Caviorek- w upragnionym domu stałym! [Jaworzno]
Moderator: silje
Re: Caviorek- adopcja wstrzymana [Jaworzno]
Dziękujemy
Właśnie wróciliśmy z pobrania krwi- morfologia i biochemia kontrolna przed zabiegiem. Caviorek był bardzo dzielny podczas pobierania, teraz relaksuje się na hamaczku
Jeśli badania wyjdą poprawnie, zabieg będzie w czwartek u doktor Ani z Wetkardio. Jutro wyniki 

Właśnie wróciliśmy z pobrania krwi- morfologia i biochemia kontrolna przed zabiegiem. Caviorek był bardzo dzielny podczas pobierania, teraz relaksuje się na hamaczku

Re: Caviorek- leczenie [Jaworzno]
Biochemia wyszła w normie, wątroba okej, nerki też. Erytrocyty i hemoglobina w normie ale mamy leukocytozę, czyli infekcję zapalną
Zabieg w czw. 

- lunorek
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Kciukamy... Strasznie pechowo, zwłaszcza że ropnie obustronne. Tak jakby sterylność w trakcie zabiegu nie była najlepsza lub zabezpieczenie lekami tuż po. Dwóch swoich kastrowałam i bez żadnych powikłań nam się udało. Hagrid tak pięknie wszystko zniósł, że chyba po zabiegu braku jajek nie zarejestrował. Wieczorem tego samego dnia już w domu był i biegał mi z radości jak szalony
Oby teraz u Was było wszystko jak należy.

No i jak Caviorek po zabiegu? Wszystko dobrze? Jak się czuje?
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Niekoniecznie jest to wina sterylności czy antybiotyków. Niektóre świnki mają uczulenie na szwy rozpuszczalne i dlatego robią się ropnie.
anmitsu czekamy na info jak tam chłopak po zabiegu
anmitsu czekamy na info jak tam chłopak po zabiegu

- lunorek
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
A miał rozpuszczalne? Nie wiem czy u nas były dodatkowe wewnętrzne rozpuszczalne, bo nie dociekałam, ale szwy zewnętrzne mieliśmy w obu przypadkach normalne, nierozpuszczalne, zdejmowane na 10 dzień po zabiegu. Alergii zapewne wykluczyć się nie da bez specjalistycznych badań, jednak ostatnimi czasy jest łatwym wytłumaczeniem na wszystko. Raczej nietrafiony antybiotyk, żaden nie bije wszystkich szczepów. Kciukamy z całym stadem bardzo mocno za Caviorka, pisz Olu co u niego

- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Wydaje mi się, że powinien mieć chociażby po to żeby podwiązać nasieniowód i tętnicę.