Mocca- DS____Chmurka, Brawurka, Tea-w DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Re: Brawurka(DS), Chmurka, Tea, Mocca-[Sztum]- zarezerwowane

Post autor: silje »

Brawurka pół godziny temu zameldowała się w Poznaniu :)
Mam nadzieję, że dogada się z koleżanką bez problemu, w końcu od zawsze żyła w stadzie.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +20 w DT
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Dziękuje Kimerze za przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej w Zgierzu :buzki:
Teraz szukamy transportu dla Chmurki i Tei.

:photo: dla nowych domków:
Obrazek
Chmurka
Obrazek
Tea
Obrazek
Mocca
Obrazek
Mocca
Obrazek
Siostry
Obrazek
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +20 w DT
chili.2009

Post autor: chili.2009 »

Tak szczeże muwiąc to ja jestem właćcielem Brawurki. Tylko zmieniliśmy Jej imię na Mocca ponieważ byliśmy pewni że dostaniemy Mocce. Mocca (Brawurka) ma się świetnie chodzi na spacer ze swoją nową przyjaciułką Niñą. :love:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Chili litości.. Co za ortografia :help:
Bardzo się cieszę, że Brawurka ( vel Mocca ;) ) dogadała się z Niną . Niech tak zostanie na zawsze! :fingerscrossed:

A jak wszystko dobrze pójdzie- Chmurka i Tea pojadą w niedzielę do swojego nowego domku w Zgierzu. W końcu się doczekają :)
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Chmurka i Tea pojachały dziś rano do swojego domku w Zgierzu :D
Właściwie nadal są w drodze.

Dziękuję Beatrycze za transport :buzki:

Mocca została sama. Myślę, że w najbliższych dniach i ona pojedzie już do siebie.
aleksandra94

Post autor: aleksandra94 »

Witam :)
Specjalnie założyłam tutaj konto, ponieważ to ja jestem szczęśliwą posiadaczką dwóch nowych członkiń w mojej rodzinie, Chmurki i Herbatki.
Przede wszystkim chciałam podziękować wszystkim zaangażowanym w cały proces adopcji (w wizytę przed adopcyjną, transport prosiaków i oczywiście pani Renacie, dzięki której mam u siebie teraz te dwa skarby!). Muszę przyznać, że początkowo cała operacja adopcji mnie przerażała, na dodatek wyzwanie- bo dwie świnki, kiedy w życiu nie miałam ani jednej- ale okazało się, że nie ma się czego bać. Jeżeli ktoś ma wątpliwości czy adoptować świnkę, czy kupić- może moja opinia, że nigdy nie zmieniłabym zdania, komuś pomoże.
Pierwszy dzień był wyzwaniem, świnki cały dzień spędziły w tunelu. Nic nie jadły, mimo podstawiania im pod nos najróżniejszych smakołyków. Dopiero w nocy wyszły i zaczęły zapoznawać się z klatką i smakołykami. Kolejny dzień nadal chowanie się, tym razem w norce, ale już zaczęły wychodzić za dnia i podjadać co nieco. Gdy położyłam je na kolankach obie zaczęły się wyciągać i po włożeniu do klatki były trochę odważniejsze.
Oczywiście nie jest łatwo- na ruch przy klatce często się chowają, walczę jak mogę żeby coś piły (w końcu jest naprawdę gorąco- na całe szczęście wkładane do tuneli/norki ogórki i pomidory zaczęły znikać), gdy słyszą że otwierają się drzwi od naszego ( ;) ) pokoju zaraz uciekają, ale wiadomo- to dopiero pierwsze dni, nie mogę aż tak panikować.
Dzisiaj na kolanach znowu wydawały się rozanielone (Herbatka aż tak, że mnie "ochrzciła"), co jakiś czas wychodzą zwiedzać i coś podjadać, a z kolei w nocy nie przestają "gadać" i zapewne obgadywać swój nowy dom.
Wszyscy w domu zakochali się w nich od pierwszego wejrzenia :love:

Jeszcze raz wszystkim dziękuję :buzki: Gdy świnki będą bardziej oswojone, pokażę jakieś zdjęcia tych uroczych panienek w nowym domku :świnka1:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Czekam na zdjęcia :)
Mam nadzieje, że prośki szybko się oswoją. One faktycznie są dość nieśmiałe, ale za parę dni powinno być zdecydowanie lepiej.
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Do Uratowanych?
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Mocca[Sztum]-wolna____Brawurka, Chmurka Tea- w DS

Jeszcze nie.
Dziś byłam w Elblągu na WPA- razem z Moccą. Wszystko byłoby super, gdyby Tosia, która miała być jej koleżanką... nie okazała się przystojnym Tosiem. Brawo dla weta, który stwierdzał płeć u :ugeek:

Zatem- Mocca nadal szuka koleżanki.
A Tosiek przyjedzie jutro do mnie, może sobie dobierze jakiegoś kolegę ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”