Zdjęcia naszych klatek

Czyli jak powinna mieszkać świnka

Moderator: Pulpecja

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Natasza
Miejscowość: Opolskie
Kontakt:

Re: Zdjęcia naszych klatek

Post autor: Natasza »

super domki! ja bym im tylko do środka domków włożyła jakiś przyejmny mięciutki kawałek polaru żeby w dupki było miękko :)
Moje łyse szczęście Filip jest ze mną od 15.01.2014, Kofi jest z nami od 6.06.2014, maluszki od 3.09.14 i Glorcia od 24.12.14
Filip&Kofi&Jagódka&Klementynka&Peppa&Bianka&Glorcia+2psy+2gekony
Usunięto reklamę z podpisu. W sprawie wyjaśnienia proszę o kontakt z administratorem.
Nikodemcio

Post autor: Nikodemcio »

Jakie urocze imienne domki, :love:
Bibelotka

Post autor: Bibelotka »

A jak oceniasz trzymanie ich na podkładach? Po jakim czasie śmierdzi i co ile zmieniasz? :)
sszablass

Post autor: sszablass »

Podkłady SEMI zmieniałem codziennie bo były przemoczone i śmierdziało po 24 h. Mało tego Czarka to długowłosa miała codziennie mokry tyłek i musiałem jej myć futerko. Teraz przerzuciłem się na brykiet z trocinami, śmierdzi mniej iCzarulka nie jest zasikana oraz jest cieplej.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Bibelotka

Dzisiaj położyłam podkład i na to matę. Ciekawe czy wytrzyma 3 dni.
sszablass

Powodzenia , ale raczej słabo to widzę . Kasowo podkłady są droższe.
Bibelotka

2,60zł sztuka wychodzi podkład 90x170. 30dni / 3 =10 dni. 10 dni *2,60zł=26zł :D jeśli wytrzymają 3 dni to zostawiam podkłady... ten żwirek mi śmierdzi i pyli na mieszkanie. Został tylko w kuwecie, a dość chętnie z niej korzystają... tylko Pipi leje tam gdzie stoi :szczerbaty: ale miszkała w mini klatce na samym żwirku to nie ma nawyku. Moje pierwsze laski ładnie siurkają do kuwetki. Ale i tak ją kocham i mogę jej nawet codziennie zmieniać podkładzik :love:
sszablass

Ja stosowałem maty 90 # 70 za 5 szt. 8.50 do tego na początek 2 metry maty łazienkowej grubej po metrze na zmiane. Po jednym dniu podkład cały zasikany do wymiany i śmierdzi , mata do wanny i sporo mycia ( kupa roboty) . Więc teraz jestem zadowolomy z brykietu 10 kg. = 20 zł do tego worek 10 litrowy trocin =17 zł i to starcza mi średnio na 10 dni w zależności od rui kiedy świnki mają - wtedy bardziej śmierdzi.

Jak się dodaje ; WATEK MOICH DZIEWCZYNEK ?? :roll:
Andzia

Post autor: Andzia »

owszem, przy podkladach Seni,wychodzi drogo,ale kazdy stosuje to co wydaje sie mu sie dobre
mam w domu alergika,wiec trociny czy żwirek odpada
( a swinki tez uczulone na trociny) kiedys dostaly wysypki :szczerbaty:
przetestowalam juz sporo
Najlepsze sa Seni i dry bed, stosuje tylko to( mam spora zagrode wiec troszku tego idzie 6szt seni na dobe a czasem i wiecej,przy 6 swinkach siurawicach :lol: )

jest czysto , cieplo ,sucho i swinki szcześliwsze :D
a alergik tez zadowolony :102:

Jak tylko dojada nowe dry bedy i cudenka od Pastuszka to zaraz sie pochwale :102:
bedzie "zagroda na światecznie"
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jolka »

i ja od dawna stouję seni i dry bed. Uważam, ze to najlepsze rozwiązanie!!! Przy dobrym grubym dry bed-e zmieniam podkłady raz na 3 dni i powierzchnia klatki jest suchutka.
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
ODPOWIEDZ

Wróć do „Świnkowe mieszkanie”