Pinki, Ivy, Eris, Freya, Hag, Sarcia, Lilo, Tsunami i mała

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Moreni

Re: Pulpetta[*], Pinkie, Maggie, Ivy, Eris, Lilo i Freya <3

Post autor: Moreni »

Aaa, to Twojego różowego pulpeta widziałam ostatnio na fejsie :love:
dominika45

Post autor: dominika45 »

:buzki: :buzki: cudownie wtulona i przytulona do swojej łapeczki...
patrycja

Post autor: patrycja »

Ach, ta słodka Pinki. Ależ ja je dziś wyściskam, obym ich nie zamęczyła hi hi. Ostatnim razem to Pinki cały czas uciekała ode mnie do Ciebie na ręce - dzidziunia taka. Ciekawe czy nadal największym przytulasem będzie Lilo hi hi?!
patrycja

Post autor: patrycja »

Byłam, widziałam, głaskałam, całowałam te wszystkie słodkości :love: Są boskie :love: Ivy to wykapana moja Petronia, tylko ciemniejsza. Cuda. Mają jak w raju u Ciebie Lunorku!
Dziękuję za dzień z Wami :D
Awatar użytkownika
lunorek
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: lunorek »

Aaa, to Twojego różowego pulpeta widziałam ostatnio na fejsie
Moreni, taaak, dokładnie, to właśnie Pinki zadebiutowała.

Dominika, naprawdę cudnie się wtedy ułożyła, cieszę się, że zdążyłam fotkę zrobić, choć mogłaby być lepszej jakości.

Pati, prośki dziękują Ci serdecznie za wizytę i wszystkie smakołyki :love: Jak tam ta torba mniszka? Dały Twoje radę? Ciekawa jestem w jakim tempie zniknęła :lol: My dzisiaj po drugim echo u Pinki, wróciłyśmy od Rosińskiej przed północą. Pinki ma lekką niedomykalność zastawki aorty (jednak z niej nie wyrosła), ale bez zmian w odczytach parametrów serca na przestrzeni ostatnich 3 m-cy, więc bez leków i do obserwacji, kolejne echo za 6 m-cy. Ivy dalej na Prilium, obrzęk tego jednego płuca bardzo powoli ale jednak schodzi, choć daleko nam do ideału, drugie płuco w miarę ok. R. nagrywa sobie z usg płuc i echa Ivy filmiki i porównujemy poprzednie nagrania na wizytach z jej obecnym stanem, idziemy do przodu małymi kroczkami. Ważne, że do przodu a nie do tyłu ;) Można powiedzieć, że Ivy póki co się ustabilizowała na tych lekach. Teraz idę z Lilo po 20stym lipca i pewnie nie tylko z nim, zawsze się któraś sierota znajdzie do towarzystwa :szczerbaty: Puszczam powoli już razem Meg i Lilka, bo zaraz 6 tyg upływa od jego kastracji, wczoraj i dzisiaj biegali razem na wybiegu i póki co nikt nikogo nie próbował zeżreć. Cud. W weekend pewnie na stałe połączę, taki mam przynajmniej plan. Napisz co tam u Was ;)
smash_lady

Post autor: smash_lady »

Twój prosiak ma na imię tak samo jak mój kot :lol:
Awatar użytkownika
lunorek
Kontakt:

Haha, wiem, wczoraj właśnie u Ciebie w wątku zauważyłam. Kombinowałam jak skrócić jej rodowodowe imię Forsycja, bo wszystkie pozostałe mają krótkie, żwawe imiona (Pinki, Eris itp.) i jakoś tak samo wyszło Freya. Domownikom się spodobało i przyklepali. Najpierw próbowałam Froja, Forja, Furia i wyszło w końcu Freja, zapisane przez "y", bo do Ivy mi pasowało ;) I tak już zostało. Zanim bym ją zawołała "Fooor-syyyy-cjaaaa" to by ją stado po drodze zdeptało biegnąc na posiłek :lol: Chociaż tym "y" się laski różnią :szczerbaty:
dominika45

Post autor: dominika45 »

super masz stadko!!! :buzki:
Ostatnio zmieniony 03 cze 2017, 20:23 przez dominika45, łącznie zmieniany 1 raz.
Moreni

Post autor: Moreni »

Lunorek, ja miałam podobną rozkminę z Serenadą - jak tu przekształcić imię, żeby mi do idei pasowało (bohaterów książek,filmów fantastycznych itp.). Młodszym nie mam oporów zmieniać, ale takiemu podrostkowi już jakby bardziej. No i została jak w rodowodzie, bo nic nie wymyśliłam.

A Freya to bardzo sensowna bogini przecież.;)
Awatar użytkownika
lunorek
Kontakt:

O masz, Moreni, to ja chyba the Vikings za krótko oglądałam, bo jakośnie zarejestrowałam jej w poczcie bóstw i bogów Skandynawów. Przypadek jak widać często rządzi światem, tworząc w nim czasem - zupełnie niespodziewanie - sensowne i uporządkowane struktury. Obok mojej podrośniętej Eris, Freya okazuje się być imieniem dla małej jak znalazł. Eris - bogini niezgody i chaosu, Freya - bogini wojny... Chciałabym móc rzec, że imiona tych dwóch delikwentek są zupełnie przypadkowe, ale nie mogę. Dobrały się jak korcu maku. Eris podpuszcza i prowokuje, mała Freya jej się równo odszczekuje. Dzisiaj mało Freya nie zawisła na Erisce na własnym zębie... Przed chwilą za to spacyfikowałam Eris dwukrotne spryskiwaczem... Kłócą się i przepychają jak dzieci.

A Serenada, hm, Serena, Serenia... Sama nie wiem :)

Dominiko, stadko bardzo dziękuje za komplement :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”