Zamowilam Ryanowi specjalna karme. Potem sporobuje go zwazyc i tak sobie pomyslalam, ze Ryan bedzie uprawial jogging. Mam dlugi korytarz, wiec jak dzieci pojda spac to bedzie biegal.
A ktore warzywa sa tuczace?
Oto co dostaje Ryan z warzyw tak na codzien:
- szpinak
- marchew
- seler zielony
- pomidorki koktailowe
- brokoly
- ogorek
- pietruszke
czasami dostanie kawalek jablka lub gruszki, a jeszcze rzadziej ciut winogrona i banana, ale rzadko bo wiem ze to ma za duzo cukru.
Owocow nie musi jesc, ale te warzywka chyba nie sa tuczace.
Ryan*, Lewis*, Alfie, Angelo*, Diablo, Shimmer* & kosze
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Re: Ryan, Alfie,Diablo, Angelo & Lewis
Wydaje mi się, że z wymienionych najbardziej tucząca jest marchew
Sprawdzilam ile kalorii ma marchew 41 na 100g a dla porownania ogorek ma 15.twojawiernafanka pisze:Wydaje mi się, że z wymienionych najbardziej tucząca jest marchew
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Z tego co podajesz to wykluczyłabym marchew
Z owoców niskokaloryczna jest brzoskwinia, nektarynka, arbuz, melon, ananas, pomarańcza, mandarynka, grapefruit, pomelo (zaczerpnięte z: http://www.forum.swinkimorskie.eu/owoce.php ). Zawsze można mu czymś urozmaicić dietę a wyeliminować całkowicie suchą karmę.

Tu chodzi też o ilość cukru - a czy jest u Was dostępna sieczka? Bardzo fajne uzupełnienie diety, ja czasem mieszam z karmą, wtedy granulatu dostają trochę mniej 

Martus zamowilam mu karme light on tak sobie ja lubi ale lepsze to niz nic. Dobrze, ze Diabelek z nim nie mieszka juz bo diablo z kolei jest jakby niedozywiony wazy tylko 1kg. Angelo jakies 1.35 i wyglada idealnie. Alf wazy 1.45 ale na jego budowe ciala jest ok. Natomiast Lewis wazy tyle samo co Alf ale widac, ze jest gruby i mu sie bokami wylewa tluszczyk, wiec Lewis musi byc na diecie tak samo jak Ryan.
Boje sie ze Ryan wazy juz wiecej niz 1.6kg za chwile poszukam wagi i cos wykombinuje, bo on sie na nia nie miesci.
Fanka a jak wyglada sieczka? Bo kazdy na forum mowi o sieczce a ja glupia nie wiem co to jest
Boje sie ze Ryan wazy juz wiecej niz 1.6kg za chwile poszukam wagi i cos wykombinuje, bo on sie na nia nie miesci.
Fanka a jak wyglada sieczka? Bo kazdy na forum mowi o sieczce a ja glupia nie wiem co to jest

Nie, bo napisalam to przed chwilkaelka_w pisze:I jak udało się zważyć

Dobra ide szukac moje malutkiej wagi i moze poloze na nia deske do krojenia albo cos innego...
no tak teraz zauważyłam hahaha niesttey nie mogę się przyzwyczaić do tego, że na forum inny czas 

oki zwazylam niedzwiedzia - 1.6 kg hmm wazy tyle samo od dluzszego czasu
no ale dieta mu sie przyda
Dal sie zwazyc za pietruszke. Nawet go kawalek przesunelam zeby rowno bylo na wadze
i sie chyba nawet nie kapnal tak byl zajety pietruszka.