej chciałabym, żeby tak było. Ale to już temat na inny wątek.

Z tego, co widzę, przytoczyłeś tu sporo z tego, o czym pisałam na Fb, a z czym się nie zgadzałaś. To miłe.
Awatar użytkownika
Jack Daniel's
Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
Kontakt:

Post autor: Jack Daniel's »

Ale pisałem już na forum, co się dowiedziałem nt. tej karmy ;) wystarczy poszukać. I cytowałem FB zanim porozmawiałem z szefową MV.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Żywienie”