Kurczak [Bydgoszcz] za TM

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
warchlaczek

Re: Kurczak [Bydgoszcz]

Post autor: warchlaczek »

Robi się z niego piękna rozetka :D
ProsiaczkoLub

Post autor: ProsiaczkoLub »

Tak sobie pomyślałam, że ludzie jednak wybierają świnki do adopcji, które się im podobają
- może warto najpierw (w tym pierwszym poście) dać zdjęcie Kurczaka teraz, żeby od razu było widać jaki z niego przystojniak,
a dopiero pod nim te gdzie bidulek łysy jest.
Taki tam świnkowy marketing.
odeta89

Post autor: odeta89 »

problem polega na tym, że jego futro było w takim stanie, że nie robiłyśmy mu zdjęcia przed, bo to były pozlepiane kłaki, z robactwem, miejscami żółte... straszny widok. normalnie ręce były brudne jak brało się go na ręce.
boe22

Post autor: boe22 »

Wiesz- tu nie chodzi o ludzi...dla mnie ważne, żeby poszedł do domu, w którym będzie w pełni zrozumiane, co przeżył i ktoś postara mu się te wszystkie `niedogodności` wynagrodzić. Zdaję sobie sprawę z tego, że podejmując decyzję o zgoleniu tego futrzyska(fe), strzeliłam sobie sama w kolano- bo łatwiej wyadoptować prośka z dłuuugim futerkiem, niż ogolonego na zero, który wygląda jak po obozie. Ale na pierwszym miejscu jest dobro zwierzaka. Jasne: wyadoptować- dobrze dla niego; doprowadzić do zdrowia i ładu- dobrze dla niego. Ja uważam, że po prostu jego zdrowie i pielęgnacją są na dzień dzisiejszy ważniejsze od szybkiego znalezienia stałego domku.
No i dopowiem, że ja trafiając na forum i adoptując pierwszego prośka ze Stowarzyszenia nie kierowałam się wyglądem...szukałam samca możliwie najbliżej BDG, chciałam zwyczajnie pomóc jakiemuś zwierzakowi. Nie ukrywam, że najchętniej takim osobom oddawałabym prośki...
warchlaczek

Fakt, że może Kurczak nie wygląda teraz najciekawiej, ale skoro futro było w opłakanym stanie i nie było innego wyjścia jak je zgolić na zero... Przecież to dla jego dobra:) Ja też, kiedy oglądałam świnki do adopcji szukałam świnki z Bydgoszczy. Nie wiedziałam nawet, że jest możliwość transportu na takie dalekie odległości. Z drugiej strony po co narażać prosiaka na taki stres. Wybrałam Arbuza, bo chciałam jakiejś śwince pomóc, a nie bo był brzydki czy ładny... I myślę, że znajdzie się ktoś z podobnym podejściem i pokocha go takiego, jakim jest :)
boe22

I dlatego cieszę się, że jako pierwsza adoptowałaś ode mnie prośka... :buzki:
warchlaczek

Miło słyszeć :) Jak finanse i życie studenckie pozwoli to kiedyś na pewno powiększę stadko, bo bez prośków już żyć nie mogę :lol:
sempreverde

Post autor: sempreverde »

Kurczak jest świetny, a będzie jeszcze ładniejszy :)

Nie demonizujmy tak - jak ja szukałam świnek, to chciałam żeby były starsze, dogadane i żeby chociaż jedna była długowłosa - bo takie mi się kosmicznie podobają. I nie czuję się złym DSem :102:
boe22

Nie twierdzę, że ktoś kto wybiera świnkę ze względu na wygląd jest od razu złym opiekunem! Nie, nie, tego nie mówiłam :102: !
Ale lepiej jeżeli ktoś adoptuje, bo chce pomóc zwierzakowi- i taki jest jego główny motyw. ;)
ProsiaczkoLub

Post autor: ProsiaczkoLub »

oj boe22 ja nie mówię, że źle że ogoliłaś- mi się Kurczak podoba od pierwszego wejrzenia, goły czy nie
i pewnie, że lepiej szukać długo i znaleźć cudowny domek, niż na hurra a za chwile szukać od nowa bo coś nie wyszło

ale marketing marketingiem dlatego luźno zaproponowałam :roll:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”