Ziutek - sam urok w tej bieli - DS Kaja54321 (TGóry)
Moderator: silje
- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:
Re: Ziutek - uroczy bielinek - W-wa - wst. rez.
Może się przestraszył. Zwierzęta słyszą/czują nosem więcej niż my
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Tez mam taką nadzieję 

-
- Kontakt:
Oby to był tylko chwilowy strach
ale naprawdę nie mam pojęcia co mogło go wywołać...w nocy była cisza w domu, Śledź na nic się nie skarży...zupełnie nie wiem 
Taki biedny był jak go zostawiałam w Kajmanie
Nadzieją napawa mnie tylko to, że jak posiedział w transporterze ze 40 minut w kolejce to zjadał ogórka i na chwilę się położył, więc może to jest naprawdę jakiś stres tylko.

Taki biedny był jak go zostawiałam w Kajmanie

- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Wyniki jednak jutro, mały na razie - jak mówi EveAnn - wygląda nieźle, zupełnie jak Ziutek 

- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
ALAT podwyższony, ale niewiele, maluch wraca do EveAnn i Śledzia/Cwaniaka
Na razie będzie obserwowany, ale mamy nadzieję, że problemy nie powrócą. 

- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Ziutek spędza przedłużony weekend u cioci Porcelli. Obserwacja wykazuje, że jest żwawy i żarty, choć przebierny. Marchewka pfuj, pietrucha pfuj, za to kalafior, jabłko, cykoria ok.
Ma stale brzydkie zęby, więc dostaje 1ml witaminy C dziennie, a na deser Hepatiale...
Ma stale brzydkie zęby, więc dostaje 1ml witaminy C dziennie, a na deser Hepatiale...
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
A jak już weźmie leki, to chętnie da komuś w dziób.
Na szczęście nie rwie się do zęboczynów, ale Loczka wystraszył potężnie, bo Loczek spokojny jest facet raczej, a tu mu taki kuffniasz podskakuje. To lepiej się odsunąć do kąta i przeczekać... Tak sobie podzielili wybieg - Loczek białe, Ziutek szare i siedzieli potem z godzinę spokojnie. Podałam gałązki do ogryzania, wtedy zaczęli się kłócić, czyja lepsza, więc rozdzieliłam chłopaków, Loczek wrócił do siebie, a Ziutek został. Znudziło mu się szybko i wrócił do klatki spać.
Zwracam uwagę, że o mały włos, a zaatakowałby mój lewy klapek! Dzielny chłopak
https://youtu.be/8OEpcWKCBEs
Na szczęście nie rwie się do zęboczynów, ale Loczka wystraszył potężnie, bo Loczek spokojny jest facet raczej, a tu mu taki kuffniasz podskakuje. To lepiej się odsunąć do kąta i przeczekać... Tak sobie podzielili wybieg - Loczek białe, Ziutek szare i siedzieli potem z godzinę spokojnie. Podałam gałązki do ogryzania, wtedy zaczęli się kłócić, czyja lepsza, więc rozdzieliłam chłopaków, Loczek wrócił do siebie, a Ziutek został. Znudziło mu się szybko i wrócił do klatki spać.
Zwracam uwagę, że o mały włos, a zaatakowałby mój lewy klapek! Dzielny chłopak

https://youtu.be/8OEpcWKCBEs
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Dr Kasia uznała, że Ziutek jest klinicznie zdrowy. Co nie znaczy, że nie mamy go obserwować, a w razie gdyby powtórzyły się niepokojące objawy - będziemy się martwić. Według niej - podobnie, jak według dr Toborek - objawy tego ataku przypominały najbardziej padaczkę, ale mogło to tez być 150 innych przyczyn, więc nie ma sensu martwić się na zapas. Obserwujemy więc, podajemy witaminkę, dobrze karmimy... o ile grymaśnik łaskawie chce jeść to, co mu się poda, a z tym akurat bywa różnie.
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Boby czyste - jedynie trochę drożdżaków. Jednak nie tyle, żeby leczyć, bo nie ma objawów (poza tajemniczą histerią), więc dr Dorota radzi tylko skorygować dietę na niskocukrową. Sam sobie koryguje, bo nie chce marchewki, niestety w związku z powyższym nie dostanie również jabłka ani papryki... Zjada chętnie wszystko zielone - no, może nad selerem myśli dłużej, ale już łodygi brokuła owszem owszem, chętnie, byle przekrojone.
Właśnie wykonał histeryczny skok pod hamak - poruszyłam mianowicie swoją STRASZLIWĄ, DRAPIEŻNĄ STOPĄ
Obaj z Loczkiem teraz wyjadają siano z tego samego paśnika - każdy z innej strony ...
Właśnie wykonał histeryczny skok pod hamak - poruszyłam mianowicie swoją STRASZLIWĄ, DRAPIEŻNĄ STOPĄ

Obaj z Loczkiem teraz wyjadają siano z tego samego paśnika - każdy z innej strony ...