Jadzia DS-Warszawa Józia DS-Poznań

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
majson
Miejscowość: Warszawa- Bielany
Kontakt:

Re: Jadzia DS Józia do adopcji - Zambrów :)

Post autor: majson »

Jadziunia już u mnie. Prawie dwie godziny siedziała z Niunią w wannie, żeby się poznać. Na początku bezruch totalny jednej i drugiej. Później, pomalutku zapoznawanie, raczej łażenie za sobą. Mała wojna o ogórka, o sianko. Niunia trochę blokowała Jadzi dostęp do czegokolwiek. Jednak jadły razem, podgryzły się raz za uszka i żadnej wojny nie było.
Obrazek
Obrazek

Trochę inaczej sprawa wygląda, odkąd wylądowały w jednej klatce. Jadzia ciągle ucieka przed Niunią, chociaż ta (przynajmniej mnie się tak wydaje) wcale białej jakoś specjalnie nie gania. Jadzia chyba po prostu tak profilaktycznie spiernicza. :think: Niunia po pewnym czasie gonitwy wskakuje na podest i patrzy na Jadzię, bo... i tak ciężko jej dogonić Białą :D

Do tego wszystkiego gadają co niemiara! Obie. Jadzia piskliwie i cichutko, a Niunia bardziej ochryple i zdecydowanie głośniej.

Mimo wszystko dziewczyny, jak na razie, tolerują się i :fingerscrossed: , żeby było tak już zawsze. Jedzą z jednej miski w tym samym czasie, także nie jest źle :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ulubione miejsce Jadzi to, poza okolicami żarełka, miejsce pod półeczką. Niuńka, jak to ona, wyleguje się na górze, skąd wszystko dokładnie widzi :lol:
Obrazek
Niunia (17.01.15), Dziunia (22.02.15), Mania (06.06.16)
Za tęczowym mostem: Many (21.06.15-28.05.16) oraz psi przyjaciel Józek (01.12.2001r.-23.12.2015r.)
basia M
Miejscowość: zambrow
Kontakt:

Post autor: basia M »

o śliczne dwa cudeńka :buzki: :buzki: :buzki:

jak miło się na nie razem patrzy ,prawda Maju , że zdjęcia w pełni nie oddają urody białaska ?
dwa kontrasty , taka czarna i biała " owca" :102:

zobaczysz , Jadzia jak się ośmieli , to pokaże co potrafi....
a u mnie taka cisza , nawet Józia przestała fikać , jak nie ma kumpeli :szczerbaty:
Awatar użytkownika
majson
Kontakt:

Pewnie, że nie oddają! Jadzia jest prześliczna, a wzięta na ręce, zachowuje się jak aniołek! :love:
Poczekamy aż się zadomowi i będziemy podrzucać zdjęcia :photo:
Teraz trzymamy kciuki za dom dla Józi :buzki:
Za tęczowym mostem: Many (21.06.15-28.05.16) oraz psi przyjaciel Józek (01.12.2001r.-23.12.2015r.)
basia M
Kontakt:

niestety , moja następna ślicznotka kolejki nie ma :szczerbaty: :szczerbaty:
a szkoda , bo warta

:love: :love: :love:
basia M
Kontakt:

majson pisze:Pewnie, że nie oddają! Jadzia jest prześliczna, a wzięta na ręce, zachowuje się jak aniołek! :love:
Poczekamy aż się zadomowi i będziemy podrzucać zdjęcia :photo:
Teraz trzymamy kciuki za dom dla Józi :buzki:

jak przebiegały łowy ? dała się łatwo złapać ?
Awatar użytkownika
majson
Kontakt:

Żeby wyjąć ją z kartonu, najpierw musiałam go opróżnić z siana i kapciocha, bo Jadzia uciekała i chowała się.
Jak włożyłam rękę, zrobiła ze 3 okrążenia wzdłuż ścianek kartonu i stanęła, dała się spokojnie, pomalutku podnieść, później wtuliła się we mnie. :love:
Za to wyciąganie z wanny przebiegło bez jakiegokolwiek problemu. Pogłaskałam ją po główce najpierw, a później pomału włożyłam rękę pod brzuszek. Nie było wyrywania się ani ucieczek :peace:

Dla Józi cały czas :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
basia M
Kontakt:

no to faktycznie szybko poszło , Jadzia to pieścioszka ,słodziutki cukiereczek ( mleczna landrynka ) :love:

i pokochają się z Niunią na pewno !!!
a wtedy będzie się DZIAŁO u Ciebie w chlewiku :lol:
Beatrycze
Miejscowość: ok. Warszawy
Kontakt:

Post autor: Beatrycze »

Jak dobrze, że tak gładko poszło :)
Fajną półkę zrobiłaś, a domek wyrzucony czy na wybiegu się znalazł?
TM - Peppa, Matylda, Zosia i Rysia, Lusia, Carmen, Gloria, Rozalka, Tequila
Awatar użytkownika
majson
Kontakt:

Z półki to i ja jestem bardzo zadowolona :) Nóżka, która ją stabilizuje jest do połowy szerokości półki, tak, że prosiaki mogą przelatywać z jednej "komory" do drugiej bez problemu. Jak widać na zdjęciu, dól to enklawa Jadzi, a góra- ulubione "obserwatorium" Niuni :)
Domek, norka, którą uszyłam, kapcioch od Basi i kocyk do wylegiwania/chowania są na wybiegu. Z dnia na dzień mój pokój coraz bardziej przypomina świnkowy raj :D
Teraz dziewczęta wcinają kolację. Niunia, oczywiście z prędkością światła :lol: , pochłania wszystko, ale i Jadzia, która na początku wciągała jedzonko pod półkę, pałaszuje teraz na środku klatki. Panny jedzą "na wyścigi" ;)
Awatar użytkownika
majson
Kontakt:

Hahahahaha! :lol:
Przy każdym przejawie popcorningu ze strony Niuni, Jadzia też podskakuje, ale ze strachu :laugh:
Niezmiernie przyjemne jest obserwowanie tych panienek :love:
Basiu, Jadzia nie popcornowała u Ciebie? :think:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”