Wafel i Wiewiór- przecudnej urody chłopaki
Moderator: silje
Re: Wafel i Wiewiór- przecudnej urody chłopaki
Tak to najlepsza lecznica w Zielonej Górze.
- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:
Ja tam się nie znam na chorobach świnek. Moje jeszcze poważnie nie były chore (całe szczęście)
Prosiak ma bardzo smutne oczka widać, że nie czuje się dobrze.
Jeżeli lekarz mówi, że jest bardzo źle to pewnie tak jest.
Z tego co wiem ta Pani doktor miała sama 2 świnki i to żyły ponad 10 lat więc chyba się zna na gryzoniach.
Prosiak ma bardzo smutne oczka widać, że nie czuje się dobrze.
Jeżeli lekarz mówi, że jest bardzo źle to pewnie tak jest.
Z tego co wiem ta Pani doktor miała sama 2 świnki i to żyły ponad 10 lat więc chyba się zna na gryzoniach.
- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:
Nie znam pani dr, wysyłałam jej tylko świńskie bobki do badania.
Diagnozy nie można postawić na "świnka ma smutne oczy" ani na tym że wet mówi że jest bardzo źle. Rozumiem że były robione jakieś badania, zdjęcia, cokolwiek ?
Diagnozy nie można postawić na "świnka ma smutne oczy" ani na tym że wet mówi że jest bardzo źle. Rozumiem że były robione jakieś badania, zdjęcia, cokolwiek ?
Nie było robione prześwietlenie... 5 razy miał robioną korektę zębów w tym raz pod narkozą bo ewidentnie w nich jest problem. Ufam jej i za bardzo nie znam kogoś lepszego w moim mieście lub w okolicy
- Jack Daniel's
- Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
- Kontakt:
Przerost korzeni zębów można zdiagnozować tylko i wyłącznie za pomocą RTG. Inna sprawa, jak teraz się dowiedziałem, objawy pasują do kilku innych schorzeń. Drożdżyca układu pokarmowego chociażby, lub zakłaczenie kieszonek przy dziąsłach.
Podpis usunięty przez administratora.
Gustaw nigdy nie miał problemów ze zgryzem a od lipca zęby zaczęły krzywo się ścierać no i z czasem przestał jeść... po korektach próbował ale nie potrafił zjeść nawet trawy... dostawał przeciwbólowe zastrzyki bo chciała sprawdzić czy to jest problem jego nie jedzenia ale to nic nie dało... zawsze bardzo dokładnie go badała... nie mam nikogo innego poleconego w moim mieście
karmię go strzykawką ale chyba to jest niewystarczające bo ciągle waga spada do tego świniak jest mało aktywny całymi dniami siedzi pod matą... nie chcę go męczyć ale strasznie trudno mi podjąć decyzje o jego eutanazji 

- Jack Daniel's
- Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
- Kontakt:
Kieszonki przy dziąsłach i ich zakłaczenie można sprawdzić dokładnie zaglądając w paszczę. Schorzenie wymaga dokarmiania do śmierci. Drożdżyca diagnozowana z badania bobków. Akurat dr Ryś w tym się specjalizuje
U mnie świnka też straciła połowę masy ciała, jest karmiona strzykawką, diagnozowaliśmy ją bardzo długo (od Wielkanocy). Były korekcje zębów, było sprawdzanie zgryzu, morfologia, RTG, ale nigdy mi przez myśl nie przeszło jej usypiać. Dobra tucząca mieszanka do karmienia to RodiCare Basic/siemię lniane/płatki owsiane 1:1:1. Może dla pewności dodać nieco smecty i kozieradki.
Nie mniej jednak walcz! Świnek jest młody - da radę.

U mnie świnka też straciła połowę masy ciała, jest karmiona strzykawką, diagnozowaliśmy ją bardzo długo (od Wielkanocy). Były korekcje zębów, było sprawdzanie zgryzu, morfologia, RTG, ale nigdy mi przez myśl nie przeszło jej usypiać. Dobra tucząca mieszanka do karmienia to RodiCare Basic/siemię lniane/płatki owsiane 1:1:1. Może dla pewności dodać nieco smecty i kozieradki.
Nie mniej jednak walcz! Świnek jest młody - da radę.
Podpis usunięty przez administratora.
Asiu, eutanazję należy wykonać w momencie, kiedy wszystkie możliwe sposoby w uldze w cierpieniu i pomocy medycznej się wyczerpały. Aby pomóc Gustawowi, uspokoić swoje sumienie pomyśl proszę o rtg, trzeba dowiedzieć się o jednoznacznej przyczynie takiego stanu prosiaka.
on waży tylko 0,5 kg martwię się czy do nie męczę... czy on nie cierpi... jest bardzo apatyczny taki bez chęci do życia dlatego na poczatek szukałam jednego spokojnego prosiaczka do towarzystwa dla niego ale wszyscy z mojego otoczenia mówią żebym to już skróciła