Cztery siostry [Wa-wa] wszystkie w DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Cztery siostry przeznaczenia [Wa-wa] Prospera DS

Post autor: porcella »

No proszę, jakie szczęściary małe!
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
anuja

Post autor: anuja »

Witam, Pisałam już na maila, ale napiszę jeszcze tutaj. Jestem bardzo zainteresowana adopcją Moiry. Mamy w domu 1,5 roczną Funię, niedawno odeszła jej koleżanka, nasza Florka. Szukamy dla Funi nowej towarzyszki.
menijna

Post autor: menijna »

Właściwie z powodu choroby moich świnek mogę odstąpić Moirę Anui. Tym bardziej że nikt się do WPA jeszcze do mnie nie zgłosił.
Od razu mówię - nie odwidziało mi się, Moira jest piękna. Ale moja mniejsza świnka satynka może mieć osteodystrofię. Dowiedziałam się wczoraj. Postanowiłam nie brac żadnej świnki dopóki wszysto się nie wyjaśni, bo jeśli Pies zachoruje to nie wiem jak będzie... Mojra jest piękna - to nic, inne świnki też są piękne. Jeśli komuś zależy na Moirze to proszę o zmianę rezerwacji i przepraszam za kłopot... po prostu nie wiem jak sobie poradzę jeśli mała zacznie kuleć i przestanie jeść, jestem załamana.
Awatar użytkownika
martu.ha
Kontakt:

Post autor: martu.ha »

Ojej, bardzo mi przykro :( może jednak się okaże, że to nie to. A osteodystrofia jest zaraźliwa? Mam nadzieję, że jednak wszystko się dobrze skończy :pocieszacz:
menijna

Post autor: menijna »

Osteodystrofia jest ściśle związana z satynową odmianą, polega na tym że w kości i torebki stawowe przestają wbudowywać wapń i zwierzaka strasznie bolą stawy i cierpi... nie da się tego zatrzymać. Można dawać tylko leki przeciwbólowe. To choroba genetyczna więc nie zaraźliwa. Trzeba często chodzić na rentgen żeby zobaczyć czy choroba się zaczyna i jak postępuje - kości wyglądają jak puste.
Właściwie jest tak że satyna praktycznie = osteodystrofia. Dlatego póki co chciałabym się skupić na dwóch swinkach które mam, w szczególności tej satynowej.
anuja

Post autor: anuja »

My się umówiliśmy na wizytę przedadopcyjną,jeśli przejdziemy pozytywnie weryfikację, z wielką radością przywitamy u nas Moirę :). Życzę Twoim prosiaczkom zdrowia. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
martu.ha
Kontakt:

Właśnie wypisałam umowy adopcyjne dla Dobrej Wróżby i Fortuny. Przez święta feriowały u cioci Grenouille (dziękujemy :buzki: ) a jutro wieczorem jadą do DS :jupi:
A Moira siedzi na razie sobie i się uczy, że człowieki nie gryzą i się obserwuje, czy strupy na plecach to prezencik od sióstr czy grzybek. Za tydzień wpa w jej sprawie i może pod koniec stycznia też fruuu - do DS.

A Prospera w nowym domu coś kicha, ale na razie nie wiem nic więcej :idontknow:
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Re: Cztery siostry przeznaczenia [Wa-wa] Moira rez

Post autor: Cynthia »

To już tylko jedna siostrzyczka przeznaczenia u Ciebie siedzi?
Awatar użytkownika
martu.ha
Kontakt:

Tak, została mi już ino Moira, która jest zarezerwowana dla państwa z Kabat i jutro idę na wpa do nich. Jeżeli będzie ok, to za ok 2 tygodnie też się wyprowadza ode mnie (Państwo wyjeżdżają i wcześniej jej nie wezmą).
A reszta w DS-ach :)
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

To dobre wieści, bardzo dobre....
A ona nie miała jechać do Olsztyna :think: Może mi się coś pokręciło :idontknow:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”