Grupa AA czyli Agatka i Antosia... Dwie świnki skinny :P

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Foggy

Re: Grupa AA, czyli Aishka i Agatka - dwa łysole.

Post autor: Foggy »

Kurcze, bardoz przypomina mi moje ulubione pekińczyki Marzę o takim czarnuszku pekińskim, ale mnie świnki zbombardowały :lol:

Na pierwszym zdjęciu Pieseł wyglądał na dużego, a tu takie 'skondensowane' że w torbie się zmieściło :D Świetny zestaw masz w domu, Anulko :)
anuleczka

Post autor: anuleczka »

Foggy pisze:Kurcze, bardoz przypomina mi moje ulubione pekińczyki Marzę o takim czarnuszku pekińskim
Ludzie czasami mylą go z pekińczykiem ale prędzej porównują do długowłosego chihuahua :lol: tyle, że bardziej owłosionego :102:
Zaffiro

Post autor: Zaffiro »

Wspaniały psiak :love: :buzki:
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

Piesek wygląda jak mały pomeranian. To na pewno nie jest pomeranian?
Moje sąsiadki powyżej i poniżej mają po dwa pomeraniany i nie są to spokojne pieski :). Bardzo żywiołowe, silne i skoczne, potrafią być jazgotliwe, są humorzaste - wielu osób w ogóle nie akceptują. Mnie akurat bardzo lubią :).
anuleczka

W rodowodzie ma szpic mały. Są dwie odmiany szpiców. Miniaturowy to pomeranian i szpic mały. Niczym się specjalnie nie różnią od siebie tylko wielkością i wagą. To są nie znaczne wahania.Szpic mały jest ciut wyższy na nóżkach. Tylko kynolog widzi różnice.Przyznam,że szatę ma od pomeraniana to się nazywa chyba typ amerykański. Te z szatą niemiecką mają mniej włosów.Jeśli chodzi o szczekliwość to nie wiem jakim cudem ale mój jest bardzo cichutki i mało kłopotliwy.Może to zależy od charakteru? aha te wystawowe z tego co wiem nie mogą być agresywne bo są wtedy zdyskwalifikowane ;) a może przez to, ze jest wysterylizowany? nie wiem nigdy się nad tym nie zastanawiałam :roll:
Foggy

Post autor: Foggy »

Uwielbiam zwierzęta przywiązujące się tylko do swojego właściciela / rodziny. Najlepsze charaktery. Nie to co piesek z mojego rodzinnego domu - Greta ( w sumie to od miesiąca mówię na nią Pani Pieseł :lol: ) - jak złodziej by się włamał do domu, to by się ucieszyła, że ma towarzystwo. Ale co jak co, w życiu tak sympatycznego pieseła nie widziałam : ) A jest to już trzeci staffik angielski, z którym mam przyjemność 'życiowo' przebywać.

Także jestem przekonana, że charakter robi swoje, rasa daje 'tylko' jakieś podwaliny osobowości.
Nejvii

Post autor: Nejvii »

Mi się marzy border collie. Raczej pozostanie w kategorii marzeń nie spełnionych... przynajmniej teraz, kiedy mam już dwa psy. Zdecydowanie wolałabym mieć jednego na chwilę obecną i podobnie jak Ty, więcej nie zdecydowałabym się na te rasy. :roll:
kleymore
Miejscowość: Zabrze
Kontakt:

Post autor: kleymore »

A mi się marzy grzywacz chiński :szczerbaty:
anuleczka

Obrazek

Zdjęcie z serii "znajdź mnie "

Obrazek

Aishka trochę wysmarowana fioletem :( bo mądra pańcia skróciła pazurki nie pod tym kątem co miała.
Zaffiro

Post autor: Zaffiro »

Fajna kompozycja - świnki + ten kocyk :D Aisha i Agatka mogą wtopić się nieco w tło ;) :laugh:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”