Opowieści Świńskiej Treści -Pąszunio kombinuje

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
Polena
Miejscowość: Warszawa/Kanie
Kontakt:

Re: Opowieści Świńskiej Treści - KOMIKS 615

Post autor: Polena »

US Ci nic nie zrobi, toż mówię xD Nie mają absolutnie żadnej podstawy prawnej żeby się czepiać, jeżeli to nie jest stały dochód powyżej 1030 zł miesięcznie. Bodajże ;)
Nie wiem ile może kosztować hande made mydło, ale chyba raczej nie tyle :D
I mówię to jako freelancer ;)
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

Lena, nie będę tu wchodzić w szczegóły, ale wcześniej pisałam też o konieczności wyrobienia atestów i też posiadania działalności gospodarczej jako producent kosmetyków. Niestety bez dużych nakładów nie da się z tego zrobić legalnego biznesu.
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Post autor: Siula »

Daj chociaż na bazarek, my będziemy mieć mydła a świnie duuużo pieniążków ;) świnskie rozmowy jak zwykle błyskotliwe :lol:
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

A nie powinno być łatwiej, skoro nie produkujesz mydła, tylko poniekąd składasz z gotowych elementów? Każdy ze składników osobno ma atest, to i całość powinna.
Awatar użytkownika
joanna ch
Kontakt:

Ej, ale co forma bazarku tu zmienia? Bo nie rozumiem za bardzo? :think:

kimera, logicznie tak, ale faktycznie nie. Na każdy rodzaj mydła musiałabym mieć oddzielny atest (a jak robię ze 30 różnych i nie zamierzam przestawać...) tak że to próżny trud.

Jakby ktoś chciał mnie odwiedzić w celu... miziania świń to zapraszam tak w ogóle :102:
Awatar użytkownika
Polena
Miejscowość: Warszawa/Kanie
Kontakt:

Post autor: Polena »

joanna ch pisze:Lena, nie będę tu wchodzić w szczegóły, ale wcześniej pisałam też o konieczności wyrobienia atestów i też posiadania działalności gospodarczej jako producent kosmetyków. Niestety bez dużych nakładów nie da się z tego zrobić legalnego biznesu.
Ale to musiałby Cię ktoś zgłosić i wtedy nie US, tylko ewentualnie sanepid mógłby się czepić. Wśród znajomych możesz rozpowszechniać ;)
Awatar użytkownika
joanna ch
Kontakt:

Polena, to mi już wszystko jedno kto by mnie upupił :102:
Pani Strzyga

Post autor: Pani Strzyga »

Ja tam uważam, że nie warto kombinować, US to wyjątkowo zajadła instytucja jeśli chodzi o to co się im należy. Koleżanka miała z nimi problemy, bo na fb wspomniała, że może komuś poprowadzić jazdy konne. Nie wiem czy szukają po słowach kluczach, czy mamy takie praworządne społeczeństwo...

A w ogóle to: wesołych świąt :)
Awatar użytkownika
joanna ch
Kontakt:

wesołych świąt :)

Ja sobie w ogóle postanowiłam świątecznie zachorować, podobnie jak kilkoro innych członków rodziny, zupełnie niezależnie od siebie, jakaś dziwna epidemia. :think:

Dziś bratanek się mnie pytał czemu są tylko dwie świnki więc powiedziałam że Bunia poszła do świnkowego nieba, potem chodził i to ogłaszał przejęty rodzinie :cry: Blankę "atakował" małym dinozaurem, powodując rączą ucieczkę, a Majka natomiast zupełnie się dinozaurem nie przejęła, dość nietypowo.Stała tylko i przeżuwała, nieprzejęta zbliżającym się triceratopsem. Sprawdziła tylko czy niejadalny.
Awatar użytkownika
joanna ch
Kontakt:

no nie dały mi dziś pospać, małpy wredne...

Hiperrealistyczny autoportret chorej Klawiszki po nocy spędzonej na ogórkowych mediacjach dotyczących głośnego zatargu między dwiema osadzonymi o wyłączność użytkowania najwygodniejszej pryczy.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”