Nugat już w DS [Wrocław]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Re: Nugat rezerwacja [Wrocław]

Post autor: martuś »

Ja bym raczej na czas leczenia odstawiła te wszystkie sklepowe miksy sałat...Tam jest masa chemii, która dodatkowo obciąża wątrobę. Najlepsza jest świeża trawka zerwana z pewnego źródła (bez oprysków, z dala od ulicy), posiane zboże w doniczce.
Obrazek
AgnieszkaSzarek

Post autor: AgnieszkaSzarek »

martwię się o oczy Nugata ma takie dziwne, są dziwnie mokre w kącikach mają żółtą barwę, jak ropa, lub jestem przewrażliwiona jego zdrowiem...Wizyta u Veta murowana na 100%...Według Dr Piaseckiego, Nugat jest zdrowy, ale mnie to nie uspokaja...
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

A może to przerośnięte korzenie zębów? Skoro nie bardzo chce jeść i teraz problemy z oczami :think: Zróbcie mu rtg głowy ale z tego co dziewczyny piszą odnośnie dr Piaseckiego to takie badania trzeba "wymuszać" ;)
Obrazek
AgnieszkaSzarek

to akurat prawda :)
AgnieszkaSzarek

Nugat zaliczył spadek wagi z 763 gramy na 732 na dzień dzisiejszy, to 31 dag wazony był w poniedziałek na wizycie u dr Piaseckiego to warzył 763 gramy...Znów się coś dzieje, będę musiała mu zrobić to rtg główki i usg jamy brzusznej.. Nugat jest zarejestrowany na pon na usg brzuszka do Dr Magdaleny Brzozowskiej...na rtg muszę się umówić u Dr Doroty Bieniek...Będę wiedzieć w poniedziałek po obu badaniach co się z nim dzieje.... :(
AgnieszkaSzarek

waga nugata na dzień dzisiejszy 778gram, jest poprawa, bo idzie w górę :) zaczęły się problemy z oczami, bo ma wycieki z obu oczu, najpierw mleczne łzy, a teraz się gęste zrobiły jeszcze oczek nie sklejają, ale i tak wizyta u veta jest murowana :( okaże się, co i jak...
AgnieszkaSzarek

Nugat dziś o 12:20 miał podaną narkozę w postaci zastrzyku, zasnął w 5-7min, o 12:30 został zabrany na rtg głowy i usg jamy brzusznej, badanie trwało do 13:50, po czym jeszcze w stanie narkozy został mi oddany, do domu wróciłam o 15:00, jeszcze był pół przytomny, ale narkoza zaczęła poszczać, zalecenie było by nie jadł przez 2-3 godz po narkozie, miałam go tylko nawadniać, wodę podawać do pyszczka za pomocą strzykawki...Badania wyszły dobre, organy wewnętrzne w normie nie ma żadnych nie prawidłowości, rtg głowy też nie wykazało nieprawidłowości...Nugat był dziś ważony, waży 789gram, po narkozie nie jadł, ale nie wiem ile może to potrwać i jak go dokarmić teraz...Teraz ciągle śpi, ile to draństwo będzie się utrzymywać w jego organizmie...Proszę o pomoc, bo zupełnie nie wiem, co mam robić i jak pomóc Nugatowi dojść do siebie...Jak leżałam na łóżku wzięłam go do siebie na łóżko przytulił się do mnie i zasnął...Martwię się o Niego....Proszę Was o pomoc!!!!Jedyny widoczny ślad jaki pozostał po usg to ogolony do połowy brzuszek, wykąpałam go też, bo był cały poklejony od żelu do usg i dziwnie pachniał, jakby spirytus z kiszoną kapustą...Umyłam go szamponem dla świnek morskich, teraz jego futro jest czyściutkie, pachnie kokosem i jest mięciutkie w dotyku....
Awatar użytkownika
gren
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: gren »

Dziwna lecznica w której śwince podaje się narkozę do USG i RTG. U moich świnek zawsze takie badania odbywają się "na żywca". Poza tym świnka nie powinna zostać wydana do domu jeśli zupełnie się nie wybudziła. Jaką dostał narkozę? Wziewną czy iniekcyjną? Jeśli uważasz że świnka jest w złym stanie to należałoby skontaktować się z weterynarzem. I z kąpielą w takim stanie to też słaby pomysł.
Dawna grenouille ;)
AgnieszkaSzarek

w sumie po tej narkozie jak został mi wydany, to lekarz poinformował mnie ze podał mu zastrzyk na wybudzenie z narkozy że się obudzi po 5min, a całkowicie dojdzie do siebie po 30minutach, fakt wracając do domu, jeszcze leżał i mało się ruszał, w domu było nie co lepiej, trafił do zaciemnionego chłodnego miejsca doszedł do siebie na tyle co mógł...teraz je sianko, powinien nabrać sił...Obserwuje go cały czas...
AgnieszkaSzarek

narkoza iniekcyjna- w postaci zastrzyku
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”