Ryan*, Lewis*, Alfie, Angelo*, Diablo, Shimmer* & kosze

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Lena87

Re: Ryan, Alfie,Diablo, Angelo & Lewis

Post autor: Lena87 »

A już miałam nadzieję, że będzie dobrze... Chyba nie pozostaje Ci nic innego niż czekać, aż siostra się wyprowadzi.... Ale i tak ciągle :fingerscrossed: za zgodę chłopaków

PS. wrzuć jakieś :photo: wszystkich chłopaków
ANYA

Post autor: ANYA »

Lena wrzuce fotki jutro albo w czasie weekend bo jestem tak zawalona roznymi rzeczami ze az mnie glowa boli.
I jeszcze teraz doszedl mi problem ze swinkami. Juz mam naprawde dosyc I jeszcze sie skonczy, ze ich rozdziele I wtedy bedzie spokoj.

Edit: Postanowilam, ze po nowym roku wykastruje Lewisa, bo on jest zbyt agresywny nawet do mnie, a potem Angelo i Alfa, ale nie jednoczesnie.

Nastepny edit bo jakos tu pusto:
Wczoraj wypuscilam na wybieg Lewisa i co? Lewis sie przeszdl kolo klatki Ryana a Angelo jak z procy rzucil sie z otwarta buzia na kraty potracajac po drodze Ryana, ktory sie na niego wsciekl. Miedzy chlopakami dochodzi do spiec tylko jak Lewis jest w poblizu.
Jak nie ma innych swinek w poblizu to jest totalna sielanka u nich. Chlopaki przechodza kolo siebie i nie ma spiec. Razem leza i razem jedza.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

A może zasłoń im klatkę kocem żeby nie widzieli, że inna świnka jest na wybiegu? :think:
ANYA trzymam za Was kciuki :fingerscrossed: Nie poddawajcie się :pocieszacz:

PS musisz pokazać świnkom, że to Ty rządzisz w domu. Może spróbuj też na nich cykać, terkotać i kładź na nich rękę tak jak oni wskakują na inne świnki. Chyba zagli stosowała metodę z "cykaniem" :think: Wiem, że to brzmi dziwnie ale świnki to mądre zwierzęta i skoro nie mają przywódcy to kłócą się między sobą o władzę ;)
Obrazek
ANYA

Martus ale ja wczoraj jak Lewis biegal to caly czas siedzialam przy klatce i jak tylko Angelo wyskakiwal z zebami albo chociaz cykal to stanowczym i troche podniesionym glosem mowilam, ze nie wolno i w tym samym czasie kladlam palca na jego pyszczku i troszke do podlogi go przycisnelam. JAk mowie tak do swinek to one wiedza, ze nie wolno. Diablo wtedy wraca do klatki, a Lewis ucieka i sie chowa bo nie chce jeszcze wracac. Ryan tez kuma o co chodzi.
Wczoraj Angelo jak probowalam palcem go utemerowac to na chwilke uciekal stulony i sie kladl w legowisku. Jak zaczynal wariowac to tylko pokazalam mu palca i mowilam ze nie wolno. On kuma ze nie wolno. Jak Ryanowi odbija to tez tak robie i wtedy Ryan odpuszcza sobie i idzie gdzies indziej.
Chlopaki ustalili, ze Ryan jednak zostaje na swoim stanowisku i jeszcze troche porzadzi w stadzie. Wiec teraz to Angelo biega jak glupi do wszystkich swinek bo czuje sie o wiele pewniej przy Ryanie. Musze pomalowac dziecku pokoj a potem wstawie jakies fotki...
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Ja mam cały czas nadzieję, że jak będą rozdzieleni na dwa pokoje to atmosfera nie będzie już taka napięta i każdy z nich się choć trochę uspokoi, a kastracja na pewno w tym pomoże :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Niecierpliwie czekam na posta od Ciebie, że wszystko jest w porządku, i że w końcu się zaakceptowali, choćby 3+2 ;) ..eh :roll:
A jeśli miałabyś ich rozdzielić na dwa pokoje, to kto byłby z kim?
Ryan+Angelo i kto względnie tolerowany (oczywiście na wybiegu,przez kraty)?
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
elka_w

Post autor: elka_w »

Eeee mamuśka pełna parą malowanie pokoju super :):) może pomalowany pokój również nam pokażesz :D
Daj znać jak chłopcy , uparciuchy :):)
ANYA

Dzima Ryan, Angelo i Diabelek beda w jednym pokoju. U mnie w sypialni bedzie Alf i Lewis bo ich sprobuje polaczyc. Lewis wczesniej zostanie wykastrowany.
Nawet nie wiesz jak bardzo chcialabym juz napisac ze jest super miedzy swinkami, albo chociaz wzglednie ale sa 3 + 2 gdyby tak sie udalo to mieszkalyby w super willach i mialy wybieg nonstop.

Elka pokoj pokaze Ci za jakis czas bo bede kupowala nowe meble to synka do pokoju. Ale to dopiero po swietach bo teraz jestem juz splukana po zakupie prezentow dla wszystkich. A nawet mam prezenty dla swinek, choc nie wiem czy zdaza dojsc do swiat.
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Zamówienie od gwiazdorapastuszka :) ?
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
ANYA

Dzima pisze:Zamówienie od gwiazdorapastuszka :) ?
Tak, ale nie sadze zeby doszlo do swiat, bedzie na po swietach najwyzej.

Relacja z wariatkowa:
Angelo I Ryan maja sie swietnie. Sa male spiecia, ale generalnie jest miedzy nimi dobrze.
Lewis dzisiaj wywalil tylnia lapke tak sie rozlozyl jak go glaskalam :jupi:
Diablo jest o wiele spokojniejszy. Daje sie glaskac znowu I sie dzisiaj tak rozkladal I wykrecal, ze myslalam, ze sobie wykreci kregoslup. Niestety ma duzo strupkow, wiec zostal niezle pogryziony. Jeden ma ogromny strup, wiec musiala mu niezle krew leciec. Wczesniej w panice nie dal sie dotknac. Dzisiaj mi wchodzil na rece. Milo widziec Diabelka z czasow jak nie byl jeszcze z Ryanem :D Moja pomylka dobrze odbila sie na swinkach :D

Mam maly dylemat. Ryan mi chyba znowu przytyl, bo jakos tak mu skora zwisa I albo sie starzeje albo poprostu ma wiecej tluszczu. I teraz mam ten dylemat. Odchudzac swinke na sile pomimo, ze to najwiekszy zarlok na swiecie, wiedzac, ze jedzenie to jego caly swiat I tylko wtedy jest naprawde szczesliwy...czy pozwolic mu jesc jak zawsze I wtedy bedzie zyl krocej ale bedzie mial to czego chce? :think: Dodam, ze Ryan dostaje spazmow jak widzi jedzenie I biega po klatce jak oszalaly. Ma takie napady jak wchodze do pokoju, nawet jak ma tam jedzenie. Wiadomo, ze szczuplejszy bylby zdrowszy, ale tez bardziej nerwowy, bo jak on nie ma pelnej miski to wpada w szal.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Może ogranicz mu tylko suchą karmę i tuczące warzywa/owoce a resztę niech je ile chce?
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”