Pauza i Półpauza -znalazły dom, nie tylko na chwile[B-szcz ]
Moderator: silje
Re: Pauza i Półpauza - dziewczyny do adopcji (T-ń) rezerwacj
Dziewczątka już są w domku stałym, wypoczywają cicho jak trusie po dłuuugiej podróży
Są słodkie, mają przepiękne oczy i mam ochotę je całować i drapać, ale na razie nad sobą panuję
. Niech się oswoją do nowych człowieków 

Re: Pauza i Półpauza - dziewczyny już w DS
Świneczki powoli się adaptują do nowego domu. Pierwsza doba to był dla nich szok - podróż, kompletna zmiana otoczenia, nowi ludzie. Udawały, że ich nie ma, praktycznie nie wyszły z domku. O ich obecności świadczył wyłącznie fakt, że położona tuż przy domku marchewka zniknęła 
Wyszły wieczorem, zaczęły zwiedzać, jeść. Dziś jest 4 dzień i wiemy, że to najsłodsze morświnki na świecie. Mają swoje charakterki, rozmawiają, gruchają, skaczą.
Z hamaczka urządziły sobie kuwetę - wskakują tam po to, aby zostawiać kupki bobków
I najważniejsze - mają też nowe imiona - Pauza to Tosia, Półpauza - Mania.

Wyszły wieczorem, zaczęły zwiedzać, jeść. Dziś jest 4 dzień i wiemy, że to najsłodsze morświnki na świecie. Mają swoje charakterki, rozmawiają, gruchają, skaczą.
Z hamaczka urządziły sobie kuwetę - wskakują tam po to, aby zostawiać kupki bobków

I najważniejsze - mają też nowe imiona - Pauza to Tosia, Półpauza - Mania.

Serce się raduje
Ogromnie się cieszę, że mogłam mieć maleńki wkład w to szczęśliwe zakończenie
Cichutko liczę na wątek dziewczynek

Ogromnie się cieszę, że mogłam mieć maleńki wkład w to szczęśliwe zakończenie

Cichutko liczę na wątek dziewczynek

Koleżanki w pełni zadomowione. Dają się nawet brać ręce bez specjalnego uciekania, głaszczemy im główki, gdy już zasypiają i wtedy nie uciekają wcale. Przeżyły już nawet obcinanie pazurków, nie było aż takiego stresu, jak się spodziewałam, bardziej stresowało je pakowanie do pudełka na wyjazd do salonu manicure. Mają też szczotkę do wyczesywania wyłażącej sierści i co do czesania, to raczej zdania mają podzielone.
Wieczorami toczą zażarte boje o domek, bo każda chce w nim mieszkać samodzielnie. NA razie Pauza (tosia) przegania Półpauzę Manię), ale powoli mniejsza zaczyna być waleczna. Alternatywą dla domku jest półka, pod którą można się schować i wylegiwać na materacyku, ale chodzi o zasadę.

Wieczorami toczą zażarte boje o domek, bo każda chce w nim mieszkać samodzielnie. NA razie Pauza (tosia) przegania Półpauzę Manię), ale powoli mniejsza zaczyna być waleczna. Alternatywą dla domku jest półka, pod którą można się schować i wylegiwać na materacyku, ale chodzi o zasadę.

dzisiejszy pomiar wagi:
Tosia (Pauza) - 760 g
Mania (Półpauza) - 678 g
Apetyt dopisuje, jemy i rośniemy! Piszczymy o żarełko, tłoczymy się, gdy widzimy, że miseczka się zbliża. Jemy również ładnie z ręki, ale to raczej z uprzejmości. Toczymy zażarte boje o koperek
Tosia (Pauza) - 760 g
Mania (Półpauza) - 678 g
Apetyt dopisuje, jemy i rośniemy! Piszczymy o żarełko, tłoczymy się, gdy widzimy, że miseczka się zbliża. Jemy również ładnie z ręki, ale to raczej z uprzejmości. Toczymy zażarte boje o koperek

Piękna waga
A mi tu wciąż brakuje zdjęć